Moje sbírka

Založil Valentin Dobrotivý, 07.01.2008, 13:02:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Valentin Dobrotivý

...další dva obrázky na téma polybags.

Letošní Friends - musím se přiznat, že jsou z mého pohledu docela nevýrazné, mdlé, zaměnitelné, snad jen 30106 se vymyká. Ale věřím, že holčičkám se to bude líbit.

Galaxy Squad - při pohledu na 30230 se mi vybavil jeden setík z éry Classic Space ;D

Valentin Dobrotivý

Další dva kousky ze sbírky...tentokrát Classic Town.

6622 - jeden z mých must have setů. Koupil jsem jej v docela dezolátním stavu. Krabička byla olepená asi kilometrem izolepy, špinavá a dost roztrhaná. Instrukce a pár kostek (zejména žluté plates) se ještě musí vyměnit...

6688 - tohle mi vždycky přišlo jako dost nepovedený design, zejména v porovnání s předchůdcem tohoto setu, 6680. Ale zapadá do kolekce vydané v půlce 80. let.

Villa Legina

#122
Ešte k Tvojmu predchádzajúcemu príspevku ohľadne 30230: mal si na mysli 6806, 6807 alebo 6809? Mne to pripomenulo to prvé.

No a tá sanitka - máš pravdu, ale predsa nie je najhoršia, to možno len, že je tam akoby málo skla - tie biele panely sú trochu také hluché, ale mne sa stále páči, najhoršia je dizajnovo podľa môjho názoru až tá posledná 6666.

PS: Ako sa Ti podarilo odstrániť tú izolepu z krabičky? ...aj ja mávam s tým problém...


otaznik

Citace od: Villa Legina kdy 02.06.2013, 22:02:45
PS: Ako sa Ti podarilo odstrániť tú izolepu z krabičky? ...aj ja mávam s tým problém...

K tomuto dotazu se přidávám + by mě zajímalo jak vyčistit špinavou krabičku.

Valentin Dobrotivý

#124
Isolepa - tady hodně záleží na (ne)kvalitě použité isolepy. Když mám kliku, tak jde po nahřátí (třeba pod lapičkou s halogenovou žárovkou) sundat. Někdy zůstane na krabičce lepivá vrstva, tu pak sundávám celkem trpělivě prstem. Nejde to vždy, ale většinou ano...v drtivé většině případů jsem se isolepy zbavil za cenu žádného či minimálního poškození krabičky. Daleko horší jsou cenovky, ty drží jak helvétská víra.

Špína - také nejde dolů vždy, ale obvykle ano za použití normálních šťourátek do ucha a teplé vody. Na řadu nečistot funguje také technický líh, aniž by poškodil potisk krabičky. Chce to ale velmi decentní přístup, aby se papír krabičky pouze navlhčil na povrchu. U vystouplých nečistot si občas pomáhám ostrým skalpelem, lepší je s zakulaceným ostřím. Nicméně, tady mi hodně pomáhá moje více než 30tiletá praxe plastikového modeláře ;D

Berte to prosím tak, že takto "zachraňuji" to, co by jiný vyhodil. Výsledek nikdy nemůže dosáhnout super stavu, jaký vídám ve vašich sbírkách...tedy krabičky nikdy nepoznamenané ani isolepou, ani špínou ze sklepa či půdy.


P.S. Měl jsem na mysli 6806...

Fox_25

Nahřátí opravdu funguje, já zase lepidlo dostávám dolů benzínem do zapalovače, prstem by se mi to švrdlat nechtělo. Různé nálepky bez barevného povrchu zase namočím, odstraním ubrouskem a nakonec zase benzín.

Spíš mě štve jak jsou zalepené krabice samotné, často se mi nepodaří ani nožem je dobře rozdělat.

Valentin Dobrotivý

6930 - tento set jsem sháněl dlouho a poměrně urputně. Považuji jej totiž za jeden z vrcholů Classic Space...skvělý design budovy z pár kostek, čtyři figové, dvě auta, dvě rakety...prostě paráda.

Pravda, můj exemplář není úplně dokonalý, ale pochází od prvního majitele, vše je komplet v původním stavu.

Valentin Dobrotivý

#127
Letošní polybagy Star Wars se zaměřily na zmenšeniny velkých setů - zřejmě podpora prodeje...

Řada Lone Ranger - vyšly dva polybagy, vzhledem k zoufalé návštěvnosti filmu, k němuž je tato řada vztažena, si myslím, že jich ani víc nebude ;D

Valentin Dobrotivý

Dnes dvě osobní auta, velmi typická pro první polovinu 80. let.

6627 - pro pamětníky kultovního seriálu Dallas, DžejÁr se svým Kaďourem. Těší mě původní kostky včetně tmavších červených disků kol a staršího typu podvozku. Návod je v dost dezolátním stavu...až bude příležitost, koupím lepší.

6623 - o pár let mladší set, standardní auto, pro mě osobně celkem bez emocí.

Villa Legina

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 13.10.2013, 13:54:51
6627 - pro pamětníky kultovního seriálu Dallas, DžejÁr se svým Kaďourem....

Anooo!
Vidím, že som nie som jediná so spájaním predstáv, že J.R. rovná sa 6627   :D   

Valentin Dobrotivý

Letošní Super Heroes....ještě že těch komiksů mají ve Státech takové množství ;D

Jeden minifig v pytlíku je docela hezký dárek, ale pokud se to má kupovat, tak je to docela finanční katastrofa.

drSEBY

pana Br jsem kupoval ve svedsku za 25 sek - jen jsem nevedel, ze je to takova rarita, mohl jsem jich nakoupit nekolik, mam jen jednoho  :-[

juraj

Skôr by som povedal, že myslel Patriota.

Valentin Dobrotivý

Složky integrovaného záchranného systému jsou oblíbeným tématem Townu po desetiletí...

6610 - tenhle setík mi padl do oka už někdy na začátku 80. let, sehnal jsem ho až nedávno.

6676 - dost nepovedená věc. Set nahradil ve výrobním programu 6684, nicméně je stejně ošklivý jako Roomster (divná okna) a navíc se dovnitř velmi špatně umisťuje minifig na místo řidiče a posadit druhého minifiga k počítači v zadní části interiéru je zhola nemožné. Chybí mi nálepkový aršík, tak snad časem...

Villa Legina

No mne sa 6676 zdá veľmi pekný, je pravda, že som ho poskladaný ešte nemala, ale čisto opticky sa mi zdá veľmi estetický, pre mňa je to jedno z najkrajších policajných áut.

Valentin Dobrotivý

Ta okna v zadní části jsou divně umístěná...ale to je věc vkusu.

Horší je zmiňovaná hratelnost, tam tehdejší designéři selhali. Když to srovnám s jejich současnými postupy, tak bych řekl, že dnes by jim nic takového do výroby neuteklo.

Tomtombuy

Mě 6676 též velmi líbí. Zatím mi chybí krabička, snad ji časem získám. Je to asi věc vkusu, mě přijde jako moc pěkné ztvárnění dobových dodávek. Ty okna mi zas tolik nevadí, je to zkrátka anton. Hratelnost neřeším.

Valentin Dobrotivý

#137
Tak jsme se přehoupli přes metu 30 tisíc shlédnutí...díky všem za přízeň :D

Dnes dva kousky z řady Classic Space.

6820 - tohle se mi v katalogu nikdy moc nelíbilo, ale nakonec jsem set vzal na milost. Pro mě osobně reprezentuje počátek konce řady Classic Space, kdy se začaly objevovat příliš velké kostky místo sestavování variabilních základních bricků....

891 - reprezentant úsvitu řady Classic Space. Raketa je sice dvoumístná, ale minifig v setu byl pouze jeden. Set jsem koupil v Nizozemí, kromě dvou kostek, které jsem musel vyměnit kvůli zežloutnutí, je vše původní.

Villa Legina

Ten úsvit žiari dodnes :) Nádhera.

Valentin Dobrotivý

Sety z řady Creator příliš nevyhledávám, ale několika jsem přesto neodolal. Hot Dog Stand by byl sám o sobě skvělým doplňkem v řadě City, VW Camper zase tak trochu evokuje staré dobré časy čtyřstudových aut...želví polybag je na druhou stranu velkým zklamáním.

Letos nám prozatím LEGO nadělilo pět City polybagů - na snímku je jeden z nich v evropské a US obalové mutaci. Pro mě osobně je největším překvapením sekačka na trávu.

Valentin Dobrotivý

V půlce 80. let byla řada Classic Space na vrcholu, z tohoto období pocházejí dnes představované sety.

6806 - kdosi to před nějakou dobou nazval "létající seslí" ;D Každopádně jde o poměrně jednoduchý, ale po sestavení překvapivě působivý setík.

6874 - tento set navazoval na své předchůdce 6870 a 6871 a osobně jej považuji za důstojného nástupce těchto setů.

Villa Legina

#141
Sessla  :) s krabičkou to je veru iná káva. Máš pokladík, gratulujem.

Zaujíma ma ale, akú súvislosť vidíš medzi setom 6870 a 6874 lebo ja okrem číselnej následnosti nič spoločné nevidím...v mojich očiach je 6870 pekný koláčik a 6874 rozmrvené čosi. Alebo tak si to myslel, že nie farbou, štýlom ale funkčne sú tie tri sety podobné? Potom ano, beriem späť...

Možno mám ja s tým trochu problém pretože ma niektoré sety v classic space-e iritujú niektorými dielikmi  a menej sa mi tým pádom páčia. Napr. v sete 6845 nech robím čo robím, stále tam vidím okno ako i v tomto 6874 vidím dva záhradné ploty, proste ma to nepustí - ruší mi to predstavivosť. A keď sme už pri tom, zaujíma ma čo hovoríš na set 6892, páči sa Ti tiež?

Valentin Dobrotivý

To souvislost je celkem jednoduchá - poté, co se jeden set přestal vyrábět, tak jej zastoupil jiný, obdobně koncipovaný. V tomto případě jde o vozítko, které veze raketu. Není to nic výjimečného, tento postup se dá najít třeba také v Classic Townu.

Kategorie líbí-nelíbí je celkem individuální, každý máme vztah k něčemu jinému. Mně osobně se 6874 líbí a využití "plotů" mi naopak celkem konvenuje ;) Mám to rozhodně mnohem radši, než velké jednoúčelové kostky, které se začaly objevovat na konci 80. let, třeba u Futuronu, Blacktronu apod...

Villa Legina

Ano Valentin máš pravdu. Je to tak ako píšeš. Mňa iba zmiatlo, lebo ja týchto classic space-ov vnímam hlavne podľa farebnosti, mám ich tak zoskupinkovaných aby spolu pekne ladili, a najviac sa mi páčia tí, kde prevládala sivá farba...nenapadlo ma doteraz ich vzájomne porovnávať, nástupca toho a toho atď., skrátka som netechnický typ :)

Valentin Dobrotivý

6524 - prázdnou krabičku jsem měl doma už nějakou dobu, nedávno došlo i na koupi setu s instrukcemi. Tenhle traktor považuji na jeden z nejzdařilejších.

1572 - jeden z posledních přírůstků do sbírky - moc se mi líbí, bude skvělým doplňkem k 6393 (až se mi ho podaří sehnat ;D). Krabička je mírně sežmoulaná díky nevhodnému skladování, nicméně kompletní a projde v dohledné době mírnou rekonstrukcí. Zadní strana je poškozená "utržením" z Value Packu - docela by mě zajímalo, jestli se dal set koupit samostatně a tudíž zda existuje krabička bez poškození zadní strany.

RUL

Oba skvělé sety Valentine, gratuluji k nim. Co jsem vyčetl na Brickset.com, tak tento tahač se prodával samostatně, prý byl dokonce k mání členům Legoclubu U.K.

Valentin Dobrotivý

#146
SDCC sety se mi vždy jevily jako obtížně sehnatelné, hlavně kvůli omezeným sériím, dostupnosti na jediné akci a také následnou cenou na internetu. O to víc mě potěšil obsah balíčku, který přišel poštou tento týden.

Micro Scale Bag End byl oficiálně vydán v číslované 1000kusové sérii a prodáván za necelých 40 USD na 2013 Comic Conu v San Diegu. Můj exemplář je ještě trochu něco jiného - jde o vzorek, kterých bylo jen pár...stav setu - MISB, byť jeden ze sealů lehce utrpěl přepravou z Dánska.

Valentin Dobrotivý

#147
Dnes bych rád představil další dva kousky z tématu Classic Space.

889 - obecně se uvádí, že tento set byl v prodeji v letech 1979-1980. Krabička (US verze, otevřená shora) však na sobě nese letopočet 1984...prostě záhada ;)

6802 - tohle se prodávalo pouze v USA a docela blbě se to shání - což se samozřejmě promítá v ceně setu. Set považuji z hlediska designu za vůbec nejhorší v celé sérii Classic Space, za zoufalý shluk kostek.

Villa Legina

#148
Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 15.03.2014, 13:51:26
889 - obecně se uvádí, že tento set byl v prodeji v letech 1979-1980. Krabička (US verze, otevřená shora) však na sobě nese letopočet 1984...prostě záhada ;)

6802 - tohle se prodávalo pouze v USA a docela blbě se to shání - což se samozřejmě promítá v ceně setu. Set považuji z hlediska designu za vůbec nejhorší v celé sérii Classic Space, za zoufalý shluk kostek.

Nech je to ako chce, oba sety sú nádherné, asi som infantilná, ale mne sa zdá aj 6802 krásny v tej jednoduchosti. Na najhorší set z classic space-u mám celkom iných kandidátov...

Valentin Dobrotivý

Dvakrát na téma polybagy z licencovaných řad:

Star Wars - Darth Revan se kupodivu na českém (oficiálním, žádná šmelina) trhu objevil dřív, než ho stačilo rozdávat samotné LEGO. Inu, nejen USA, ale i Česko je zemí LEGU zaslíbenou...

Hobbit - zatím dva poslední kousky z této série.