Server v USA?

Založil Micho, 16.02.2005, 00:03:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Zaujala ma okrem iného jedna veta v tiráži:

Server běží na operačním systému Red Hat Enterprise Linux 3.0, webserveru Apache a technologiích Perl a PHP. Server si lebedí v Houstonu, TX, USA v racku u firmy EV1 Servers.

Teda určite otázka na Jindrouse - pokiaľ na to môže odpovedať: Čo Ťa viedlo k tomu, že je to uložené v USA? Ja by som na 100% rátal, že je to niekde v Čechách.

Jindroush

Cena. Protože prostě administruju všechny naše firemní servery, požádal jsem o dovolení provozovat na jednom z nich Kostky. Takže vlastně můj zaměstnavatel částečně sponzoruje provoz.

Jinak se to vyplatí i jakékoli jiné bajtově-náročné firmě. V Evropě je prostě hosting příšerně drahej, v USA je to (téměř) za hubičku.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho

Ja síce v tomto nemám skúsenosti, ale tak nejak som tušil niečo okolo ceny. Predpokladám, že provozujete väčšie množstvá dát (dosť nepresné vyjadrenie, dajme tomu), aby to bolo finančne zaujímavé takto riešiť.

Je celkom zaujímavé si predstaviť, že naše príspevky a obrázky sa ukladajú niekde v USA, a pritom tá rýchlosť je v pohode. Môže byť teoreticky a prakticky nejaký rozdiel v v prístupu na servre v USA a Čechách (pri rovnako kvalitných sieťach)? Dúfam, že už veľmi nezachádzam mimo témy fóra.

Jindroush

Citace od: Micho kdy 16.02.2005, 01:05:02
Predpokladám, že provozujete väčšie množstvá dát (dosť nepresné vyjadrenie, dajme tomu), aby to bolo finančne zaujímavé takto riešiť.
Větší než malé množství rozhodně. ;D Ale nikoli jen my, myslím, že tak kolem 100-200 GB měsíčně se už vyplatí utýct z Čech. To nemluvím o tom, že ten server je sice 'jejich', tj. pronajímáme si ho, ale je celý 'náš', tj. žádné sdílení stovek virtuálních serverů. V ceně je i OS (běžná cena $369 ročně) s updaty a 1.3TB dat zdarma bez omezení rychlosti, možný i 'control panel' apod. To prostě v Evropě není šance dostat.

Citace
Je celkom zaujímavé si predstaviť, že naše príspevky a obrázky sa ukladajú niekde v USA, a pritom tá rýchlosť je v pohode. Môže byť teoreticky a prakticky nejaký rozdiel v v prístupu na servre v USA a Čechách (pri rovnako kvalitných sieťach)?

Empiricky ověřeno je v tom zásadní rozdíl  ;) Ale pro tyhle miniobjemy dat by žádný viditelný zpomalení nemělo být vidět.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 16.02.2005, 01:14:31

Empiricky ověřeno je v tom zásadní rozdíl  ;) Ale pro tyhle miniobjemy dat by žádný viditelný zpomalení nemělo být vidět.

Podle mě už v tom dnes žádný zásadní rozdíl není. Pokud máš server u providera na páteři a on má rychlou linku, tak není absolutně žádný problém ať se server v Německu, ČR nebo USA.