Reálne predlohy LEGO vlakov

Založil Anatyt, 22.02.2012, 20:47:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

Už od 80tých rokov je známe, že LEGO trains majú svoje reálne predlohy. Zatial pri každom LEGO (elektrickom) vlaku som viacmenej identifikoval pôvodnú predlohu. Čo ale dodnes neviem identifikovať, je LEGO 7938. Je to Siemens Desiro, alebo Bombardier Talent? Dizajnovo to pripomína Desiro, ale ten by nemal mať pantografy v tomto prevedení. Alebo je to mix týchto dvoch? Viem, že tu kopec vláčkarov, tak by som bol rád, keby sa táto záhada odhalila. :)
Dik.

kryst.off

Zrovna sem nad tím uvažoval předevčírem, ale v jiné souvislosti než s Legem - to když jsem viděl z balkónu přesun téhle soupravy http://www.k-report.net/discus/obrazky/42/19/674219.jpg a zjišťoval, co je to vlastně zač. Taky sem váhal mezi těmito možnostmi, čemu se to víc podobá  ;D Jinak Lego mi přijde trochu víc jako Desiro, jen je třívozové...
kryst.off

Anatyt

Na tom obrázku je Bombardier Talent. Ale aj Desiro môže mať myslím stredný diel. Ja som sa to snažil rozlišovať podľa toho, kde má informačný panel - Desiro dolu (ako 7938) a Talent hore. ;) Ale ako som písal - neviem, či Desiro môže mať pantografy?

kryst.off

Citace od: Anatyt kdy 23.02.2012, 01:05:15
Na tom obrázku je Bombardier Talent
Jojo, to už vím taky. Ale viděl jsem to dost z dálky a za tmy, v nezvyklých barvách na nezvyklé trati, tak mě to zaujalo. Jsou to nové jednotky pro slovenský RegioJet. Desiro jsem zatím viděl vždy jen dvoudílné a bez pantografů, tak nevim... Když už jsme u toho, jakou předlohu má podle tebe 7939?
kryst.off

kryst.off

Jinak elektrická Desira, jak teď zjišťuju, jezdí jen v Malajsii, Velké Británii (ale ty vypadají jinak) a dvoupatrové ve Švýcarsku (taky vypadá jinak)... Takže podle mého názoru je předlohou Desiro classic, s přidaným vozem a pantografy  ;D
kryst.off

Anatyt

7939 neviem čo je, ale tiež mi tam ten pantograf nesedí. Čo sa 7938 týka, tak asi to fakt bude nejaká fikcia - splátanina Desira a Talentu.

peter

Když jsem loni projížděl Německem, tak se mi hned jako podobné zdáli zdejší regionální soupravy. Viz můj příspěvek v tématu "Vlaky 2011"

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Anatyt

#7
Aha, tu je: http://www.stadlerrail.com/en/references/db-regio-ag-db-deutschland/
Ale stále som si nie istý, či to bola predloha pre 7938. Strecha by sedela, ale bočné okná a pantograf nie. Tá 7938 bude najskôr asi kombinácia hneď troch typov! ;D

kryst.off

Já si nemůžu pomoct, pořád mi to nejvíc připomíná tohle. Asi kvůli oknům  :)
kryst.off

Anatyt

Len to Desiro má zase nízku strechu. :) To Petrove má tú strechu podobnejšiu.

AdamKo

Citace od: Anatyt kdy 23.02.2012, 10:49:17Aha, tu je: http://www.stadlerrail.com/en/references/db-regio-ag-db-deutschland/
Ale stále som si nie istý, či to bola predloha pre 7938. Strecha by sedela, ale bočné okná a pantograf nie. Tá 7938 bude najskôr asi kombinácia hneď troch typov! ;D

A když dáte na střední článek POLOPANTOGRAF (a vyndáte ty diesely), je z toho eins zwei tatranská Barónka :) No a když tomu zase zakulatíte čumák, je z toho Delfín.

Citace od: Anatyt kdy 22.02.2012, 20:47:59
...Zatial pri každom LEGO (elektrickom) vlaku som viacmenej identifikoval pôvodnú predlohu...

Mohl by ses tedy prosím s námi podělit, jaký vzor / pravzor má 4559 ?
Žlutý expres z banánové republiky či Jančurovy dětské sny? Přepravovat lidi v obytných kontejnerech :P
Na pasažéry žlutého vlaku čeká ve stanici žlutý náklaďák, aby je zavezl tam, kam žlutý expres nejezdí.
POHODLÍ NADEVŠE...místo toho aby cestující přestupoval, přeložíme ho i s kupéčkem z vlaku na žlutý kamion >:D

Co bylo předlohou mého úplně prvního lego setu 4511 ?
Podle kabátu mě to táhne na dálný východ, šacuju to na JR East ;D
A jde vůbec přesně identifikovat soupravu?
A není náhodou malým dětem jedno, jestli pod stromečkem najdou model Talentu, Stadlera, Bombardier nebo Pesu?  Jasně, velkým dětem (=Afolům) to nemůže být jedno!

Myšlenka je jasná, interpretace navíc zohledňuje to, pro koho je vláček určený.
Já myslím, že i kdyby byl příští vlak sebedokonalejší červený Deltic (i bes pantografu), ten malý Fritzek tomu stejně bude říkat Ludmila :D


Že TLC nenavrhne model dle skutečnosti, chápu. Z  hlediska hratelnosti mě ale daleko víc mrzí, že krom Emeraldu zcela vymizely u vagonů otevírací dveře.

Anatyt

S tými dvoma vlakmi si ma dostal. ;D Aj keď ten kontajnerový nemá pantograf a ten zeleno-žlty mi zas pripomína Japonské expresy. :D
Jasné, deťom to je fuk. Ale mňa zaujímalo jakožto AFOLa, že akú predlohu 7938 mal. ;)

holub

#12
AdamKo  to napsal tak výstižně že se musím smát  ;D  Kde se inspiroval nebo jak vymysleli ten set 4559 by mě zajímalo taky,dejte vědět co by mohla být jeho inspirace.
Ano tímdle modelem začla jít realita pryč a navíc skončila doba dveří a začlo se nastupovat střechama :D,ale mě se docela designem libí,součástka kabiny už od metrolineru je jeden s těch užasnějších dílků lega - charakteristickej pro svojí dobu.

Ondra

Si mne zklamal Anatyte, ja tu s radosti cekal fundovany seznam vsech lego vlaku a jejich predloh a misto toho se tu resi jeden vlak.No delat to nebudu ,je to tvuj topic  ;) .

mirek

Citace od: holub kdy 26.06.2013, 21:44:51
Ano tímdle modelem začla jít realita pryč a navíc skončila doba dveří a začlo se nastupovat střechama :D,ale mě se docela designem libí,součástka kabiny už od metrolineru je jeden s těch užasnějších dílků lega - charakteristickej pro svojí dobu.
...stačilo málo a nemusí se nastupovat střechou... ;D

holub

Ano tvoje úpravy už jsem si prohlížel a ta červená souprava vypadá hned daleko líp,že bych si ten set i koupil i když hodlám sbírat spíš 9v eru.

A ten žlutej 4559 o kterym se tu bavíme ten máš nějak vylepšen nebo upraven ?