TOP Pirate Builder Contest I

Založil Colonel32, 15.10.2011, 23:20:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Prodloužit soutěž do konce ledna?

ANO
NE

Colonel32

Soutěž Pirate Builder navazuje na předchozí 2 kola soutěže Castle Builder.
Rozdílem je nové tématické zaměření.

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=23314.0
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=34355.0

TOP (To je Opravdu Pěkné) Pirate Builder je soutěž určená všem stavitelům, kteří maji zájem rozšířit počet pirátských MOCů, kterých je v poměru s hrady docela málo.

- Soutěže se může zúčastnit jakýkoli člen fóra kostky.org

- Porotcem se může stát jakýkoli člen fóra kostky.org, který má v sekci CaP alespoň jeden příspěvek hodnocený *TOP* nebo který věnuje do soutěže cenu v hodnotě alespoň 500kč. Není možné současně soutěžit a zasedat v porotě.

Porotu tvoří: Colonel32, eNTy, M;tron, otaznik, P4tr1cius, tonysize

- Úkolem soutěže je vytvořit jakýkoli výtvor, který zapadne do kategorie Pirates, v širším pojetí této kategorie. V principu se tedy nabízí: variace na původní sety s červeno a modrokabátníky, klasičtí piráti, ostrované a lidojedi, nebo i aztékové a mayové. Lze využít jakoukoli knižní nebo filmovou předlohu. Dílo by to mělo obsahovat vodu v množství větším než malém a odehrávat se v době po objevení střelného prachu, avšak před stavbou prvních kovových lodí.

- Do soutěže se přihlašujete automaticky vytvořením příspěvku. Soutěžní příspěvek označujte " PBC (Vlastní) název díla " a umístěte do sekce Castle and Pirates. Nelze však soutěžit s ničím, co bylo již do této chvíle prezentováno. (dílo se musí poprvé objevit právě v soutěžním vlákně)

- Hodnocen je první příspěvek vlákna. (není tedy nutné he specificky označovat). Povoleno je jakékoli množství textu, obrázků i odkazy (eg. BS galerie, video na Youtube) dokud bude příspěvek vyhovovat pravidlům fóra. Pokud ale bude využito nějakých externích fotogalerií, vystavuje se soutěžící riziku že externí fotogalerie bude nedostupná (zvlášť BS občas rád spadne) ve chvíli hodnocení. Nezapomínejte, že součástí hodnocení je i prezentace modelu, tz. fotky, doprovodný text a celková vizuální úprava.

- Jedním z kritérií hodnocení je i rozsah modelu, má ovšem menší váhu než propracovanost jako taková.

- Výtvor můžete, ale nemusíte, prezentovat i ve fázi vývoje, a nechat si od ostatních radit, co zlepšit. Pokud však plánujete prezentovat projekt postupně, doporučuji nechat si první příspěvek prázdný a editovat ho až nakonec, aby se nerozhodila souvislost vlákna změnou obsahu prvního příspěvku.

- Soutěž není anonymní. Naopak autor veřejně prezentuje svůj výtvor.
(věřím, že porotci budou dostatečně soudní, aby se v hodnocení nenechali strhnout k žádným osobní sympatiím nebo antipatiím)

- Termín do kdy musí být soutěžní příspěvek prezentován je neděle, 15. ledna 2012, 23:59 (což by mělo dát dost času i na nákup jednotlivých dílů, pokud bude váš výtvor vyžadovat něco speciálního)

- Výsledky soutěže budou oznámeny poté, co se porota shodne, což by mělo být do 20.ledna, ale vyhrazuji si právo tuto lhůtu prodloužit v případě, že to porotci budou vyžadovat.

- Vítěz si vybere jednu z cen dle vlastního výběru, druhý v pořadí bude vybírat z cen zbývajících, atd. dokud budou ještě nějaké ceny zbývat. Pokud víte že v době vyhlášení nebudete u internetu, můžete poslat wishlist, v jakém pořadí vám mají být ceny přiděleny, pokud se umístíte.

- V případě, že máte zájem věnovat do soutěže nějakou cenu, kontaktujte mně SZ po celou dobu trvání soutěže, berte však na vědomí, že cena by měla tématicky alespoň trochu odpovídat zaměření stavitelů.


- Ceny v soutěži:

#2 gearcs - 750 CZK kredit na BL Skyline Cruise EGO

#1 Petronel - 500 kč v hotovosti od uživatele P4tr1cius
#9 Ariatti - 400 CZK kredit na BL CB Celdova Kostkarna
#6 Justin - 15 euro kredit na BL Friend.bricks
#3 hardegon - 300 CZK kredit na BL HOMEBRICKNET by Hana129
#8 Diddy - 300 CZK kredit na BL Matosuv Miniobchudek + poštovné zdarma
#7 Peter - 200 CZK kredit na BL HOMEBRICKNET by Hana129
#4 šipka - 12x set 8396 Soldier's Arsenal (věnuje Peki)
#5 Linhi - 8x set 8396 Soldier's Arsenal (věnuje Peki)

Colonel32

#1
Citace od: linhi kdy 24.11.2011, 17:13:28
Co je to divoký kenec?

Takové mýtické stvoření...

Nu, soutěž nám ve čtvrtek začíná a já mám stále jen 2 porotce. Takže, pokud se mi do 7.12. nepřihlásí v součtu alespoň 7 lidí na místo porotce dle původních kritérií, začnu obvolávat i širší okruh stavitelů z jiných témat. Pak ale bude hrozit riziko, že někdo hodnocení trochu rozhodí. Soutěžící nechť jsou s tímto srozuměni.

EDIT: 3

Colonel32

#2
A tímto je soutěž oficiálně zahájena: od této chvíle můžete vkládat soutěžní příspěvky.

Konec soutěže je stanoven na neděli 15.1.2012, 23:59.

Velký dík patří všem sponzorům, kteří se s nabídkou cen do soutěže ozvali sami od sebe, a to i přesto, že na hromádce stále chyběla cena ode mě. (To jsem teď ale samozřejmě napravil)

nerow

Citace od: Colonel32 kdy 15.10.2011, 23:20:18
Dílo by to mělo obsahovat vodu v množství větším než malém...

Chci se zeptat, pokud dílo nebude obsahovat vodu, budou se strhávat nějaké body? Mám v plánu vignettu a voda se mi tam nevejde a ani nehodí.

Colonel32

Pokud z toho díla půjde jasně poznat, že jde o pirátskou tématiku, tak by to asi neměl být problém. Doporučoval bych ale stavět dílo co největší, na kterém se ještě podaří udržet stejnou úroveň propracovanosti.

Colonel32

Protože 7 porotců se stále ještě nesešlo, přijímám objednávky bez omezení. Zájemce nechť pošle odkaz na to, co sám považuje za svoji nejlepší stavbu.

mizdas

Koukám, že asi moc soutěžících nebude, zatim jen Diidy, a já přidám taky potom :D Ale nevim jak ostatní, asi je tak to pirátské téma nějáké neoblíbené   :'(.

Colonel32

Třeba jen stres před vánocemi. Třeba se něco zjeví začátkem roku, že budou ít lidé čas stavět přes svátky.

P4tr1cius

Ja teda dúfam, že súťažiacich bude viacej. Pretože PIRATES je jedna z najkrajších tém. A určite sa dajú vytvoriť krásne diela. A to zvlášť, keď, ako som sa už neraz presvedčil, v tejto komunite sú aj borci, ktorí jednoznačne patria medzi svetovú špičku.
A ďalšia vec, pán C32 (napriek tomu, že sa všemožne snaží aby som ho prestal mať rád, ale ja ho napriek tomu mám stále rád  ;D), zorganizoval súťaž, myslím, že s veľmi serióznymi cenami a krásnou tématikou.

Apropo, jeden môj veľmi dobrý známy (ktorý sa nevenuje legu - moja priateľka), chce prispieť svojou troškou do súťaže, a to cenou 100,- EUR. Bláznivá  :D. Pre dvoch staviteľov, ktorých sama vyberie, fifty-fifty.  ;D To znamená, po 50,- EUR pre dvoch staviteľov.


Ivansliz

Citace od: mizdas kdy 21.12.2011, 21:24:25
Koukám, že asi moc soutěžících nebude, zatim jen Diidy, a já přidám taky potom :D Ale nevim jak ostatní, asi je tak to pirátské téma nějáké neoblíbené   :'(.
Citace od: Colonel32 kdy 21.12.2011, 21:50:19
Třeba jen stres před vánocemi. Třeba se něco zjeví začátkem roku, že budou ít lidé čas stavět přes svátky.

Právě že je hodně povinností. Teď vyřídit věci na Vánoce, pak je zkouškové období (učit se přes Vánoce  >:( )... Sice bych měl doma nějaký materiál na postavení malého příspěvku do soutěže, ale ČAS není.  :-[  Do toho mám pokažený foťák...  No nějak se toho teď najednou moc sešlo.  >:D Budou i jiní, kteří to mají podobné.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Hardegon

Taky nějak nestíham, na krku zkoušky a seminárky a pořád doufam, že zvládnu dodělat stavbu (rád bych dvě) do CCC.

nerow

Teď do Vánoc nemám z čeho stavět, něco mám v KŽ, a další potřebné dílky jsou už zabalené pod stromeček. A po Vánocích je potřeba se učit na zkouškové. Budu rád, když stihnu malou vignettu.
Kdyby se povedlo termín posunout na konec ledna, bylo by asi o dost víc účastníků.

STARHAWK

Je mozne v diele pouzit non-LEGO komponenty a upravovane suciastky?
Jedna sa mi hlavne o:
- plachty lodi - kupil som si material dost podobny original lego plachtam
- snurky / lanka
- upravene diely - napr Hose odrezane na potrebnu dlzku

Mam 2 lode z pirates temy v stave tak 90% dokoncenia. Sceneria moze byt len namorna bitva cisto s lodami bez pevniny ?

Colonel32


- plachty lodi - kupil som si material dost podobny original lego plachtam
> originaly by byly lepsi, ale asi by nemel byt problem

- snurky / lanka
> neni problem, ale melo by to barvou i prumerem odpovidat existujicim lego provazkum

- upravene diely - napr Hose odrezane na potrebnu dlzku
> jen dily u kterych lego krajeni samo v minulosti nabizelo

Mam 2 lode z pirates temy v stave tak 90% dokoncenia. Sceneria moze byt len namorna bitva cisto s lodami bez pevniny ?
> naprosto bezproblemu

nerow

Tak jsem nakonec stihl postavit soutěžní MOC. Zbývá mi ho už jen nafotit.

Colonel32

Tak hlavně doufám, že se jako u CBC taky přidá někdo z nováčků  >:D

P4tr1cius

#16
Nebolo by za zváženie predĺžiť PBC do konca januára? Niektorí chalani písali, že vplyvom skúšok nestihajú postaviť súťažné diela. Bolo by rozhodne fajn, aby bolo súťažiacich čo najviac.

Ariatti

Citace od: Colonel32 kdy 28.12.2011, 13:03:06
Tak hlavně doufám, že se jako u CBC taky přidá někdo z nováčků  >:D

Probíhají dokončující práce, během příštího týdne budu fotit  :)

Petronel

Citace od: P4tr1cius kdy 28.12.2011, 17:32:40
Nebolo by za zváženie predĺžiť PBC do konca januára? Niektorí chalani písali, že vplyvom skúšok nestihajú postaviť súťažné diela. Bolo by rozhodne fajn, aby bolo súťažiacich čo najviac.

taky bych moc ocenil kdyby bylo možné soutěž prodloužit na konec ledna, bude nás tedy asi víc. Bylo by tedy nejspíš v tom případě pak i více soutěžících  ;) Pokud by to bylo možné o těch 14 dní posunout, byl bych moc rád  :)

Colonel32

Přidána anketa.

Vzhledem k tomu, že změna délky trvání je docela zásadní změna, která může negativně dopadnout na ty, kteří dokončují včas nebo již mají hotovo, a byli by tímto prodloužením znevýhodněji prodloužím trvání soutěže pouze, pokud počet kladných odpovědí přesáhne 75% a počet hlasujících k 10.1. bude minimálně 30 lidí.

germik

No tak do konce ledna, by bylo super, možná bych i stih něco postavit po pololetí...
Ale mám jeden dotaz - jak je to s tou vodou - když bych teoreticky postavil výjev který je zřejmě z tématu pirates (z jedné nejmenované knihy/filmu), jen se zrovna jak na potvoru odehrává na pevnině? (jediná voda tam je kousek potoka...) - co na to pravidla ???
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

nerow

Odpověď ohledně vody je o pár příspěvků výše :) Jak psal plukovník, pokud půjde poznat, že se jedná o pirátskou tématiku, neměl by být problém.

germik

Á, díky, přehlédl jsem se ;) :-[
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

mizdas

Mohu se zeptat, kdy bude zveřejněn výsledek hlasování?

Legas

Pokud by měl někdo zájem své soutěžní modely vystavit v Boskovicích na výstavě, ať se mi prosím ozve do vzkazníku. Info o výstavě zde: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=34138.0
Největší sběratelská vášeň už opadla, ale stále rád stavím.

Colonel32

Citace od: mizdas kdy 06.01.2012, 14:33:26
Mohu se zeptat, kdy bude zveřejněn výsledek hlasování?

11.1.

Ale to se dalo dost dobře odvodit z toho, že hlasování je do 10.1.

Colonel32

Anketa uzavřena.

Vzhledem k tomu, že požadavek zněl "přesáhne", ale ukazatel se zastavil přesně na 75%, bude soutěž ukončena v původním termínu, tedy k půlnoci této neděle.

Taktéž upozorňuji, že to bylo naposledy, co jsem prodloužení soutěže vůbec navrhnul, v příštích soutěžích bude vždy platit předem stanovený deadline. 

Hardegon

Já jenom připomenu, že ještě před vyhlášením celé soutěže jsem upozorňoval, že termín je špatný, moc brzo po CBC, souběžně s CCC, a že spousta MOCů (a dílů) je v KŽ.  ::)

kamil

Škoda že predĺženie termínu neprešlo. Takto asi nestihnem lodičku dostavať včas, ale pokúsim sa stihnúť to.
Žial som nemohol začať stavbu skôr ako minulý týždeň. Respektívne nič iné ako postaviť loď ma nenapadlo  :-[

Colonel32

Citace od: Hardegon kdy 11.01.2012, 09:31:06
Já jenom připomenu, že ještě před vyhlášením celé soutěže jsem upozorňoval, že termín je špatný, moc brzo po CBC, souběžně s CCC, a že spousta MOCů (a dílů) je v KŽ.  ::)

Půl roku po CBC, na přípravu š měsíce, na stavění měsíc a půl (vzhledem k tomu, že všichni tentokrát postují jen hotová díla to bylo dost jedno). Soutěž byla primárně zaměřena na nováčky, kteří si do CCC netroufnou a vystavené exponáty v KŽ nemají.

Navíc, ve chvíli kdy jsem se ptal zda bude stačit prodloužení do jen půlky ledna, tak tu bylo ticho po pěšině.  Tak jste měli už tehdy v tak hojném počtu napsat, že určitě prodloužit až do konce ledna, že půlka je málo  ::)