Trains nominace dílků LUGBULK 2023

Založil peki, 08.11.2022, 10:00:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pool

Citace od: fanda kdy 18.11.2022, 12:04:38Nesouhlasím!

Než to někdo vymaže, prosím, ať se k tomu vyjádří MilanV, tam já vidím jádro pudla.

Jeho úžasný prográmek (který jsem dosud z vlastní blbosti nepoužil, ale obdivuju ho a chválím ;-) tam na úplném začátku diskuse vložil chybný text: "Thin Support Bottom". A poprosím Milana, aby odhalil příčinu. :-)

V tomto případě se to asi vyřeší i bez Milana pomocí správných čísel, ale v budoucnu se nám to může vymstít. Pamatuju si, že k podobné chybě došlo v hluboké minulosti, kde se zaměníli Tile bílé a zelené, či co. Mně to tehdy nevadilo, protože jsem dostal rozumné množství jiných kostek, ale když někdo objedná tisíce...


Peki ti na to už odpovídal, na názvu absolutně nesejde, dílek je identifikován vždy dvěma ID, to kratší ID návrhu udává tvar dílku, to delší ID prvku (elementID) nese v sobě i kód barvy. Takže co ti za název hodila Milanova pomůcka je úplkně jedno, důležité je, že tam hodila ty správné aktuální ID, které se aktuálně vyrábí. Takže ta diskuze se může opravdu smazat a nechat jen dílky.
Jinak Peki má pravdu, brát dveře v LB nemá moc význam, když každý bych jich vzal max. pár kusů, které si člověk může sám koupit na Lego shopu či briclinku. To už větší význam by mělo nominovat okna ve více barvách než ty dveře.

milanv

Citace od: fanda kdy 18.11.2022, 12:04:38Nesouhlasím!
Než to někdo vymaže, prosím, ať se k tomu vyjádří MilanV, tam já vidím jádro pudla.
Trvám na opakování ceremoniálu!  >:D

Vysvětlení vás možná zklame svou jednoduchostí aneb žádná věda se nekoná a můžeme všichni vesele pokračovat v nominacích.

Ve zkratce: existuje víc seznamů a každý rozlišuje dílky jinak, nejen popisem, ale i třeba že více moldů je v seznamu pod jedním číslem, zatímco jiný seznam je rozlišuje.
Ale o tom víme, neděláme to prvním rokem, takže jsme na to připraveni. Pro vás je důležité jen toto:

1. Vědět, že my z toho použijeme jen ten Element ID kód (ten tučný) - všechno ostatní v té tabulce je jen pro pohodlí na fóru, když si to čteme. Ale administrátoři pracují pouze s Element ID. Zbytek můžou mít max. pro kontrolu. Důležité je proto mít správně a co nejnovější kód Element ID - tj. např. ho brát ze seznamu dílů dostatečně nové stavebnice apod.
2. Víme o této problematice rozdílných seznamů, takže  se nemusíte bát, že bychom šmahem zahodili nějakou nominaci hned, co Element ID nenalezneme v seznamu od LEGO. Vždycky se to bude řešit - na vás je pak pomoci najít další možné Element ID, co ten dílek může mít.
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: milanv kdy 18.11.2022, 14:09:12Vysvětlení vás možná zklame svou jednoduchostí aneb žádná věda se nekoná a můžeme všichni vesele pokračovat v nominacích.


Doufám že to je tečka k této "záhadě". Cokoliv dalšího smažu. Věnujte se nominaci. Zatím tam nic moc není.
Vlakové dílky  (kvůli kterým to je)
Případně dílky které se využijí při stavbě terénu. Pokud se shodneme na kukuřici, je celkem jedno jestli v castle,city nebo trains. Těch pozic je "jen" 85 a vždy bude snaha udělat to tak aby to částečně bylo zajímavé pro všechny (/bricky, zeleň i ty hradařké štíty,space a technic).

Hledejme tedy zajímavé dílky, které potřebujeme ve velkém množství a jsou drahé nebo špatně dostupné (ostatně jako každý rok).   


Chairudo

Citace od: roko86 kdy 15.11.2022, 17:55:55
Food, Corn on the Cob / Sweetcorn with Bright Yellow Corn PatternBright Green1411pat00016387149Bricklink


Parádní dílek a listy v nových barvách taky budou super  :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Clermont

Pro ty co dělají 8mi studové vlaky :)

Slope Curved 4 x 2 No StudsLight Bluish Gray936064622742Bricklink

ogar49

Otázka pro ty co brali v minulosti coaster koleje. Co doplnit o nové díly ze setu 10303 Loop Coaster

Part No: 80566  Name: Train, Track Roller Coaster Curve, 90 degrees, 3 Bricks Elevation => link
Part No: 80564  Name: Train, Track Roller Coaster Loop Quarter => link
Part No: 80562  Name: Train, Track Roller Coaster Straight 4L => link


Clermont

Darkred cihliček není nikdy dost  ::)

Brick Special 1 x 2 with Masonry Brick ProfileDark Red982836093908Bricklink

peki

Uzavírám nominace. Z vlakových dílků nic co by se bralo ve větším počtu. Přenecháme dílky ostatním kategoriím.