MLCad - kostky nejdou zarovnat. POMOC!

Založil Vasyk, 02.09.2005, 19:01:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vasyk

Tak jsem si včera nainstaloval MlCad podle Robova návodu (btw je excelentní), vše v pořádku, dokonce i nové kostičky už vložím, ale jedno nechápu, buď sem uplně natvrdlej nebo nevim. Dávám tam ty kostky co potřebuji a oni nechtějí držet pohromadě a každá je jinak natočená a ani se nechtějí srovnat, když je otáčím. Rob mluvil o nějakém krokování, ale nevím, jestli krokovat po každé kostce nebo jak. Placky na sebe jdou, ale do výšky už jsou jiné kostky nakřivo a nedokážu je srovnat. Poradí mi prosím někdo, já chci také umět to co Vy, moc moc prosíííím..  :'(

Teddy Bear

Doufam, ze jsem ten dotaz dobre pochopil. Staci v ikonach nahore prepinat mezi sitkami, hodne ctverecku - velka presnost a naopak
Alespon doufam, ze jsi toto myslel!
Buďte sami sebou!!!

Vasyk

To jsem dělal, ale nepomohlo to, dal jsem tam 2 stejné kostky vedle sebe a obě byly tak o milimetr vyhnutý proti sobě a nešly srovnat..

Teddy Bear

Tak dej sitku s nejvice kostickama a mit presnou ruku (mys) - musi to jit!
Buďte sami sebou!!!

Vasyk

Tak už jsem to přeinstaloval a nedělá to. Asi byla někde chyba, kostky se chovaly nějak podivně, každá se tam po přetažení objevila nakřivo.
Jinak moc díky.  :D

Rob

Obecná pravidla:

a)  v menu Nastavení/Obecné/Změnit, karta Dokument, pole Orientace nově přidaného dílu zaškrtnout "výchozí"

b) pracovat v hrubém rastru (to je to tlačítko s hrubou mřížkou, co bublinová nápověda - když se na něj najede myší a nehejbe se s ní asi dvě sdekundy - píše "Hrubá mřížka"

c) čas od času použít tlačítko "Přichytit k mřížce" nebo klávesovou zkratku CTRL+Shift+G

d) používat klávesnici, ne myš. je to přesnější
Rob