Podzimní město

Založil Hardegon, 18.11.2022, 15:46:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

fulda

Citace od: Hardegon kdy 02.01.2023, 09:31:15Do nového roku s novými domy...
Když jsem koukal na první fotku, tak mne napadlo, že by to mohl být hezký seriál - "jak se staví domy z lega". Napřed stavba z cihliček, pak přidání hladké fasády a nakonec doplnění "pár detailů".
Myslím tedy jako zábavnej seriál, kterej neodpovídá realitě.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Hardegon

Citace od: fulda kdy 02.01.2023, 12:20:12Když jsem koukal na první fotku, tak mne napadlo, že by to mohl být hezký seriál - "jak se staví domy z lega". Napřed stavba z cihliček, pak přidání hladké fasády a nakonec doplnění "pár detailů".
Myslím tedy jako zábavnej seriál, kterej neodpovídá realitě.

Ale ono to pořadí cihly-hladké jde i prohodit :)

Hardegon

Na dva měsíce jsem si odskočil k hradu a koloseu. Tak přidám zase pár domečků k tomuhle projektu. Začnu totální blbostí, ale jak jsem psal dřív: Předělávání origo setů na tyhle pidi modulární domečky mě fakt baví. A Medvídek Pú musí taky někde bydlet.

Hardegon

31131 zapracován taky.

Hardegon

Vězení se mi tam nehodilo kvůli hloubce 16 studů základu, ale koblihárně přibyl sklad a výrobna.

poMOCník

Tyhle domy mě baví. Hezky se na to kouká.

Jo a na ty prázdné study na štítu bych zkusil dát tohle:
Wedge Curved 2 x 3 x 2/3 Two Studs, Wing EndWhite474564610897Bricklink

Hardegon

Zkusmo pro radost jsem si dal pár domků k sobě.

Igorus

Neustále mě mate ten název "Podzimní město". Ale domky mě pořád baví víc a víc. Jako modulárek Medvídka Pů je za mě z té řady nejvíc ;)

A je fakt, čím víc u sebe domků je, tím to jako celek působí líp a líp.

Hardegon

Úprava 10270 hotová.

Hardegon

Zmrzlinář.

Hardegon

#70
Obchod 60347 dostal nástavbu. Parkoviště jsem nebyl schopný vecpat tak, aby to vyhovovalo modulárnosti města, ale jakási zadní ulička pro zásobování tam je.

Hardegon

#71
Kromě budov stavím i modulární silnice. První pokusy o nějaké celistvé ulice a jsem docela spokojen jak to do sebe zapadá. Na celkovém rozvržení a budovách je ale ještě spousta práce.

poMOCník

Ty se lesknou jak zrcadlo!

Teda fakt elegantní a jednoduché řešení. A vlastně nejvíc modulární, kam se hrabe MILS. Prostě postavíš podklad ze silnic, na to položíš moduláry s chodníkem a je to. Přitom si uděláš mezeru mezi domy nebo je přehodíš jak zrovna potřebuješ. Nejspíš budu kopírovat...

Petronel

Citace od: Hardegon kdy 18.08.2023, 17:03:09Kromě budov stavím i modulární silnice. První pokusy o nějaké celistvé ulice a jsem docela spokojen jak to do sebe zapadá. Na celkovém rozvržení a budovách je ale ještě spousta práce.

Moc pěkný. Mohu požádat o více detailních fotek? Jak jsi to seskládal a napojení na chodníky...
Pěkná práce.
Díky. ;)

Hardegon

Díky kluci :)

Přidávám pár fotek silnic. Celé je to přesně na míru pro modulární město, aby silnice (stejně jako budovy) byly modulární.

Aktuálně mám základní sadu rovinka, křižovatka a Téčko. Až vymyslím správný poloměr a provedení pruhů, přibudou i zatáčky.

Colonel32

Z jakého důvodu jsou tam použité ty černé bricky 1x4 s dírou z boku? Jsou levnější než klasické bricky 1x4?

A není ta ulice moc úzká? Takhle se po jejím kraji nedá zaparkovat, aniž by to zastavilo provoz, přitom podle designu budov by se mělo jednat o jednu z hlavních ulic v lego městě.