Moje sbírka

Založil Valentin Dobrotivý, 07.01.2008, 13:02:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Valentin Dobrotivý

#180
Dnešní dva sety od sebe dělí dvě místa v pořadí katalogových čísel a také sedm let...a je to docela znát. Čtyřstudová auta za tu dobu docela zmohutněla. Tenhle off road je skoro stejně velký jako o pár let starší hasičské auto (6650).

6679 - US only set. Krabice není nic moc, stejně jako stav samolepky na přídi sporťáku, ale lepší zatím nemám ;D

6677 - tahle náhrada za 6654 mi přijde docela nudná. Ostatně ani onen 6654 není žádný designerský zázrak.

Valentin Dobrotivý

V pindělí mi na stole přistála další várka polybagů a dalších radostí...z tašky jsem však vysypal také minifiga se zajímavým potiskem. zepředu Dánská sbírka, zezadu logo LEGO.

Nevíte někdo, o co přesně jde? Na netu jsem byl zatím s pátráním neúspěšný.

Černá plate u minifiga nebyla...

Valentin Dobrotivý

#182
Protože mary ve vedlejším vláknu přestavuje malé old-school setíky, nabízím fotky malých aktuálních setů...

City - letos pět polybagů. Až na kosmické vozítko vypadají hezky. Luxusní je zejména popelářská ještěrka. Policejní vrtuléra je ve dvou odlišných přebalech.

Star Wars - jak už je poslední dobou zvykem, LEGO tady nabízí zejména zmenšeniny velkých strojů. Kupodivu přeskočili jedno katalogové číslo - třeba se ještě objeví v souvislosti s novým dílem filmové ságy. Z letošních polybagů mi zatím chybí C3PO, ale taky na něj dojde :)

Valentin Dobrotivý

#183
Dalšími letošními poměrně výživnými tématy mezi polybagy byly Ninjago a Super Heroes.

V případě Ninjago mě zaujalo použití transbarevných nohou u minifigů, Super Heroes se začínají díky oblibě komiksů rozvíjet v takovou mladší obdobu Star Wars.

Valentin Dobrotivý

..tak jsem ho nakonec sehnal. O víkendu v ToysRUs Coventry, měli posledního, zahrabaného mezi dalšími sety...prostě klika.

ramsey1

Gratulace ke sbírce, najednou jako bych byl o 25-30 let zpět v čase, máš tam mnoho setů, které mě provázely dětstvím :)

Valentin Dobrotivý

#186
Díky, mě řada těch setů také provázela dětstvím - většinu z nich jsem si ale díky komunistům nemohl koupit, resp. dostat. Takže si řadu přání plním až v posledních letech ;)

Skyrider

nádherná sbírka :D, moc se mi líbí, jako bych byl u svojí švagrové, která má stejně staré kousky jako ty.

Valentin Dobrotivý

#188
Kdysi dávno mě sety z absolutního úsvitu Classic Space moc nebraly. Důvodem byla okna složená z transžlutých bricků. K modernějším oknům použitým u 6970, což byl můj první Classic Space, se prostě nehodily.
V přibývajícím věkem jsem je však vzal na milost a postupně je zařazuji do sbírky. 920 vypadá postavený velmi dobře (tedy až na ta okna...navíc plánuji vyleštit je), koupil jsem ho před cca dvěma lety, o té doby čekal na koupel a výměnu poškozených částí. Něco už jsem vyměnil, ale několilk kostek ještě bude potřeba zahodit pro mechanická či světelné poškození...mimo jiné torsa bílých figů...

linhi

To se dá vyleštit??

peter

Citace od: linhi kdy 30.11.2015, 16:16:10
To se dá vyleštit??

Jistě, teda pokud tam nejsou fakt hluboký rýhy. viz vlákno ČIŠTĚNÍ ŠPINAVÉHO LEGA, ZACHRAŇOVÁNÍ POŠKOZENÝCH DÍLŮ, NÁHRADA ZNIČENÝCH a psaní kolem přípravku TEMPO ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Valentin Dobrotivý

Ano, dá, používám pasty pro plastikové modeláře. Velmi dobré jsou produkty firmy Gunze Sangyo (GSI).

Valentin Dobrotivý

#192
...pár posledních obrázků na téma letošní polybagy.

Creator -tuto sérii nesbírám, ale letos jsem nedokázal odolat ani teréňáku, ani traktoru. Tygra, nebo co je to za příšeru, jsem doplnil z povinnosti, když už v tom Tescu visel na stojanu... ;)

...no a zbytek...nejhůř se sháněl osamělý Chima setík.

Valentin Dobrotivý

Dnes představím dva setíky, které od sebe dělí skoro jedno desetiletí.

6624 - tahle malá dodávka patřila v mém dětství mezi sety, které jsem chtěl snad nejvíc ze všech. Bohužel, za komoušů se to sehnat nedalo. Ale nakonec jsem se dočkal. Sympatické malé čtyřstudové autíčko, považuji ho za součást zlatého věku Classic Townu.

6510 - můj zájem o Classic Town končí v roce 1988, ale vzal jsem na milost pár setů i z let následujících. Zejména kvůli jejich designu. Tahle buggyna je jedním z nich a ačkoliv mi exkurse designérů do světa závoďáků nikdy nepřirostly k srdci (do městečka se moc nehodí, že), tak tento výtvor vypadá znamenitě.

Valentin Dobrotivý

Dnes na chlubítko přidávám set, který se držel na mém wish-listu hodně, ale opravdu hodně vysoko. 6383 se původně prodával jen v USA, takže se ve zdejších krajích hůře shání.
Mně se podařilo sehnat exemplář s mnoha původními kostkami, s komplet samolepkami, návodem i poměrně zachovalou krabicí.
Design setu se mi velmi líbí - promyšlená věc, postavená z mnoha základních kostek - prostě přesně můj šálek kávy.

otaznik

Mně se tento set naopak nikdy moc nelíbil. Jako dítě jsem nepochopil, proč z jedné strany přenáší ten bagr/jeřáb náklad na stranu druhou, proč to nenakládá přímo na auto.  ;D

Vypadá to na moc pěkný stav dílů, cenný přírůstek do sbírky.
Tento set mám ve sbírce 7 let, určitě ho také odprezentuji.

Valentin Dobrotivý

Hlavně jsem se snažil v maximální možné míře zachovat původní verze kostek. Myslím, že se to celkem podařilo.

Je fakt, že překládání kostek trochu postrádá logiku, ale stejně se mi to moc líbí:-)))

Villa Legina

Tento set je nádherný. Logika sem, logika tam, nie je problém predstaviť si, že to modré zariadenie s lievikom v lego svete akože niečo s kockami tam robí, trebárs že ich...dôkladne čistí  :-X ;D.
"Závidím" aj Tebe aj otaznikovi, že to máte takto komplet. Ja mám len dieliky.

mary

Velká gratulace  :) ,
tento set zatím ve sbírce nemám,ale už jsem po něm párkrát pokukoval...přijde mi jako hodně povedený a zajímavý.

Valentin Dobrotivý

Konečně se mi podařilo zkompletovat Classic Space v subřadě kat. čísel 682x (6820 až 6827). Posledním chybějícím kouskem byl 6824. Set samotný se mi nikdy moc nelíbil, přišel mi hodně infantilní. Ale uznávám, že způsob skládání je dobře vymyšlen.

Druhý setík - 6849 - by spíš měl patřit do Futuronu. Stejně jako další sety z druhé půlky 80. let. Tenhle je nich asi nejpovedenější.

Valentin Dobrotivý

Letošní novinka Nexo Knights se mi docela líbí - tedy nikoliv design samotný, ale zejména provázanost s PC hrou. Myslím, že je to jako hračka velmi dobře vymyšlené:-)))

V řadě SW letošní setíky nijak nevybočují ze zavedených pravidel: zmenšeniny velkých stavebnic plus pár samostatných figů. Kromě letošních novinek jsem konečně sehnal i jeden letitý rest...TC-14.

Valentin Dobrotivý

Dostalo se mi do ruky také pár setíků, o jejichž existenci jsem neměl ponětí...

Červená krabička obsahuje jen šest červených 2x4 bricků a brožurku o vývoji LEGO kostky. Víko krabice má parciálním lakem naznačené study. Zřejmě jde o nějaký gift set.

First Lego League - obrázek krabice jsem nenašel ani na Bricklinku a netuším, kde a jak se tento set používal či nedej Bože prodával.

Brand Indentity - pro mě osobně opět záhada. Je faktem, že jsem se po tomhle setu nikdy nepídil - ví o něm někdo něco víc?

Futurion

4000019 Brand Identity and Experience appears to be a model designed for internal training purposes.
The set itself is unremarkable but the instructions contain a lot of interesting information which is perhaps used for training new recruits and reinforcing internal brand policies.


http://www.hothbricks.com/pdf/6123880.pdf

Valentin Dobrotivý

Pomalu se mi daří kompletovat letošní nadílku polybagů....

City - nic překvapivého, obvyklá témata. Police Chase je největší polybag, který mám ve sbírce. Vskutku impozantní kousek.

Holčičí LEGO - tři kousky z Friends, jeden Frozen a jeden Elves. Opět celkem bez emocí a díky Bohu i bez politické korektnosti a feministického šílenství (dnes pod eufemismem genderová rovnost:-)).

Villa Legina

Chcem sa spýtať Valentin, neprekáža Ti že tie polybagy sú tak ľahko krčivé? Sem tam aj mne niečo pribudne a mňa to dosť hnevá. Ako to skladuješ?

Valentin Dobrotivý

Ono to na těch fotkách vypadá hůř, než to ve skutečnosti je. Tady je to navíc umocněné bočním světlem.

Jinak mi to ale moc nevadí, krabičky zase trpí otěrem hran a promáčklinami.

Skladuju je v krabicích, které kupuju v IKEA.

Valentin Dobrotivý

Dnes představím trojici Classic Spaceových klasických setíků.

6805 - tuhle drobnou raketu jsem dostal od svých rodičů v roce 1985. Docela mě potěšila - spousta nových kostek, můj první modrý
CS minifig. Bohužel jsem přišel o krabičku a šedé díly mi zežloutly...takže jsem koupil po čase ještě jeden kousek.

6809 - miniroboty jsem v CS tématu neměl nikdy rád, připadaly mi dětinské, takže jsem po tomhle setu nikdy moc netoužil. Do sbírky jsem ho přidal až docela nedávno. Dlouho jsem sháněl kousek se starším typem krabičky.

6847 - také tohle byl dárek od rodičů. Stejně jako řada dalších setů se dal koupit v tehdejším Tuzexu, za nějakých 17,5 bonu. Zaujalo mě zejména netradiční zavěšení kol. trochu mi vadilo, že ačkoliv jsou všechny baseplate šedé, vzorek zeminy představují žluté kostky.


Valentin Dobrotivý

..jedna malá vzpomínka na loňský rok.

Villa Legina

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 31.12.2016, 17:58:16
... 6847... trochu mi vadilo, že ačkoliv jsou všechny baseplate šedé, vzorek zeminy představují žluté kostky...

Tak presne nad týmto som sa pozastavovala kedysi i ja, avšak z iného uhlu pohľadu na krabičke je predsa terén taký béžový, pieskovitý...takže môže byť snáď. Akou inou farbou - vtedy dostupnou - to mohli nahradiť? Žiadnou. Čierna by bola brutálna, LG by splývala, biela by bola ešte trápnejšia než Y. Červená a blue ani nehodno spomenúť. DG sa asi nehodí tiež... Je to dobre tak ako je, podľa mňa. A vôbec - máš to pekné s tými krabičkami, snáď sa neopakujem.   


peter

Citace od: Villa Legina kdy 07.02.2017, 00:01:28
Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 31.12.2016, 17:58:16
... 6847... trochu mi vadilo, že ačkoliv jsou všechny baseplate šedé, vzorek zeminy představují žluté kostky...

Tak presne nad týmto som sa pozastavovala kedysi i ja, avšak z iného uhlu pohľadu na krabičke je predsa terén taký béžový, pieskovitý...takže môže byť snáď. Akou inou farbou - vtedy dostupnou - to mohli nahradiť? Žiadnou. Čierna by bola brutálna, LG by splývala, biela by bola ešte trápnejšia než Y. Červená a blue ani nehodno spomenúť. DG sa asi nehodí tiež... Je to dobre tak ako je, podľa mňa. A vôbec - máš to pekné s tými krabičkami, snáď sa neopakujem.   

Zajímavé a já si vždy myslel, že to nemá představovat vzorek z okolní krajiny, ale třeba nějaký nalezený minerál a žlutá mi tak přišla perfektní ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.