Oprava IR ovladače

Založil VocucBat, 20.09.2018, 10:49:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

VocucBat

Ahoj, lze nějak opravit pokažený IR ovladač k vláčkům? Oba ovladače mi už nevysílají signál.
Napadají mne dvě řešení - koupit nový (použitý) ovladač, což je jen oddalování řešení, a nebo najít si někoho v této oblasti znalého, aby ovládání a mašinu přestavěl, či vytvořil nějaký custom systém. Případně přestavět staré ir vlaky na PF nebo poweredUP...
Děkuji za případnou radu. :D

peki

Doporučil bych spíše jít cestou přestavění na PF nebo poweredUP. Bude do podle mého skromného odhadu nejlevnější a snadno řešitelné. Z pohledu Lega transparentní řešení.

Nevěřím že někdo vyvine nebo dodá něco v kvalitě  např. Lego PF.

VocucBat

Asi jo. Díky.

Tak nakonec chyba není v ovladačích. Zkusil jsem je oba s jinou mašinou a vše funguje, což je pro mne překvapení, protože jsem měl za to, že minimálně jeden je nefunkční cca tři roky... Takže chyba bude na příjmu... :/ Což ale nemění nic na řešení problému, protože to bude asi stejné.

peki

IR bylo přechodné řešení, které se dostalo pouze (respektive naštěstí  ;D ) do 2 vlaků. Nevím jak na Bricklinku, ale asi se ty dílky budou hůře shánět. I když zase musím přiznat že ty baterie v podvozku bylo pěkné závaží a ten rychlovlak jezdil opravdu hodně rychle bez vykolejení.


VocucBat

Já vím. Já mám bohužel všechny vlaky IR  ;D, protože když přišlo PF, tak mne lego až tak moc nebralo, a potom jsem se věnoval sbírání LOTRa a Hobbita. Loni jsem konečně upravil a motorizoval emerald (na pf L motor a PF technic ovladač). No a teď přišlo poweredUP, jehož pořízení zvažuji, líbí se mi, že přijímač je součástí batteryboxu. Uvidím, jak dál. Pro mé malé kolejiště stačí jeden pojízdný vlak, s ostatními jezdím spíše občas.

VocucBat

Tak nakonec se to známému opravit povedlo, na ovladači vyčistil kontakty pod tlačítky, co udělal s lokomotivou, nevím, ale vše funguje.