společný projekt elfí vesnička

Založil peki, 05.02.2021, 09:52:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Boží, jak nápadem tak provedením :)

Pool

Přijde mi, že to tady zatím co stavba, tak má jiný ten podklad, tak jsem se chtěl radši ujistit, jestli podklad má být:
bílá plate
sand green brick
bílá plate
?

peki

Citace od: peki kdy 04.03.2021, 10:29:27
U hobbyho jsem otestoval výšku mašinky.


Skladba modulu, byla popsána výše. Zitra dám link.

Je patrná z testovacího modulu depa. U zatím prezentovaných modulů, jsem to neřešil. Kostky budeme třídit za pár dni. Tak věřím, že se to pak rozeběhne.

HD

Postavím nejspíše něco rovinného 32x32 s industriální tematikou, pokud je na něco takového ještě místo. ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

peki

#124
"Skřítkové tesaři vylezte z mechu"

Prosím o zahájení prací (pokud ještě nestavíte, či nemáte postaveno). Dále uvítám i průběžné prezentace vaší tvorby. Případně diskusi. Já jsem včera dával dohromady armádu santů a elfů. Večer hodím nějaké fotky. 

Dále prosím aby jste při stavbě vzali v úvahu, že jde o společný projekt. Inspirujte se loňskou perníkovou vesničkou (co do velikosti staveb). Skřítkové jsou o něco menší než perníčci. To že jsou moduly 32x32 nebo 32x16 (začlením i modul 16x16) neznamená že potřebuji obří stavby modulárního domu. I ten tovární elfí dům z loňska je zbytečně vysoký díky střeše. Nejde tedy o velikost, ale spíše o hraní si s detaily.

Nestavte tedy patrové domy. Ideálně pouze přízemní skřítkovské bungalovy z toho co skřítkové najdou v kouzelném lese a nedaleké pomocníkově skále. Ano asi jsme někde poblíž severního pólu takže tam jsou i stromy blbost, ale to nikdo řešit nebude. Čili pokud chcete do výšky tak máte možnost domkem na stromě. Zase něco ve stylu SW ewok village nebo Lego tree house /myslím ten set ne to co je vystaveno v LEGO House :) )

Jako příklad špatného rozměru ( Chairudo promine ) uvedu tuto jinak pěknou perníkovou chaloupku Musím říci, že mne to z prezentace ani netrklo. Až poté co mi jiný kostkař popslal prezentaci svého "náměstí" a krátké telefonní diskusi, že stavíme vesničku  a následné argumentaci že to má ještě o 2 dílky nižší než Chairudo jsem se na to podíval podrobněji.

Níže několik příkladů dobré velikosti stavby
HD

šipka

U každého modulu je žádoucí aby nepřečníval do sousedních modulů. Dále berte v úvahu, že modul bude sousedit s dalším (cizím modulem). Nechte proto nějaký prostor mezi vaší stavbou a koncem modulu. Pokud se na modul nevejdete, použijte větší modul (16x32 nebo 32x32)

peki

V žádném případě vás nechci svazovat v rozmanitosti nápadů. Ale je to společný projekt. Kromě detailů jako okna,dveře, které řešíme lugbulkem jde právě o tem rozměr.   

Chairudo

#125
Můj plánovaný model na žluté parcele na skále je 16x16x??? rozhledna s poštovní službou, tak doufám, že to výškově to tentokrát ničemu vadit nebude  ;)



YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

hawran

obří modulární dům letos FAKT nebude :)
Barevně to mám ladit spíš do zelena nebo do vánočního sněhobíla?
Dík
p.s. vymyslím modul 16x32...
Bricks Forever!

peki

Citace od: Chairudo kdy 20.09.2021, 11:13:36
Můj plánovaný model na žluté parcele na skále je 16x16x??? rozhledna s poštovní službou, tak doufám, že to výškově to tentokrát ničemu vadit nebude  ;)

Hele i na 16x16 se dá postavit mega stavba. Ta Budějická vodárenská věž taky nemá kdovíjak jak velkou základnu a je to prostě v jiném měřítku než bude elfí vesnička. Věřím že si všichni rozumíme, nikdo to pravítkem přeměřovat nebude. Je to pak patrné na první pohled že je to měřítkem mimo rámec ostatních staveb v projektu.

Bylo supr že loni to klaplo, tak na to raději za včas upozorňuji. Mrzí mne to potom 2 krát, jednak je mi líto, že vaše dílo nemohu prezentovat i když je povedené (chaloupka nakonec byla samostatné v Letňanech, takže to dopadlo) a potom to komplikuje instalaci projektu jako takového na místě.

Hlavně by jsem si přál aby to pro vás byla opět zábava a relax.

Izabella08

Prosím, z čeho se tedy bude skládat základna...jak se kdysi ptal i Pool? 2x bílá plate a mezi bude jaká barva...sand green?

peki

Citace od: Izabella08 kdy 20.09.2021, 12:07:33
Prosím, z čeho se tedy bude skládat základna...jak se kdysi ptal i Pool? 2x bílá plate a mezi bude jaká barva...sand green?

Ano, skladba modulu
2x bílá plate a mezi bude sand green

Někdo loni na perníčkkách šetřil a tu spodní vrstvu přiznal jenom po obvodu. Proč ne, ale berte v úvahu pevnost modulu, budeme to párkrát stěhovat. Pravděpodobně to povezeme do Dánska. To co ušetříte nesmí ohrozit statiku a přenášení/manipulaci s modelem.

ukázka

Izabella08


peki

#131
Citace od: hawran kdy 20.09.2021, 11:43:36
obří modulární dům letos FAKT nebude :)
Barevně to mám ladit spíš do zelena nebo do vánočního sněhobíla?
Dík
p.s. vymyslím modul 16x32...
Barevně mrkni na začátek vlákna a na barvy z lugbulku elfí vesnička





Stromy předpokládám hnědé s nějakým zasněžením. Domky a jiné budovy skřítků jsou potom ze dřeva, kamení nebo zděné (+- kompatibilní barvy z továrních setů viz přiložené foto) Předpokládám že nikdo nebude stavět například v klasické žluté barvě elfí domek. Ale továrna na výrobu kačenek do koupelny žlutá (ve tvaru kachny) být může. Celkové to bude zasněženo, takže bílé bude hodně (viz loňský perník).

Letos to bude o elfech a výrobě dárků, santech a jejich problémech s reálnou distribucí dárků a s tím souvisejících logistických problémech (síti služeb/infrastruktury), které je potřeba řešit. Berte prosím v úvahu že jde o vánoční výlohu takže akcentujte méně kontroverzní témata :)

poMOCník

#132
Ahoj, včera jsem položil koleje, tak přikládám pár fotek rozpracovaného modulu (koukám že některý jsou ještě bez kolejí). Respektive celá skála bude dělena na 4 moduly směrem odpředu dozadu o šířce 32 studů. První a částečně druhý modul je na fotkách vidět, ostatní jsou zatím pouze v mojí hlavě.

Plán je ještě doplnit nějaké zamrzlé rostliny, pár už jich mám vyrobených, ale zatím jsem je nerozmístil.

Nahoře je trochu vidět přechod na červený šikmý pozemek (viz mapka). Detaily toho přechodu ještě nafotím (Teď je na místě vložená šablona, podle který kontroluju sklon, takže to není vidět). Ale to hlavní: mám pocit, že tenhle pozemek zatím nikdo nezabral, kdyžtak se přihlaste. Potřebuju tam někoho mít, aby tam pak nezůstala díra.


poMOCník

Mimochodem na tom druhém modulu (na první fotce vlevo) je taková stavební zajímavost, kterou jsem si chtěl vyzkoušet a nikde jsem ji ještě neviděl. V místě, kde sníh obtéká tu část v Dark Tan je pod tím šikmo položená 16x16 deska a skála je celá stavěná už v kopci. Okolo desky je pak normální SOT.

peki

#134
Armáda skřítků.

peki

Armáda Santů

poMOCník

Citace od: peki kdy 20.09.2021, 22:03:32
Armáda Santů


No tohle! Myslel jsem, že tam udělám pěknej skok, až bude sjíždět tu skálu na lyžích. Ale teď koukám, že by to chtělo i motokrosovou trať.

peki

Citace od: poMOCník kdy 20.09.2021, 22:58:11
No tohle! Myslel jsem, že tam udělám pěknej skok, až bude sjíždět tu skálu na lyžích. Ale teď koukám, že by to chtělo i motokrosovou trať.

Zatím jenom kupím materiál. Ty motorky možná použiji možná ne. Šlo by to asi předělat na něco podobného :)



Dále jeden mikromodul 


peki

#138
Nakládání dárků do posunovacího vláčku.  Jakmile bude opravena kolej vlak se rozjede. Skřítkové vyráběli dárky do poslední chvíle a nyní mají co dělat aby stihli odjezd vlaku.



Ukázka kolejových modulů (pokud nebude u vaší stavby místo)


Ukázka stavebních modulů. Jak bylo řečeno dříve preferujeme 32x32 nebo 32x16. Dovedu začlenit i modul 16x16.



Prosím o pevné stavební konstrukce. A hlavně focení vašeho modulu včetně skřítků/doplňků. Pomůže to při vracení vašich modulů (po delším časovém úseku). 

HD

Obávám se, že to budu muset zmenšovat...
Ještě je to hluboko ve WIP fázi.
U vchodu si můžete povšimnout horké novinky mezi high-end dveřními interkomy - 2N IP Style (ta černá krabice)



Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

peki

Pomocníku, které plochy jsou u tebe volné? A které kým obsazené?

poMOCník

Citace od: peki kdy 24.09.2021, 09:24:44
Pomocníku, které plochy jsou u tebe volné? A které kým obsazené?

Žlutá (16x16): Chairudo - rozhledna
Světle modrá (32x16): miho - domek ve skále https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=53338.msg288770#msg288770
Zelená (16x32): Chikos - stromový dům https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=53338.msg288699#msg288699
Červená (32x16): volno
Spodní pozemky červený a modrý 32x32 vůbec neřeším, tam může být cokoliv. Jediné propojení je naznačená cesta vedoucí z kopce. Ta bude končit na boku toho červeného pozemku. Fotku už hotové cesty v tomhle místě pošlu jak se dostanu do Prahy. (Každý modul mám rozestavěný jinde :) )

Aktuální podoba mapy je tato:

Stimpi

Mimo droboští mne napadlo letiště pro sobí spřežení ... napadla mě kontrolní věž a sobí heliport, možná hangár. Nelezu tím někomu do zelí?

Jinak zvířena už čeká :D

Ongon

#143
Mě trochu ano 😂😂😂 dělám letiště, ale klidně můžeš udělat stáje a řídící věž, na tu už se nezmůžu (velikostně)

Edit: už domluveno po sz

milanv

...a celé se vám to musí vejít do prostoru nad naším modulem, pokud se nechcete trhnout a postavit letiště jinde. Teď s Ditou zrovna vymýšlíme, jak vám tam dát víc prostoru, dejte nám čas do zítra.
Pán na Žlutém hradě

Matthes_CS

#145
Řídící věž mě napadla dát na strom, ale to nechám někomu blíž letiště.
Nedávno mě napadla zajímavá myšlenka na strom zabudovat těžební věž a elfy jak vyjíždějí z výtahu s vozíčky uhlí pro zlobivé děti a sypou je do saní, celou tu část začerněnou od toho uhlí, sníh, na té straně tmavější strom bez listí, černé elfy (od uhlí) s krumpáči, jak lezou ze šichty. Zajímal by mě názor, jestli by se to tam hodilo, nebo jestli mám radši přemýšlet o něčem jiném :D

peki

Citace od: Matthes_CS kdy 25.09.2021, 22:23:37
Řídící věž mě napadla dát na strom, ale to nechám někomu blíž letiště.
Nedávno mě napadla zajímavá myšlenka na strom zabudovat těžební věž a elfy jak vyjíždějí z výtahu s vozíčky uhlí pro zlobivé děti a sypou je do saní, celou tu část začerněnou od toho uhlí, sníh, na té straně tmavější strom bez listí, černé elfy (od uhlí) s krumpáči, jak lezou ze šichty. Zajímal by mě názor, jestli by se to tam hodilo, nebo jestli mám radši přemýšlet o něčem jiném :D

Uhlí pro zlobivé děti a to ostatní OK :)

rocice

Skoro hotový pařezový domeček  :)
A k němu vznikají dva menší domečky, vše bude na 16x32 nebo 32x32, ještě uvidíme ...   :D

Petronel

Je tu prosím někde přesný plán kdo co staví a kde?
Vidím plán jen na skálu a sluj, ale ani tam nevíme co se staví.

Hlavně mi jde o to, že už tu začínají padat dotazy kdo co může stavět a zda to už není zabrané. Loni jsem dopadl tak, že moje bitva sladkostí už nebyla přijata kvůli stejnému nápadu jako měl Vasyk. ;)

Já konkrétně zvažuji toto:
- poštu, kam chodí přání ježíškovi/santovi z celého světa (tedy zahlcená pošta, vyskládané obálky do ohromných štosů a hromad, nějaké přepážky, schránky..., případně součástí potrubní pošta propojená do zbylých částí elfího městečka? :D
nebo
- oddělení nadrozměrných dárků (auta s mašlí, zvířata, různé další předměty atp. ;D )

Hardegon

Začala jsem stavět.

V mojí části na skále bude balící oddělení, sklad a expedice dárků. Tedy ta fáze mezi výrobou a naložením na sáně. Plus hora bude plná malých domečků, dílniček a přístřešků bez jasného určení.