Vánoční výlohy 2022

Založil peki, 10.10.2022, 11:26:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

poMOCník

Citace od: milanv kdy 25.10.2022, 13:00:24Právě jsem domluvil, že budu moct, minimálně já - v tom případě se pokusím vzít si od Dity maximum rad ohledně její části. Mým cílem je, aby to v té výloze vypadalo jako projekt hodný našeho sdružení, tj. opravený a odladěný, s funkční elektrikou pro všechny apod.
...

To by bylo super. Vezmi si nějaké součástky na rekonstrukci té střechy nahoře na plošině. Ta už je spadlá několik výstav. Koukni na fotky z Olomouce kdyžtak.

poMOCník

Chodov nakonec dopadl celkem dobře, přestože jsme po rozbalení krabic zjistili, že se tam model nevejde na hloubku. Výloha je moc úzká a vzadu je hned napevno stůl s pokladnou a tu prý potřebují.

Milan na místě dopájel spoje a přikoupil pár součástek v přilehlém elektroworldu, Marek musel postavit alternativní verzi města na skále, já jsem ze zbylých skalních modulů mezi tím vymýšlel levou část.


milanv

#32
Ano, nainstalováno. Všechny problémy se vyřešily za pochodu a chtěl bych všem poděkovat, protože to považuji za malý zázrak, když se zamyslím, co za tím vlastně vězí. Nejen na dnešní akci (poMOCnik, Hardegon, Vasyk, peki...),ale hlavně že ten projekt, chudák tak trošku bez velitele, v tak dobrém stavu přežil celý rok po výstavách, to je opravdu malý zázrak a výsledek pečlivé práce všech, kdo během roku přiložili ruku k dílu. Opravdu velký dík.

Ano, na Sluji jsou různé malé ztráty, ale ze zásadních jen to trafo, a to je možná dokonce i u mě, musím se líp podívat, abych nikomu nekřivdil. Takže fakt velký dík všem.

Co zapsat do análů: výloha na Chodově má využitelných jen asi 80 cm na hloubku, protože je navíc prohnutá do oblouku. Jinými slovy na hloubku tří malých baseplate: 3 x 32. Na šířku se vejde současný projekt plus jedna malá baseplate - aby mohly být okolo ještě maxifigové. To podle mých výpočtů je 9 x 32 na šíř.
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Díky za spolupráci, pánové. ;)

peki

Citace od: milanv kdy 27.10.2022, 23:21:21...ale hlavně že ten projekt, chudák tak trošku bez velitele, v tak dobrém stavu přežil celý rok po výstavách, to je opravdu malý zázrak a výsledek pečlivé práce všech, kdo během roku přiložili ruku k dílu. Opravdu velký dík....

1) náčelník projektu (peki) není žádná lopata :) Je v pozadí a vše na dálku organizuje. Dle potřeby vysílá operativně ty nejvhodnější AFOly pro plnění dílčích úkolů ve prospěch Kostek. Když mi Hardegou s třesoucím se hlasem volal že se to tam nevejde, tak (přesto že jsem sám v první linii instaloval další výlohu, tak jsem všeho nechal a vydal jasný pokyn - vyřešte to :) )

2) Kdo myslíš že to v Olomouci pečlivě zabalil a pečlivě popsal? No byl to Foton, ale já jsem mu donesl černou fixu :) od Skywalkera a udělal v diorámatu čáru co kam půjde :)

3) Kdo si myslíš, že hlídá (má u sebe ) celý rok a to trafo? Zase náčelník.

4) Šlo o první souběžnou instalaci (akce kolový blesk) 2 výloh. Šel jsem na druhou instalaci, protože v té výloze jsme v Leťňanech ještě nebyli, tak jsem čekal větší komplikace na této straně. Je to jiná prodejna (Dráček byl dole, Bambule je v horním 1 patře). Hloubka 1 m délka 2m celkem by do výlohy šlo více 3 m. Paní vedoucí nás ale zná, je to ta z Dračika historicky první instalace výlohy asi do 3:30. Ptala se jestli to opravdu do 21:00 stihneme.

Instalace výlohy se Vám povedla, je sranda že ten alternativní model od Hardegona, který byl i v Dánsku je vystaven včetně Olomouce potřetí. Výlohu si v Chodově změřím. Bylo mi opakovaně tvrzeno že hloubka 1 m je garantována a mají to přeměřené. Podstavec byl skutečna na 1 m hloubky do Chodova vyroben.

Poděkování  Vasykovi za bezchybnou dopravu na 2 od sebe poměrně vzdálená místa v době dopravní špičky.

peki

#35
OC Letňany Bambule (1. patro)

Pohodová instalace. Moduly bylo možné připravovat na stolku pokladny výhodou je že z touto fází mohli pomoci i ti méně šikovnější AFOlové. Zatímco finální umístění modulů do vitriny (kdy jde opravdu o hodinářsky přesnou práci) jsme svěřili těm nejzkušenějším AFOlům kteří se v daný moment na instalaci vyskytovali.







peki

2.11.2022 mělo by být domluveno od 18:00 (můžeme připravovat ve skladu) s tím že do výlohy půjdeme o něco později. Budeme instalovat na podstavec 1x1 m.

Výloha 4x1 m
domluvený přesah 10 cm na každou stranu (nabotnání modulů)
Začal by jsem peklem Hardegona a Šmejkalkou Milnv. To se s přesahem vejde na 1 krajní modul.
Podstavce nejsou pochozí.

Prosím všechny o prezentaci modulů v příslušném vlákně. Dále info o dopravení modulu ve vlákně (je tam aktuální mapa).   

Hardegon

"Kde jsou moje blatníky?"

Teda figurky? Posílal jsem je do Dánska s modulem vrcholu hory elfů. Zabalené do krabice k modelu v plastové průhledné krabičce. Včera jsem model vybalil a figurky nejsou.

Na fotkách z Dánska ani z Olomouce nejsou. Bych byl hodně smutný, kdyby se mi 20 figurek takhle ztratilo.

Borun

#38
Figurky v Dánsku byly.I v té plastové krabičce.A pamatuji si ,že se zase u úklidu modelu přidavaly do nějaké krabice .Krabička nebyla popsaná a tak nikdo nevěděl k jakému modelu to patří.

poMOCník

Jo, vůbec jsme je nevyndavali, budou porad v te krabičce. Ale v Olomouci jsem ji neviděl.

peki

Jsou v Letňanech. Néco jsem použil. Říkal jsem si co tam dělá mimoň.

milanv

Světelnost sluje zvýšena z 30% na 100%.
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: milanv kdy 02.11.2022, 15:43:38Světelnost sluje zvýšena z 30% na 100%.

A bude to stačit?  :)

peki

Mise vánoční výlohy pro rok 2022 splněna. Výsledek je opravdu krásný. Už během každé instalace se lidé zastavují a děti nechtějí odejít (rodiče musejí slibovat že se zase vrátí, ale podle úsměvů je vidět že se budou vracet rádi A VO TOM TO JE).

Přes různé obtíže (velkosti vitrin, komunikace pře jiné kanály (příště bych doporučil komunikovat raději po staru přes kostky), byla při každé instalaci spousta srandy.

Děkuji všem kteří se do společných projektů zapojují (pomáhají tak přímo financovat jak chod kostek tak přispívají na různé charitativní akce kostek). Nájemné ze společných projektů pokud pokryje náklady na dopravu pak zůstává na účtu kostek:

Lipno 2022: 45 000 Kč (uhrazeno)
Olonouc 2022: 10 000 Kč (domluveno bude + 10 000 Kč na materiál do herních koutků)
Lipno 2021: 21 000 Kč   (uhrazeno)

milanv

Citace od: peki kdy 03.11.2022, 10:07:21
Citace od: milanv kdy 02.11.2022, 15:43:38Světelnost sluje zvýšena z 30% na 100%.

A bude to stačit?  :)
Vím, že lezu na tenký led pokusu o odpověď na zamýšlený vtip :) ale realita je bohužel taková, že skutečná odpověď je: "Je to k vzteku, ale ne.". Jak je chodba v obchoďáku tak hodně nasvětlená, tak pořád není vidět úplně všechno tak, jak bych chtěl. Ale znáte mě, Milan maximalista má vždycky vizi, jak to musí být dokonalé - myslím, že běžný kolemjdoucí si nevšimne, že přišel o cca 10% vtípků.

A navíc Ditin space portal je teď úplně úžasně zářící, teď už ho nikdo nepřehlídne!
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Rozebírám model, který byl někde s elfy. Tihle na mě vypadli a nejsou moji. Majitel?

peki

Citace od: Hardegon kdy 20.11.2022, 00:20:58Rozebírám model, který byl někde s elfy. Tihle na mě vypadli a nejsou moji. Majitel?
Peki se hlásí.

peki

Máme po vánocích. Nastává čas po vánočního úklidu.

1) Výloha Brno perníci (21-22.1 peki) sochu nechám ve skladu (vasyk)
- společný projekt bude rozebrán a navrácen majitelům. Bude to postupný proces. Začnu vracet na trase ČB -Praha + okolí. 

Někdy v budoucnu bychom si mohli zopakovat. Jsme poučenější, šlo by se do větších modulů, mohlo by se něco jednoduchého rozpohybovat (ani ne tak pro potřeby případné výlohy jako spíše víkendové výstavy).

Vesnička by se mohla rozrůst o nové obyvatele diky novým figurkám.

2) a 3) Elfí vesnička (Koordinátor Chodov? Koordinátor Letňany? Odvoz? Sklad?) deinstalace musí být do 23.1.2023
- 2) Chodov
- 3) Letňany

Vesničku by jsem ještě nechal na letošní zimní výlohu. Minimálně by část mohla být v Brně, tak pro potřeby výstav.

Otázka tedy zní jak s deinstalací a uskladněním.
Deinstalace je podmíněna součinností LEGO, protože výloha nemůže zůstat prázdná.
Předpokládám že bychom deinstalovali opět souběžně aby byl projekt pohromadě.

4) Ladovská vesnička OC Černý Most

Projekt pochopitelně pokračuje.
Bylo by dobré aby se aspoň na kostkách dotáhla dokumentace zatím nevystavených modulů (aby bylo jasné s čím a jakým rozměrem na výstavě počítat). Platí, že já řeším kostel s kopcem za vesnicí viz foto rozpracovaného stavu ve vlákně.

U koho uskladníme (jak přepravíme)?
Jak s máme krabice? Pokud ne tak na standardizované moduly 48x48 s barákem by jsem doporučoval vyrobit. Budeme to nějakou dobu vozit.

Doporučoval by jsem jiný termín deinstalace než OC (Chodov + Letňany)

Kdo si vezme na starost koordinaci?

peki

#48
Domluveno:
1) Výloha Brno perníci (21-22.1 peki) socha ve skladu (pokud se mi nevejde do auta) cestou vezme někdy VASYK

2) OC Chodov elfové se slují (12.1 Milanv/Hardegon) po 18:00
- sochy prosím do skladu hračkárny (vyzvedne Vasyk)
- mezisklad na firmě jako při třídění LUGBULKU, bude se přesouvat k uskladnění r následně na výstavu do Ostravy (řeší Igorus)
- mašinky 4  studu budu vracet hobbimu !! musíme doplnit

3) Ladovská vesnice OC černý most
pondělí 23.1 po 18:00 (bude následovat instalace nové výlohy v četně baneru, proto tento hraniční termín)
- koordinátor Igorus (opět bude vše uskladněno centrálně)
- krabice na peklo přiveze hardegon 12.1

4) Letňany (12.1 Igorus po 20:00) koordinátor Igorus

Jaroslav Procházka

Ahoj,
pokud bude potřeba pomoci s deinstalaci, rád pomůžu.
Bude to asi zase ve večerních hodinách?
Hezký den Jarda

Vasyk

Teoreticky ty sochy můžu odvézt o něco dříve ne ?

Brno v pátek 20.1.
Chodov, Letňany i ČM také v tomto týdnu 18.-19.1. cca.

Jen je vyndám a jedu, což ?

Hardegon

Na Chodově bych to uklidil. Někdy ve večerních hodinách.

Robkteryten

Pomůžu s CČM, krabice jsem nějaké nechal u Igoruse, standardní formát na velkou baseplate co používáme u projektů. Ještě nějaké snad seženu.

poMOCník

Citace od: Hardegon kdy 06.01.2023, 17:22:06Na Chodově bych to uklidil. Někdy ve večerních hodinách.

jj, s Chodovem taky počítám. Radši bych si to svoje ohlídal, aby to ještě vydrželo.

milanv

Jo, počítám s Chodovem, minimálně máme u nás čast krabic. Ale musíme se domluvit na termínu.
Pán na Žlutém hradě

Vasyk

Ještě jsem zapoměl, že část krabic mám u sebe doma. Nejsem si jistý, zda z Chodova a Černého mostu nebo jen z jedné z nich. Bude potřeba to nějak domluvit, kde bych je kdyžtak mohl nechat až budu (pokud budu) vyzvedávat ty sochy dříve.

Robkteryten

Citace od: Vasyk kdy 07.01.2023, 11:23:22Ještě jsem zapoměl, že část krabic mám u sebe doma. Nejsem si jistý, zda z Chodova a Černého mostu nebo jen z jedné z nich. Bude potřeba to nějak domluvit, kde bych je kdyžtak mohl nechat až budu (pokud budu) vyzvedávat ty sochy dříve.

CČM jsem odvazel celé k Igorusovi

Pool

CČM mohu taky pomoct, ale zatím čekám na termín, bude záležet kdy to bude, už je to známo?

Vasyk

Tak jsem zapátral a mám krabice z Letňan.

peki

#59
Aktuální info k deinstalaci:

Citace od: peki kdy 06.01.2023, 09:33:26Domluveno:
1) Výloha Brno perníci (21-22.1 peki) socha ve skladu (pokud se mi nevejde do auta) cestou vezme někdy VASYK

2) OC Chodov elfové se slují (12.1 Milanv/Hardegon) po 18:00
- sochy prosím do skladu hračkárny (vyzvedne Vasyk)
- mezisklad na firmě jako při třídění LUGBULKU, bude se přesouvat k uskladnění r následně na výstavu do Ostravy (řeší Igorus)
- mašinky 4  studu budu vracet hobbimu !! musíme doplnit

3) Ladovská vesnice OC černý most
pondělí 23.1 po 18:00 (bude následovat instalace nové výlohy v četně baneru, proto tento hraniční termín)
- koordinátor Igorus (opět bude vše uskladněno centrálně)
- krabice na peklo přiveze hardegon 12.1

4) Letňany (12.1 Igorus po 20:00) koordinátor Igorus