Když něco nevím, tak se zeptám

Založil Hacislav, 14.05.2014, 01:15:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

winring

Vypadá to že VIP body už nejdou nadále použít k nákupu vstupenek do Lagolandu :( Ještě loni jsem je takle kupoval, ale daná část už není ve VIP odměnách. Neví někdo zda se to jen někam nepřemístilo?

HuPe

Na legoland stránkách je napsáno že už to nejde, ale není tam zdůvodnění. :(

tomas.

Korporáty zdůvodnění neuvadí.

HuPe

jo a co musím splnit abych mohl někde (kdekoli) vystavovat? (a je to vubec možný když jsem pořád TFOL?)

Pool

Citace od: HuPe kdy 05.02.2023, 19:00:36jo a co musím splnit abych mohl někde (kdekoli) vystavovat? (a je to vubec možný když jsem pořád TFOL?)

Předpokládám by mezi pořadatelem výstavy a vystavovatelem měla být uzavřena smlouva, a smlouvy dle zákona mohou uzavírat osoby od 18 let, takže velmi jednoduše řečeno nemůžeš. Ale pokud tě v tom třeba zastoupí dospělý rodič, tak by to mohlo být i možné. Ale publikovat tady na fóru svou tvorbu může samozřejmě kdokoli, to pokud budeš chtít vystavovat, bude více méně nutnost. Doplň si prosím dle pravidel fóra věk na profilu, ať víme s kým jednáme a kolik ti vlastně je.

Pořadatelem výstavy jsem zatím nebyl, tak pokud se pletu, mne někdo  opravte. Nejvíce zkušeností s tím má předpokládám @peki

milanv

Citace od: HuPe kdy 05.02.2023, 19:00:36jo a co musím splnit abych mohl někde (kdekoli) vystavovat? (a je to vubec možný když jsem pořád TFOL?)
To je jednoduché - domluvit se s organizátorem výstavy, to je celé. Obnáší to prezentovat tady na fóru svoje modely (tam taky uvidíš na ně první reakce), abys pak mohl přísl., organizátorovi poslat odkaz na fotogalerii a on mohl říct, jestli tvoje modely chce, příp. jaké z nich. No a pak už se domluvíš na technikáliích jako jak to tam kdo doveze apod.

Žádná věda :)
Pán na Žlutém hradě

Colonel32

Pokusil jsem se přebarvit set 4536 do jiných barev, ale narazil jsem na problém, že nové reinforced panely zasahují do šedé antény a není možné to uchytit do dvou headlightů otočených proti sobě.

Zkoušel jsem varianty jako otočit headlight o 180 stupňů (jako to má v knize 12V vlaky Holger Matthes), zkoušel jsem technic brick 1x1, napadlo mne samozřejmě i možnost "vymirkovat" do panelů díru. Napadá vás ještě nějaká varianta, na kterou jsem zapomněl? Snažím se co nejvíce zachovat původní vzhled vagónu. 

hobby

Citace od: Colonel32 kdy 20.02.2023, 15:13:03... reinforced panely... do dvou headligh...

Coloneli, to jsou mi starosti, kdybych aspoň pochopil, o co jde?...  >:D 

Pool

Já to pochopil, ale chtělo by to aspoň odkaz na ty staré a nové panely, ať vím jak ten dílek vlastně celý vypadá.

poMOCník

Citace od: Colonel32 kdy 20.02.2023, 15:13:03Pokusil jsem se přebarvit set 4536 do jiných barev, ale narazil jsem na problém, že nové reinforced panely zasahují do šedé antény a není možné to uchytit do dvou headlightů otočených proti sobě.

Zkoušel jsem varianty jako otočit headlight o 180 stupňů (jako to má v knize 12V vlaky Holger Matthes), zkoušel jsem technic brick 1x1, napadlo mne samozřejmě i možnost "vymirkovat" do panelů díru. Napadá vás ještě nějaká varianta, na kterou jsem zapomněl? Snažím se co nejvíce zachovat původní vzhled vagónu. 

Tak co tohle: spodní část panelu, tu, na které stojí nahradíš tile 1x2, za ní (schovanou do zdi) dáš 1x2 plate. Na ten cvakneš tenhle brick modified:
Brick Special 1 x 2 x 1 2/3 with Four Studs on One SideLight Bluish Gray228856123809Bricklink

Na jeho spodní část dáš zase tile 1x2 a na horní část dáš tenhle panel:
Panel 1 x 2 x 1 [Rounded Corners]Red4865b6146217Bricklink

Colonel32

Brick Special 1 x 1 x 1 2/3 with Studs on 1 SideWhite329526218841Bricklink

Ten brick 1 x 2 x 1 2/3 se tam konstrukčně nevejde, ale tenhle poloviční by mohl. Jenže jsem si právě ověřil, že tloušťka jedné tile je přesně stejné, jako šířka toho posíleného segmentu u 1 x 2 x 2 panelu, takže si člověk nijak nepomůže.

peter

#1181
Osobně bych to postavil úplně jinak, panely zcela vyhodil, slope 2x4 nahradil jen 2x2 a do uvolněného místa SNOT technikou udělal něco jako ty panely.

Třeba takhle jedna možnost:
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Citace od: peter kdy 21.02.2023, 08:18:16Osobně bych to postavil úplně jinak, panely zcela vyhodil, slope 2x4 nahradil jen 2x2 a do uvolněného místa SNOT technikou udělal něco jako ty panely.
Přesně tak, jediná nevýhoda, že nové panely 1 x 2 (a více) mají kulaté rohy.

Colonel32

Ale ve zmíněných barvách se dají se sehnat i starší panely (před rokem 2018) ještě s rovnými rohy. I když je pravda že u reddishbrown to poleze do peněz.

milanv

Citace od: Colonel32 kdy 21.02.2023, 12:53:36Ale ve zmíněných barvách se dají se sehnat i starší panely (před rokem 2018) ještě s rovnými rohy. I když je pravda že u reddishbrown to poleze do peněz.
To se dají sehnat i ty původní panely, nemusel bys model modifikovat vůbec. A když jich nepotřebuješ stovky, tak cena není tak strašná...
Pán na Žlutém hradě

fanda

Citace od: fulda kdy 04.12.2022, 21:54:25Pokud se nepletu, lego je Akrylonitrilbutadienstyren (zkratka ABS). Dělají se z něj třeba outdoorové hrnky.

Ta voda ani nemusí být destilovaná. Jenom nesmí obsahovat líh, to by ti zejména průhledné dílky vykřehly a začaly se rozkládat. Nebo spíš rozpadat na písek.
Nestudoval jsem celou historii tohoto vlakna, ale s lihem osobne nemam spatnou zkusenost. 

Bezne natiram kostky lihovymi fixami na spravne barvy, nez sezenu original. Po delsi dobe ty nepotrebne natrene namocim v lihu po desitky minut, vetsina je ihned cista, ale nektere (3%) musim mechanicky ocistit stetcem. 

Pravda je, ze jsem nikdy takto nepouzil transparentni kostky.

Kazdopadne jsem za poslednich 10let (kdy tuto technologii pouzivam), nepozoroval zadne zmeny vlastnosti, takto "mordovanych" kostek. Jen se mi lamou nektere Reddish Brown a Dark Red, ktere lih nepotkaly :-(

fanda

Mám jen malý dotaz: Při mé chabé inteligenci jsme nebyl schopen najít smysl AFOL Days (nebo jsem možná líný). Nasměrujte mě, proím, do toho správného ohniska informací. Předem díky :-)

Colonel32

Pořád koukám na to Peterovo řešení a říkám si, jestli by se to nedalo zjednodušit dím, když si člověk trochu pomůže "oboustraným studem". Máte někdo zkušenost s tím, že by se dalo sehnat něco (nějaký pastový válec), co je přesně tak tlusté jako legový stud, aby se tím daly spojit dva díly proti sobě? Přinejhorším se asi dá vyrobit tím, když člověk nařeže a slepí study k sobě z nějakého vyřazeného, zmrzačeného dílu.

poMOCník

Citace od: Colonel32 kdy 14.03.2023, 23:45:38Pořád koukám na to Peterovo řešení a říkám si, jestli by se to nedalo zjednodušit dím, když si člověk trochu pomůže "oboustraným studem". Máte někdo zkušenost s tím, že by se dalo sehnat něco (nějaký pastový válec), co je přesně tak tlusté jako legový stud, aby se tím daly spojit dva díly proti sobě? Přinejhorším se asi dá vyrobit tím, když člověk nařeže a slepí study k sobě z nějakého vyřazeného, zmrzačeného dílu.

Myslíš tohle?
Technic Pin Connector Round 1L [Beam]Lime186546302741Bricklink

peter

Ten je malý (2,5 plate), ale je pravdou, že tam teoreticky může být ten dvojitý, který je vysoký na 5 plate.
Technic Pin Connector Round [Slotted]Black624626173119Bricklink
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Marty713

@Colonel32 
Tyhle stavební hádanky mám moc rád. ;)  Ale asi teď nepřijdu s ničím novým, protože bych navrhnul téměř to samé jako @poMOCník a @peter. Nicméně jsem si dovolil to ještě trochu "domyslet" a na obrázcích níže uvidíš, jak by to vyřešil já, abych:

1) co nejvěrněji zachoval původní vzhled a konstrukci setu
2) co nejvíce napodobil proporce starého panelu (u petrova řešení mi nesedí ta zesílená horní strana)
3) vystačil si s běžně dostupnými dílky
4) nemusel nic řezal

Třeba ti to pomůže. ;)

Martin

vagon 1.jpg
vagon 2.jpg
vagon 3.jpg
vagon 4.jpg   

sharkabrick

Ahoj, má někdo prosím zkušenost s nákupem Bricklink setů.
Resp. setů jenž vyjdou jen pod záštitou BL? v omezeném  množství?
Jak je možné si tyto sety předobjednat?
Děkuji za radu

Colonel32

Citace od: Colonel32 kdy 14.03.2023, 23:45:38co je přesně tak tlusté jako legový stud

Citace od: poMOCník kdy 15.03.2023, 08:16:15Myslíš tohle?

Ne, myslím to modré, co sedá do tyrkysového dílu. Spojit dva díly zadkem k sobě.

poMOCník

Citace od: Colonel32 kdy 15.03.2023, 13:45:50Ne, myslím to modré, co sedá do tyrkysového dílu. Spojit dva díly zadkem k sobě.

Tak slepit se dá všechno, že? Ale pokud by ti šlo o nějaké LEGO řešení, doporučuju tenhle článek. Jeho střední část rozebírá různé techniky jak něco spojit "zadkem k sobě".
https://www.newelementary.com/2022/11/41957-adhesive-patches-mega-pack-review.html

A mimo to jsou tam ty nalepovací ohebné "baseplate", které by se taky daly k ledasčemu zneužít.

Colonel32

Bricklink a komentáře:

- jste více či méně nespokojeni s nákupem, ale bojíte se udělit neutrální nebo negativní hodnocení, protože prodejce vyčkává s udělením komentáře a dá vám to sežrat, pokud mu "pošpiníte" pověst?

STARHAWK

Citace od: Colonel32 kdy 24.03.2023, 00:23:41Bricklink a komentáře:

- jste více či méně nespokojeni s nákupem, ale bojíte se udělit neutrální nebo negativní hodnocení, protože prodejce vyčkává s udělením komentáře a dá vám to sežrat, pokud mu "pošpiníte" pověst?

Vecsinou najskor diskutujem s predajcom na vyrieseni situacie. Az potom dam hodnotenie. Ak som bol nespokojny ale nebolo to na negativny koment tak nedam hodnotenie vobec.
Nepametam si ci som musel dat aj negativ, snazim sa vyberat si predajcov s dobrim hodnotenim.

Colonel32

To já se standardně snažím taky a většinou to funguje (byť je pravda že škála jejich vlídnosti je opravdu široké spektrum), ale pak nastane situace, kdy člověk narazí na někoho, kdo je fakt hajzl a diskuse s ním není absolutně žádná.

Půlka prodejců dává komentář hned poté, co obdrží peníze, druhá půlka až poté, co obdrží komentář sama, aby mohla kupující držet v šachu. A spousta lidí (zvlášť těch co mají hodnocení málo) se pak bojí dát negativní hodnocení, aby neohrozili svůj vlastní profil a možnost nakupovat.

Další věc je, že v podstatě cokoli na škále spokojenosti od šedesáti do sta procent člověk pořád hodnotí jako "pozitivní", protože aby člověk dával neutrál nebo horší, to už fakt musí mít velký problém. Takže výsledek je, že suveréně nejhorší zážitek za poslední rok jsem udělal v obchodě, který pořád má 99 procent pozitivní hodnocení.

MLT

Už jsem to kdysi někde hledal, ale nemohu si za boha vzpomenout kde :-)

Kamarád kupuje 42056, je nové, ale krabice je otevřená.

Kde se dá najít nějaký seznam originál balených sáčků, aby v setu bylo skutečně vše ???

Díky za radu.

milanv

Nevím o takové databázi, ale pravděpodobně najdeš nějaké video "unboxing" a stačí z něj pak příslušný jeden snímek :)
Pán na Žlutém hradě

racco42

#1199
Citace od: MLT kdy 03.04.2023, 16:04:37Už jsem to kdysi někde hledal, ale nemohu si za boha vzpomenout kde :-)

Kamarád kupuje 42056, je nové, ale krabice je otevřená.

Kde se dá najít nějaký seznam originál balených sáčků, aby v setu bylo skutečně vše ???

Díky za radu.

Možná v návodu, tam obvykle bývají obrázky sáčků před každou "sekcí"

Upraveno: Hmm, tak ne, v navodu to neni. Tak unboxing video.