Společný projekt 2022 - Ladovská vánoční krajina

Založil Igorus, 04.01.2022, 13:09:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robkteryten

Jestli je ještě misto, tak bych se přidal.

HD

Dobře, počítejte se mnou, možná námi s jedním modulem.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Borun

Možná jsem to někde přehlédl,ale v parametrech podkladů plate,brick,plate nejsou uvedeny barvy.Vrchni plate asi bílá a další?Ať si je nakliknu v Lugbulku.

Igorus

Citace od: Borun kdy 15.08.2022, 21:21:42Možná jsem to někde přehlédl,ale v parametrech podkladů plate,brick,plate nejsou uvedeny barvy.Vrchni plate asi bílá a další?Ať si je nakliknu v Lugbulku.

Co se týká základního podoby modulu tak ten bude kombinace
a) v případě pekla, svahu, vesnice, svahu k městu - baseplate 48x48 + brick v barvě Medium Blue (viz LB) a na to plate 16x16 v bílé barvě.
b) v případě města (které bude umístěno na soklu z lega) - baseplate 32x32 + brick dark tan + plate dark tan.

Další info v půběhu víkendu

linhi

Koukám že já jsem se statkem a zabijačkou vyřazen?

Borun

Za domácí úkol jsem zkouknul všechny díly kmotry Lišky ať jsem v obraze.Už vím ,že městečko se jmenuje Nohavice a tam je i ten slavný krámek řezníka Špejlíka s tou slavnou šunkou.Našel jsem si i předlohu pro mou stavbu a zakomponuji tam i zmiňované řeznictví.

poMOCník

Citace od: Borun kdy 20.08.2022, 22:48:43Za domácí úkol jsem zkouknul všechny díly kmotry Lišky ať jsem v obraze.Už vím ,že městečko se jmenuje Nohavice a tam je i ten slavný krámek řezníka Špejlíka s tou slavnou šunkou.Našel jsem si i předlohu pro mou stavbu a zakomponuji tam i zmiňované řeznictví.

Já navazuju. Dělám příjezd Špejlíka k vykotlanému dubu.

Icewalker

Citace od: Matthes_CS kdy 07.06.2022, 14:54:22
Citace od: Igorus kdy 02.06.2022, 10:27:38Hlásí se někdo???



Posílám první nástřel domku do řady. Plánuji na podložku 48x48 umístit 2 takovéto menší domky vedle sebe. Na to by mohly navazovat další domy různých rozměrů.

PODNĚT 1: Jak hluboko v podložce dům umístit? Já zatím nechal 16 "studů" před domem jako ulici/náves, a 16 "studů" za domem jako dvorek.

PODNĚT 2: Budeme chtít jednotný styl střech? Možná by to prospělo celkovému vzhledu - i když to řešíme spíš my, než diváci (natož děti). Zatím jsem použil klasiku ze "slopes".
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

peki

#128
Vyzývám náčelníka projektu, aby začal aktivně projekt na kostkách řídit. Ostatní komunikační alternativy, které jsou údajně používány mi nevadí. Ale to neznamená že tady ve vlákně nebudou žádné aktuální informace  :o 

peki

#129
Citace od: Icewalker kdy 27.08.2022, 11:07:00PODNĚT 1: Jak hluboko v podložce dům umístit? Já zatím nechal 16 "studů" před domem jako ulici/náves, a 16 "studů" za domem jako dvorek.

PODNĚT 2: Budeme chtít jednotný styl střech? Možná by to prospělo celkovému vzhledu - i když to řešíme spíš my, než diváci (natož děti). Zatím jsem použil klasiku ze "slopes".

k 1) je potřeba (viz vyvolávání náčelníka projektu výše) hodit náčrtek celé části vesnice. Domečky ve vesnici na Ladových pohledech jsou na sebe namačkané, žádné rozlehlé statky.
Výloha umožní na hloubku umístění pouze 2 modulů 48x48 !!!

Tím je potřeba rozumně zvolit celkové měřítko vesnice/staveb. Kdy sice potřebujeme umístit minifigy, ale i tak bude každý brick (myšleno "šár" cihel) na domku znát.

Mělo by tedy platit nějaké rozměrové pravidlo co se velikosti domků týká jak ve vesnici tak tak pro část města.

Sousední moduly 48x48 si pak mají říci, jestli budou na sebe domky/moduly vedle sebe s mezerou 0 studů. Ale podle mé zkušenosti bude problém pokud bude střecha domku zasahovat do sousedního modulu. Minimálně to ubere na univerzálnosti použití daného modulu.

Další možností (není oficiálně schválena) jen navrhuji - nefixovat domky na modul napevno. Tak aby bylo možné jednotlivé stavby podle potřeby na místě lépe rozmístit. Domky se pak mohou snadno rozprostřít "nakřivo" aby to nebylo vše (skoro vše) pravoúhlé rovnoběžné.

Standardizace střech by projektu určitě prospěla (čím univerzálnější tím lepší). Ale pokud budou střechy zasněžené tak se dá hodně věcí schovat. I střecha ze slopes může být v určité části narušene sněhovou pokrývkou z plates (aby to nebyla hladká stěna)



Borun

#130
Do města jsem postavil takový nástřel budov.Ať se můžeme domluvit na nějaké výšce,hloubce,terénu atd.Inspiroval jsem se částečně u téhle fotky

hobby

Ty tvoje domy jsou dobré, ale nepoužívej ten tající odkapávající sníh; nepůsobí to dobře a poklidně. Lada - to je klid a mír, takže nech jen zasněžené římsy a štíty bez sněhových "slz".

peki


Chairudo

#133
Předpokládám že mlýn bude hned vedle rybníka, potřeboval bych hlavně vědět kolik mám místa a co bude v okolí ať se mám od čeho odíchnout a můžu začít stavět :)


YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Pool

Citace od: linhi kdy 20.08.2022, 20:35:10Koukám že já jsem se statkem a zabijačkou vyřazen?

Ty jsi přímo na mapce, tak pak už nejsi na tom seznamu pod ním  ;)

peki

Kostky budou od LEGa distribuovány poslední týden v září. Původní termín byl koncem října.

I tak to bude dost narychlo, zvažte kdo je co schopný reálně postavit.

Příště:
1) budeme kostky objednávat určitě jako vždy před prázdninami
2) k vedení společného projektu by se měl hlásit pouze někdo kdo má na to čas, a nedělá mu problém koordinovat ostatní prostřednictvím vlákna na kostkách.

A) Kdo z výše přiloženého seznamu je schopný stavět bez kostek z LUGbulku?
B) Pokud nejpozději první týden v říjnu provedeme roztřídění a rozeslání kostek, budete schopní do konce října mít postavený modul do výlohy?

Hardegon

Já mám stavět 4 moduly 48x48. Většina skály z DkTan, kterou mam vyčerpanou a bez LB nemůžu ani začít. Vymyšleno to mam, chybí kostky. Za říjen to zřejmě stihnu, ale budu některé věci osekávat.

Icewalker

Citace od: peki kdy 05.09.2022, 10:31:48A) Kdo z výše přiloženého seznamu je schopný stavět bez kostek z LUGbulku?
B) Pokud nejpozději první týden v říjnu provedeme roztřídění a rozeslání kostek, budete schopní do konce října mít postavený modul do výlohy?
Stihneme-li roztřídit LB zkraje října, tak do konce října modul zvládnu. Objednal jsem radši trochu víc dílků, tak dle potřeby mohu zkusit do části vesnice moduly 2.

Dotaz na Igoruse: Budeme potřebovat nějaký vycpávkový modul bez staveb? Jako zasněžená louka či tak něco?
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

peki

Já počítám že postavím klidně 2-3 moduly do vesnice, dílky mám, takže nejsem vázaný primárně na LUgbulk. Maximálně potom vyměním u domků barvu fasády. Co ostatní?

Pool

Já určitě zvládnu něco postavit, s LB lepší, ale bez něj taky něco půjde :) .

milanv

#140
Hledám, jak to stihnout, aby to bylo reálné, protože to je seškrtání už úplně veškerých rezerv a ještě něco navíc.

Dělám dvě 48 baseplate kopec s lesem a chybí mi už základní kostky na terén a stromy, takže bez LB nemám šanci začít. Pokud bych to měl stihnout za "říjen", tak by to musel být opravdu měsíc, tj. mít kostky 1. 10. a instalovat co nejpozději, žádný třetí týden v říjnu. Jsem pryč ten víkend, co je Olomouc, takže mám toho času fakt napjatě.
I tak budu muset osekávat a hlavně budu potřebovat jasnou a rychlou spolupráci s vedoucím projektu, protože jsem strašně závislý na okolí, které pořád (ani za ty měsíce) neznám dostatečně.

Takže mi z toho vychází, že by to mohlo klapnout, když bude splněno to nejzákladnější:

  • všechno plánování a domlouvání mít jasně hotové už v září - tím myslím jasný plánek včetně výškopisu, rozložení cest apod. Tady na kostkách.
  • kostky z LB v mé ruce cca 1. 10. - samozřejmě nabízím k tomu veškerou pomoc, klidně roztřídím i pro ostatní apod.
  • domluvit instalaci co nejpozději v říjnu, na ten poslední víkend nebo ještě líp na pondělí 31., aby byl víkend ještě stavěcí

P.S.: Co lidi, co jedou i do Olomouce, jak to budou stíhat?!

EDIT: Samozřejmě pomůžu i s tím plánováním, to je jasné. Ale musíme mít jasný výsledek, pokud se to má stihnout.
Pán na Žlutém hradě

Stimpi

Na LB nejsem zavisly. Max pokud budou vyzadovany nejake jednotne barvy do zakladu "pod zem". Prvni stripky zacnu posilat uz behem cca dvou tydnu.

Igorus

#142
Začnu od základů. Tedy od rozložení.

Zde je prvotní návrh rozložení:


Co se týká levé části tak tam je to jasné, podzemí Hardegon s peklem, nad ním Igorus se zříceninou. Od zříceniny se táhne cesta přes kopec se Šmejkalkou (MilanV) k mlýnu (Chairudo). Mlýn je napojen náhonem s rybníkem (Clermont). Cesta dál pokračuje na náves.A zde se zastavím s dotazy.Na návsi se bude podílet větší množství stavitelů a zde se to dá rozdělit na dvě skupiny:a) stavitelé co mají dům i s modulemb) stavitelé co mají dům bez modulu. Dále pak Hájenka (Šipka), vykotlaný dub (poMOCník) svah (Bombero + Skywalker) a dál město. K tomu za chvíli.

Prosím o potvrzení účastníků, kdo se hlásí k a) a kdo k b) a jaký tvar (našířku či na hloubku) bude dělat.

Přidělení domů pak pokud nemá někdo konkrétní představu přidělím z mojí pozice.
Modely domků bez modulů budou buď rozmístěny mezi domky

Jakmile budu mít podklady nakreslím detailnější schéma.

Připomínám a upřesňuji parametry:
domy na vesnici
  • jsou maximálně v rozměrech 16x32, ale hloubka může být i menší. Do šířky se nepočítá případná brána
  • jsou přízemní se sedlovou střechou. Střecha z bílých slopes
  • je potřeba aby domy nebyly nalepeny na kraj modulu

domy na náměstí
  • šířka max 20 s podloubím a jedním patrem a štítem



Igorus

#143
Do se týká dostupnosti a potřeb dílů. Jakmile díly o Lega dorazí, provede se urychlené třídění a následně distribuce. Kromě několika větších celků beru že by s dodáním neměl být zase tak velký problém ale přesně jak zaznělo výšě, pokud má někdo zásadní problém, nechť se vyjádří zde nebo mi napíše SZ.

A konkrétní reakce:

Citace od: Icewalker kdy 05.09.2022, 13:28:41Dotaz na Igoruse: Budeme potřebovat nějaký vycpávkový modul bez staveb? Jako zasněžená louka či tak něco?

"vycpávkové" moduly ano, ale úplně jen bílé plate s cestou nic moc. Ale jako kdyby se udělalo fakt pole, s nějakým stromkem malým seníkem, nebo les s krmelcem... tak říkám ano, ale vyčkej až bude jasná podoba vesnice.

Citace od: Chairudo kdy 01.09.2022, 10:19:04Předpokládám že mlýn bude hned vedle rybníka, potřeboval bych hlavně vědět kolik mám místa a co bude v okolí ať se mám od čeho odíchnout a můžu začít stavět :)

Mlýn je z pohledu diváků před rybníkem, napojen cestou na Milana V. Od rybníka se napojíš s Clermontem, zprava pak pravděpodobně na Linhiho.

milanv

OK, moje dotazy:

* počítáš s tou instalací až na konci října, resp. dojednáš to během září?
  Počet stavebních víkendů je pro mě zcela zásadní a přišel jsem o dva tím, že kostky nejsou do půlky září.
* konkrétně k plánku: prosím zopakuj ještě výškopis a barevnopis, jaká je poslední a tím pádem závazná verze?
* konkrétně k plánku: kdo staví ty "stromečky" na A-B 1-2? Ty nebo Hardegon? S kým mám domlouvat napojení cest?
Pán na Žlutém hradě

roko86

Určitě zvládnu něco postavit mám to rozpracovaný chybí my bílý střechy a desky 16x16 když tak koupím na bl .Děkuji za informace

šipka

Hájenka téměř hotova. Potřebuji jen terén. Dle domluvy napojení. Takže OK.

poMOCník

Já už stavím, kostky mi nechybí.

Modul 48x48, v přední části liščí doupě, vzadu vykotlaný dub, v popředí cesta vedoucí doprava směrem do města. Na cestě bude povoz řezníka Špejlíka s dodávkou šunky.

Budu potřebovat navázat cestu na kopec (@bombero a spol.) v přední části u výlohy.

peki

Citace od: Igorus kdy 05.09.2022, 15:40:52Prosím o potvrzení účastníků, kdo se hlásí k a) a kdo k b) a jaký tvar (našířku či na hloubku) bude dělat.

Přidělení domů pak pokud nemá někdo konkrétní představu přidělím z mojí pozice.
Modely domků bez modulů budou buď rozmístěny mezi domky


mohu jak modul/moduly (v případě potřeby zvládnu cca 3 moduly s domky) jak s tereném (myšleno baseplate ) tak samotné domky

waf

Citace od: Igorus kdy 05.09.2022, 15:40:52Prosím o potvrzení účastníků, kdo se hlásí k a) a kdo k b) a jaký tvar (našířku či na hloubku) bude dělat.

Můžu stavět jak domek s modulem, tak domky bez modulu. Přizpůsobím se požadavkům vedoucího projektu.