První oficiální obchod LEGO v ČR - OC Westfield Chodov

Založil peki, 05.08.2022, 12:16:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Igorus

No... já bych nebyl tak optimistický s tou třetinou... Co se týká minifigů tak nabídka taky omezenější než jinde. Buldoci byly pryč jako první.

20221102_153404.jpg

IMG-20221103-WA0003.jpeg
20221102_164046.jpg 


peki

Citace od: Foton kdy 03.11.2022, 14:42:52@peki je všude ;D 
Ta reportáž je strašná, tedy hlavně ten hlas komentátora.
Tak dneska jsem se přirovnal k majáku ukazující cestu :) Teď mne napadá další Cimrmanovské ... k vulkánu, který chrlí až časem svojí aktivitou zasype sám sebe :)

Citace od: Foton kdy 03.11.2022, 14:42:52To natáčeli před otevřením? Je tam nějak málo dětí.

Ano před otevřením pro veřejnost, bylo otevření pro VIP s účastí hodně lidí od LEGO.

peki

Citace od: horde kdy 03.11.2022, 16:29:39Už se někdo dopátral toho, zdali tam půjdou použít VIP body z S@H? Projel jsem všechny komenty na LEGO FB čtyři dny zpátky a ani slova o tom v nějaké diskusi..

Kostkařů podle neoficiálních informací tam dneska bylo opravdu hodně. Takže věřím že ti někdo brzo odpoví, až dorazí domu :)

Tomik

Tak jsem tam nakonec taky zašel a za mě spokojenost. Před pátou hodinou odpoledne byla řada před vstupem do prodejny ani ne na 5 minut. Uvnitř jsem si prohlédl řadu postavených setů (je to celkem rozdíl oproti fotkám v recenzích), zahrál si ten nový ideas fotbálek (zážitek nic moc) a koupil Satanovo spřežení se sobama, které je na S@H dlouhodobě beznadějně vyprodané. Co se týká VIP bodů, tak ty připočetli po zadání emailové adresy.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

Citace od: horde kdy 03.11.2022, 17:44:12no a nááhodou info o tom, že by stávající body bylo možné použít při nákupu nějakou formou?
Toto jsem bohužel nezjišťoval.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

skipper

Body by mali ísť použiť v každom oficiálnom LEGO Store vlastnenom TLG, tj aj tu, ale nie v licencovaných (napr Maďarsko, Balkán,...) aj keď vyzerajú podobne.

Dokonca v tomto roku upustili od nutnosti online kupónov a dajú sa aj čiastkové sumy použiť https://www.brickfanatics.com/lego-vip-points-easier-to-redeem-in-stores/

V zahraničí to teda ide, po správnosti to musia aj tu, ak má s tým nový team problém treba si zavolať niekoho čo dostal viac tréningu ;D

Pool

Nevím jestli jsem to nepřekoukl, ale nikde tu nevidím pro nás kostkaře zásadní informaci, kolik stojí velký kelímek?

BenHarper

Cena kelímků, foceno dnes ráno.

Pool

Díky za info. A jak tak koukám, tak překvápko od Lega se nekonalo a naopak velké zklamání. Těm pár druhů dílků na stěně se snad ani ta stěna z dílků nazývat nedá, navíc ta šíleně předražená cena 499 Kč, když normálně stojí kelímek 17.99 Eur, což i při velmi špatném kurzu 25 vychází na 450 Kč :(. Vzhledem k tomu, že většina setů v přepočtu z Eur vychází výhodněji, tak stále se vyplatí pro větší nákup zajet do Německa. No velká škoda, že to takhle dopadlo :-\ .

Lukas

#69
No to nic moc teda. Byl jsem o víkendu v Řimě a kelímek vyšel podle výpisu z ib na 475 Kč. A i tam byl mnohem větší výběr kostek. Jo a v Dubaji mají takové stěny dvě.

milanv

Mě cena teda překvapila velmi příjemně, koukám na ni jak zjara. 500 za kelímek bylo před snad pěti lety. O kolik se od té doby zvedly ceny setů nebo dílků  na BL? Takže to je fajn. Horší je,  že do těch kelímků není co dát.
Pán na Žlutém hradě

ditetemnaporad

#71
Jako fanda LEGO musím říci, že dnešní návštěvy nelituji. Pokud bych chtěl pouze nakoupit stavebnice, byl bych ale zklamaný (snad kromě případu, že bych měl zájem o Titanik a saně). Níže uvedu pojmy dojmy. Pokud někdo zvažuje cestu zejména kvůli dárkům a výjimečnostem, najde souhrn hned jako první.

DÁRKY K NÁKUPU NEBO NÁVŠTĚVĚ
  • při prokázání se jako VIP a nákupu nad 1300 Kč - polybag 40512 zdarma
  • při nákupu nad 3000 Kč - set 40528 zdarma
  • při nákupu nad 5000 Kč je v online obchodě zdarma deka - alternativa k této nabídce v Praze není
  • ! UPDATE - prý byly vydány všechny zásoby již 3.11. ! při odchodu dostanete plaketku "I love... " viz dřívější příspěvky
  • na vyžádání je u pokladny PAS. V obchodě mají jedno lokalizované razítko, konkrétní obsluhu je nutné vyhledat. Další razítka jsou potom Marvel, Ninjago, pokud zakoupíte daný produkt. Samotný pas je nejspíše, k ničemu dalšímu neopravňující, sběratelskou hříčkou.
  • před Albertem jsem potkal dva kluky se slušivou látkovou taškou "90 let stavění". Po menším pátrání jsem zjistil, že taška byla náhodně dávána v obchodě ráno, během poledne a dále ji rozdávaly hostesky po celém Westfieldu. Nenarazil jsem na ně, takže nemohu potvrdit.
  • u známého jsem viděl nějakou kostičku. Po dotazu u obsluhy při vstupu, klučina vytáhnul z kapsy kostičku a na ní "Kostky.org", ehm :D
  • slečny v obchodě rozdávají letáčky s pozvánkou na stavěcí mini akci 12-13. listopadu včetně poukázky na mini model.

VSTUP - před obchodem je momentálně připraven letištní koridor pro čekající. U něho stojí obsluha, která Vám dá fesťákový náramek s uvedenou dobou vyhrazenou pro návštěvu obchodu. Je to super řešení, díky kterému nemusíte čekat ve frontě, ale čas do Vašeho vstupu můžete využít jinak. Během dnešního poledne byla čekací doba zhruba 30 minut, v obchodě jsem strávil hodinu. Kolem jsem šel ještě zhruba v 15:00 a na vstup nikdo nečekal.

NAKUPOVÁNÍ JAKO TAKOVÉ
  • žádná sleva, sety za plnou palbu
  • akce 2x VIP body není zavedena
  • pro uplatnění VIP karty je možné nadiktovat její číslo, ukázat čarový kód nebo nahlásit svůj email
  • je možné zakoupit i sety, u nichž byl překročen limit při online nakupování
  • v obchodě mají i dlouhodobě online nedostupné sety jako Titanik nebo sáně
  • v obchodě NEmají sety vyprodané na online obchodě
  • stěna je opravdu maličká, ať obsahově nebo přístupností. Nejzajímavější kousky jsou zeleň, případně plates

OBCHOD JAKO TAKOVÝ - kdysi dávno jsem navštívil londýnský obchod ještě před rozšířením, a i tak byl asi 2x větší a lépe vyzdobený / vybavený než tento nově otevřený. Tematická výzdoba není špatná, mozaiky jsou pěkné (i když stavebně trochu odfláknuté), rytíř má digitalizovaný obličej a je lehce interaktivní. Chybí mi ale třeba větší model jako například Karlův most s minifig procesím. Na Lipně jsem nikdy nebyl, ale toto není ani Lip, ani L, možná tečka nad i. Stěna a minifig stavírna, stejně jako stavírny pro děti, jsou strašně maličké a slabě vybavené, takže zvlášť v otevírací den tam bylo docela těsno a mě osobně to odradilo od jakékoliv interakce. Co se mi líbilo, to byly vystavené běžné sety (i když je jich pár a mohli by být na otočných platformách) a digibox. A samozřejmě geekovská atmosféra, která ale byla asi pouze na otevíračce.

SUMASUMÁRUM viz úplně první dvě věty. Také jsem přehodnotil své tvrzení, že se sem přijdu podívat při každé návštěvě Prahy. Pokud se nezmění nebo nezlepší výzdoba, tak to bude spíše tak ob jednu, dvě návštěvy. Také mne teď napadnula taková kacířská myšlenka, jestli je otevírání oficiálních obchodů udržitelné, pokud nebudou mít větší hrací a interaktivní zónu včetně různých akcí, ať už stavěcích nebo slevových. Proč bych totiž nakupoval (řekl bych, že to je hlavní smysl otevírání obchodů) v oficiálním obchodu, když o 200 metrů dále je Bambule s minimálně 20% slevou. Toto samozřejmě neplatí v otevíracím týdnu. To je přeci událost!

Ještě na jednu věc pod čarou jsem si vzpomněl. Možná jsem staromódní, ale nebyl jsem úplně nadšený z toho, že z prvních pěti členů obsluhy, se kterými jsem komunikoval, uměli mluvit česky pouze dva.

Pool

Citace od: milanv kdy 03.11.2022, 22:03:22Mě cena teda překvapila velmi příjemně, koukám na ni jak zjara. 500 za kelímek bylo před snad pěti lety. O kolik se od té doby zvedly ceny setů nebo dílků  na BL? Takže to je fajn. Horší je,  že do těch kelímků není co dát.

Před pěti lety kelímek stál stejně 17.99, ale nesmyslně ČNB znehodnocovala naši měnu a kurz byl nevýhodný 27 Kč/Euro, takže proto jeden stál 500 Kč. Teď tě kelímek vyjde max. těch 450 Kč, když máš slušnou banku nebo si směníš v normální směnárně do 25 Kč/Euro. A na AFOL den tě vyjde samozřejmě mnohem méně, když si navíc vezmeš vlastní kelímky, např. na poslední tento den mne vyšel jeden kelímek jen 367 Kč ::). Takže sorry, ale 500 Kč za kelímek je opravdu šílenost.

ditetemnaporad

Citace od: horde kdy 03.11.2022, 22:36:06LEGO Speed 76905 .. vyprodané déle jak 5 týdnů, v té době tam měli stále jen nějakou hrubou stavbu. a hele.. nakonec se objevil na policích..

Sranda. Speciálně na 76905 a 76239 jsem se díval. Přesně na tom místě, kde je na videu 76905, měli v poledne 76904. Takže ok, oprava. Na VIP otevíračce a možná ráno 3.11. měli některé vyprodané sety.

Colonel32

Zdá se, že v některých věcech jsme byli před 55 lety mnohem více napřed než dnes :-)

milanv

#75
Citace od: Pool kdy 03.11.2022, 22:31:49Před pěti lety kelímek stál stejně 17.99, ale nesmyslně ČNB znehodnocovala naši měnu a kurz byl nevýhodný 27 Kč/Euro, takže proto jeden stál 500 Kč. Teď tě kelímek vyjde max. těch 450 Kč, když máš slušnou banku nebo si směníš v normální směnárně do 25 Kč/Euro. A na AFOL den tě vyjde samozřejmě mnohem méně, když si navíc vezmeš vlastní kelímky, např. na poslední tento den mne vyšel jeden kelímek jen 367 Kč ::). Takže sorry, ale 500 Kč za kelímek je opravdu šílenost.
Porovnáváš cenu ve speciální den po použití všech svých triků apod. se základní cenou nastavenou obchodem pro všechny dny a všechny nakupující. Tak si i tady počkej, běž tam na AFOL den a přines si kelímky. Ale jinak mi sám potvrzuješ, co jsem psal: kelímek stojí pořád stejně (17.99 EUR), zatímco ceny setů šly za tu dobu o kolik procent nahoru? A nebo ceny dílků na BL?

Nebo je problém, že nemají napsáno, že za vlastní kelímek máš slevu? V tom případě jim to nahlaš, že je to běžná praxe v LEGO Store. Myslím, že zrovna tohle napraví snadno, jsou to jejich vlastní pravidla. Jen je to asi nenapadlo zmiňovat hned na začátku na plakátek, nečekají lidi s nastřádanými kelímky ze světa :)
Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: Colonel32 kdy 04.11.2022, 03:06:48Zdá se, že v některých věcech jsme byli před 55 lety mnohem více napřed než dnes :-)
Myslím, že sis tu fotku neprohlédl pořádně. Myslím skutečnou velikost té věci a z toho plynoucí počet dílků v ní apod. Ano, co tehdy byl stojan obchodu, by dnes běžný AFOL koupil z fleku nejenže celé, ale ještě by se šel zeptat, kolik těch stojanů mají, že chce třeba čtyři.
Pán na Žlutém hradě

Drobuliatko

To tam vazne mali niektore sety len po jednom kuse ako tie auticka co spominate?  :o

ditetemnaporad

#78
Citace od: Drobuliatko kdy 04.11.2022, 07:46:41To tam vazne mali niektore sety len po jednom kuse ako tie auticka co spominate?  :o

76905 tam asi byl v omezeném množství, protože je již oficiálně vyprodané. V době mé návštěvy už v regálech nebyl a ani jsem se neptal, jestli mají nějaký další, ale je to nepravděpodobné. Ostatní, běžně dostupné sety, měli samozřejmě dobře zásobené viz příspěvky výše nebo na youtube kanálech o třech skladech. Dokonce měli i Titanik a sáně, tedy sety, které není snadné online sehnat.

Strider

Zážitky z obchodu:
+ personál: sympatický Dano z SCS (umí dobře minimálně 4 jazyky, zde bohužel jen na výpomoci), u vchodu dáma s Thorovým kladivem (vtipné), hezká Ruska Aleksandra. Celkem jsem mluvil s 6 lidmi - česky uměli všichni.
+ kvanta minifigů z 23. série
+ pokec s Alexejem z Ukrajiny, zajímal se o náš RLUG, velký nadšenec a zjevně dobrý stavitel (pěkné lego viněty), programátor a fotograf v jednom
- opravdu malinká zeď pick-a-brick (její miniaturnost dobře ukazuje foto), snad to časem zvětší

Drobuliatko

Citace od: ditetemnaporad kdy 04.11.2022, 09:09:26
Citace od: Drobuliatko kdy 04.11.2022, 07:46:41To tam vazne mali niektore sety len po jednom kuse ako tie auticka co spominate?  :o

76905 tam asi byl v omezeném množství, protože je již oficiálně vyprodané. V době mé návštěvy už v regálech nebyl a ani jsem se neptal, jestli mají nějaký další, ale je to nepravděpodobné. Ostatní, běžně dostupné sety, měli samozřejmě dobře zásobené viz příspěvky výše nebo na youtube kanálech o třech skladech. Dokonce měli i Titanik a sáně, tedy sety, které není snadné online sehnat.

No len otazka kolko kusov tych Santov a Titanicov mali. ;) Ci to nebola len taka Potemkinova dedina. >:D

ditetemnaporad

Citace od: Drobuliatko kdy 04.11.2022, 09:49:28No len otazka kolko kusov tych Santov a Titanicov mali. ;) Ci to nebola len taka Potemkinova dedina. >:D

Titanik jsem viděl jeden, ale byl zasunutý dozadu do regálu, takže bych si tipnul, že tam byl předtím i další. Tedy řádově kusy. Sáně bych si tipnul na desítky kusů (minimálně tak 20 ks bylo na place). A překvapivě, v čase mé návštěvy, o ně nebyl moc velký zájem.

ditetemnaporad

Citace od: Strider kdy 04.11.2022, 09:39:01Zážitky z obchodu:
+ personál: sympatický Dano z SCS (umí dobře minimálně 4 jazyky, zde bohužel jen na výpomoci), u vchodu dáma s Thorovým kladivem (vtipné), hezká Ruska Aleksandra. Celkem jsem mluvil s 6 lidmi - česky uměli všichni.
+ kvanta minifigů z 23. série

Jak jsem psal výše, narazil jsem z pěti lidí na tři, co uměli pouze anglicky. Vždy tam byl ale případně někdo, na koho se dalo obrátit. Obecně byl personál ochotný a sečtělý. Poměr sil bych odhadnul minimálně 50 na 50, to ano. Jen bylo vtipné, že češi mluvili s čechy anglicky a až po chvíli přepínali do češtiny, když zjistili, jak se věci mají. Thorovo kladivo kolovalo, v mé přítomnosti ho měl týpek s razítkem. Dano z SCS byl tuším u pokladny a ptal se mě, co to je, když jsem mu dal 50 Kč minci :D

Kvanta minifigů z 23. série tam opravdu byla. A také dost lidí, co je všechny prošmátrávali.

Strider

Těch santů na saních bylo dost ještě večer. Taky vánočních věnců bylo stále dost.

peki

Citace od: ditetemnaporad kdy 03.11.2022, 22:26:43
  • u známého jsem viděl nějakou kostičku. Po dotazu u obsluhy při vstupu, klučina vytáhnul z kapsy kostičku a na ní "Kostky.org", ehm :D

Tak původně jsme ty potištěné kostky (s logem kostky.org) chtěl nasypat k minifigům jako překvápko pro kostkaře. Nakonec jsme je však rozdal zaměstnancům LEGO. 

Strider

Citace od: ditetemnaporad kdy 04.11.2022, 09:58:16Kvanta minifigů z 23. série tam opravdu byla. A také dost lidí, co je všechny prošmátrávali.
Když jsem tam večer byl, prohrabávali jsme minifigy jen dva. Každou chvilku se u nás někdo zastavil a chtěl konkrétní figurku. "Objednávky" jsme pohotově vyřizovali  :)

jayor

stalo to aj za cestu zo slovenska, dorazil som o den skor. Rano sme tam sli okolo 8 a uz bola fronta (viz foto), bol som vo vlne 9:30-10:00. Atmosfera perfektna, padlo tam skoro 7k korun :D do konca roka to este raz otocim :D

peki


Pool

Citace od: milanv kdy 04.11.2022, 07:28:01Porovnáváš cenu ve speciální den po použití všech svých triků apod. se základní cenou nastavenou obchodem pro všechny dny a všechny nakupující. Tak si i tady počkej, běž tam na AFOL den a přines si kelímky. Ale jinak mi sám potvrzuješ, co jsem psal: kelímek stojí pořád stejně (17.99 EUR), zatímco ceny setů šly za tu dobu o kolik procent nahoru? A nebo ceny dílků na BL?

Nebo je problém, že nemají napsáno, že za vlastní kelímek máš slevu? V tom případě jim to nahlaš, že je to běžná praxe v LEGO Store. Myslím, že zrovna tohle napraví snadno, jsou to jejich vlastní pravidla. Jen je to asi nenapadlo zmiňovat hned na začátku na plakátek, nečekají lidi s nastřádanými kelímky ze světa :)

Milane, to jako fakt neukecáš. Sleva na AFOL den je samo pak bonus, to jde bokem, ale jde o základní cenu. V Německu to mají stále za 17.99 EUR a nám tady to v přepočtu dávají za 20 Eur. Pokud by to zdražili Němcům, neřeknu ani popel, ale Češi mají 3-4x nižší platy než Němci a ještě nám tu vše kurzem přepálí ty ceny výš, to mne přímo se... Ale to je problém všude, se pak není čemu divit, že lidé bydlící u hranic, jezdí na všechny nákupy k sousedům. Ale to už je problém našich zkorumpovaných politiků, kteří mastí kapsy vlivným podnikatelům, ale to je tady zbytečné probírat.

Anatyt

O dôvod viac prijať v ČR toľko nechcené Euro. >:D