Kostky.org

Obecné => Admin => Téma založeno: Rob kdy 12.02.2005, 22:20:51

Název: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
Přispěvatel: Rob kdy 12.02.2005, 22:20:51
Zdar. Právě jsem si všim jak se Aki (viz jeho inzerát (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=394.0)) natrápil při vkládání poptávky dílků.

Pokud budete dávat inzerát na dílky, zkuste to napsat takhle:

1x žluté pírko 4502a - [img]http://img.lugnet.com/ld/4502a.gif[/img]


vyleze vám něco jako :

1x žluté pírko 4502a - (http://img.lugnet.com/ld/4502a.gif)

není to o moc víc práce, ale o moc větší užitek.
Název: Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
Přispěvatel: GNOSIS kdy 08.04.2005, 12:30:14
Jak se vkádá foto?  ???
Mezi tohle  (//) napíšu moji cestu, kde to mám uložené na mém PC?
Poradíte mě moc vám budu vděčný. ;)
Název: Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
Přispěvatel: Jindroush kdy 08.04.2005, 12:45:26
ne, mezi img se vlkádají odkazy (url) na obrázky umístěné na jiném webu.

Pokud chceš obrázek 'nahrát', tak si pod zprávou klikni na Rozšířené možnosti a do chlívku Připojit napiš plnou cestu na soubor (nebo si ho vyber čudlíkem Browse/Procházet).
Název: Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
Přispěvatel: Aki kdy 08.04.2005, 13:17:21
Citace od: Rob kdy 12.02.2005, 22:20:51
Zdar. Právě jsem si všim jak se Aki (viz jeho inzerát (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=394.0)) natrápil při vkládání poptávky dílků.

Uznávám, že pro přehlednost je to lepší. Co se toho trápení týče tak je to raz dva zmáčku globus, přidám = a vložím zkopírovanou adresu. Je to raz dav. Zkoušel jsem tam vložit obrázek podle tvého návodu a sice to jde, ale asi dělám něco špatně. Bo ten obrázek je strašně veliký. Je problém ve zdoji? Mám si vybírat jenom malé obrázky, nebo je ještě musím nějak upravit? Nebo máte nějaký seznam dílků na který jsem ještě nepřišel?
Můj pokus je na výše uvedeném inzerátu příspěvek 3
Název: Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
Přispěvatel: Rob kdy 08.04.2005, 18:57:31
Aki, klíč je v tom použít ten správný link:
[img]http://img.lugnet.com/ld/*cisloPozadovanehoDilku*.gif[/img]

Tvůj inzerát jsem zeditoval tak se na něj kdyžtak jukni

Jo a velikost  obrázku se dá natvrdo nastavit pomocí parametrů:
[img width=** height=**]http://*url Obrázku*[/img]

přičemž stačí zadat jednu velikost a druhá se dopočítá.

imho je ideálka tyhle inzeráty psát v excelu nebo někde jinde a pak e teprve postnout do fóra přes schránku, protože máš tisíc řádků a jediný co se v nich mění jsou čísla těch dílků.

samozřejmě to není dogma/rozkaz. Ten post byl míněnej spíš jako informace pro ty kdo by to chtěli využívat.
Název: Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
Přispěvatel: Aki kdy 09.04.2005, 00:07:49
Citace od: Rob kdy 08.04.2005, 18:57:31
Jo a velikost  obrázku se dá natvrdo nastavit pomocí parametrů:
[img width=** height=**]http://*url Obrázku*[/img]
přičemž stačí zadat jednu velikost a druhá se dopočítá.

Tak tady jsem pohořel. Když nastavím jenom jednu velikost, tak mi to nenajde cestu a vloží mi to jako text.  :-\ Co dělám špatně!  >:(

Chápu dobře, že ne všechny čísla tvarů jsou v evidenci Lugnetu, (který používáš) a musím tedy občas použít i jinou adresu? Moje snaha viz inzeráty...