co vlastně kupujete na shop.lego.com?

Založil Colonel32, 29.07.2022, 17:08:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Co vlastně kupujete na oficálním eshopu lega?

Pravidelně mívají akce, že k nákupu za x tisíc dostanete zdarma nějaký specifický promoset, který jinde nejde koupit (viz v podslední době ten úkryt forestmanů).

Ale v podstatě cokoli, co oficiální obchod nabízí jsem na nějakém eshopu schopný sehnat o 20 procent levněji a přijde mi, že se tam ani nevyplatí nakupovat, protože ten promoset zdarma za to nestojí.

Nebo víte něco co já nevím?

ElvensmithCZ

#1
Vyplatí se asi v těchto případech:

a) Pokud je aktivní nabídka zajímavého setu zdarma k objednávce nad určitou útratu nebo násobné VIP body. Ty akce se často dají kombinovat pokud běží souběžně (aktuálně šlo získat schodiště HP  + mini set dětské hřiště).

b) Člověk nakupuje sety, které jsou limitované pro oficiální Legoshop a vybrané distributory (nově vydané sety limitované dočasně pro Lego.com, vybrané Brickheadz, sety k Čínskému lunárnímu roku, Harry Potter Šachy, apod.)

Ideální je kombinace obojího, tzn. nakoupit si limitované sety, které jsou často běžně v distribuci ještě dražší než na Legoshopu a zároveň využít promo akci. Běžně dostupné sety se na samozřejmě dají sehnat jinde levněji i po započtení běžných VIP bodů.

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 29.07.2022, 17:08:56
Co vlastně kupujete na oficálním eshopu lega?

Pravidelně mívají akce, že k nákupu za x tisíc dostanete zdarma nějaký specifický promoset, který jinde nejde koupit (viz v podslední době ten úkryt forestmanů).

Ale v podstatě cokoli, co oficiální obchod nabízí jsem na nějakém eshopu schopný sehnat o 20 procent levněji a přijde mi, že se tam ani nevyplatí nakupovat, protože ten promoset zdarma za to nestojí.

Nebo víte něco co já nevím?
Je to tak, ale hodně lidí něco chce "hned" a neřeší nic dalšího. Ale setů, které se na oficiálním eshopu TLC opravdu vyplatí bude hodně málo.

E-legie

Dokonce se tam vyplatí koupit s nějakou akcí i jedno DUPLO, a to 10943 Radostné dětské chvíle.  >:D

Fricoolinek

Jak by se měla mít situace stran 10305 Hrad Lvího Rytíře? Dostane se pokojně časem do běžné distribuce, kde se bude nabízet o desítky % levněji, podobně jako třeba tématicky blízká Kovárna 21325 (Lego.com 4599 Kč x MALL.cz 3399 Kč) nebo u "90 years" linie lze čekat specifickou prodejní politiku a zrazu může být na Lego.com "zavřen krám"?

Jinak samozřejmně - stran "kvality" je to mimořádné. Součet průměrných prodejních cen figurek, zvířat, koňských přehozů, štítů nebo vlaječek se na BL vyšplhal někam k 300 USD. A pořád by pak vám teoreticky zůstal hrad.

Anatyt

Citace od: Fricoolinek kdy 16.11.2022, 02:35:15nebo u "90 years" linie lze čekat specifickou prodejní politiku a zrazu může být na Lego.com "zavřen krám"?

Tak "90 years" línia sa predáva aj v bežných obchodoch, viď 11021. Počítam že hrad bude najneskôr po novom roku tiež dostupný kadetade. A jeho ukončenie na lego shope tak skoro neočakávam, aj keď pri nich človek nikdy nevie...

Tomik

Já tam občas něco koupím, abych získal ten setík zdarma k nákupu a potom mi vyhovuje možnost platby PayPalem (málokterý český eshop přijímá platby z PayPalu).
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

STARHAWK

Kupujem vecsinou to, co sa bezne neda zohnat inde, ak je dobra akcia s bonusom. Samozrejme specialne bonusy ako teta Beru v kuchyni a Forestmani - tak to som radsej nakupil u lega priamo nez davat priekupnikom za to 50e - ked sa spocitaju VIP body a ze to mam ako prvy a nemusim zhanat potom v prvotnej predrazenej vlne, je idealne kupit priamo v S@H.

Tiez som sa naucil kupovat aj nejake dieliky na PaB - hlavne take z novych. Ovecky som nakupil pre nejaku buducu farmu deckam. UCS AT-AT cko staviam na dieli - tak tie specificke zatial tak za 100-150e som objednal.
I ked pri duplo novinkach (zvieratka, kmene stromov, kvetinky) ked sme napocitali par novych dielikov, dostali sme sa na cenu celeho setu len za tie nove veci - tu saom ale vychytal 40% akciu v Tesco.

Naposled som mal vazne dilemu v kamennom obchode pri HP bonus sete kde som nemal co by som si vybral - ten set bol odhadom 25-30e hodny (to schodiste) a nebolo co ktomu vybrat. Ministerstvo magie som vedla v Smythstoys videl o tych 25e lacnejsie. Takze tu to uz bolo na hrane.

otaznik

Citace od: Tomik kdy 16.11.2022, 16:04:26Já tam občas něco koupím, abych získal ten setík zdarma k nákupu a potom mi vyhovuje možnost platby PayPalem (málokterý český eshop přijímá platby z PayPalu).
Z paypalu si můžeš bez problémů vybrat peníze na svůj bankovní účet.