Lego Universe Mode pro LDD

Založil Tomik, 02.06.2010, 21:56:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Při hledání obrázků Lego setů pro druhou polovinu roku 2010 jsem našel zajímavou vychytávku pro Lego Digital Designer (LDD). Jedná se o tzv. Lego Universe Mode, který v klasickém LDD zpřístupní "na vlastní nebezpečí" ;D stovky nových dílů a funkce umožňující editaci jejich barev. Pro většinu stavitelů by tak měl odpadnout problém s nedostupnými dílky nebo nekorektními barvami. Chystám se to otestovat na stavbě Technic modelů a pak se podělím o své zkušenosti.

Zde je odkaz na diskuzní fórum, kde najdete informace, jak aktivovat Lego Universe Mode:
http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=40794

Poznámka: Člověk, který tento "upgrade" objevil si nepřeje jeho šíření mimo výše uvedené diskuzní fórum, proto na něj pouze odkazuji. Stránky jsou v anglickém jazyce a pokud nejste registrovaní uživatelé webu eurobricks, tak budete vyzváni k registraci před zpřístupněním daného návodu. Já to podstoupil a vůbec to nebolelo. ;D
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

Tak mi to už běhá. Zkoušel jsem stavět něco z techniku a ještě mi tam nějaký součástky chyběj... :( Na druhou stranu pro stavění z Creatoru nebo Lego Systemu je to ideální. dokonce jsem tam našek takový "kostky" jako trup lodi a podobně. :D
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Andrew26

Pokud jsem si dobře všiml, nejsou tam hlavy minifigů.

Edit: Dobře, už to vidím, stačí dát decorate.

Kiko97

Štve ma to že tam nie je žiaden diferenciál.  >:(

Tomik

Diferenciál mi tam tolik nechybí jako části na fake motor - hlavy válců, klikové hřídele a pod... Ještě by taky hoši z vývojového týmu LDD mohli vychytat převody mezi ozubenými koly - většinou tam ty kolečka do převodů prostě nedostaneš a ten nástroj na "spojování v bodě", který by měl kostky nahnout tak, aby lícovaly oka liftarmů (párkrát jsem to zkoušel s liftarmy a obyčejnými bricky a ani jednou mi to nefungovalo). :(
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

romca

Ahoj všem , jsem tu nový. Jak se dají v LDD otočit kostky? Třeba když chci zepředu na kostku přicvaknout 1x1 průhlednou, jak ji otočím a přicvaknu?

romca

No, tak jsem pořád bádal a už to mám :D Proto oni tam jsou ty klávesy se šipkama >:D Tak děkuji sám sobě, že jsem na to přišel. Musel jsem to zkusit, protože letos se Ježíšek zbláznil a dostaneme RC vlak. A já se musím furt v něčem vrtat, tak vymýšlím LED osvětlení. Použiju některý z nápadů zde uvedených, ale právě jsem si potřeboval kousek složit virtuálně, protože se chystám předělat čela vlaku 7938 pro lepší konstrukci osvětlení. Tak snad se to povede!

romca

Zkusím sem vložit první část úpravy:

Tomik

Před léty jsem tu dával odkaz na vychytávku pro LDD zvanou "Lego Universe Mode", která se později stala plnohodnotnou součástí programu přístupnou pro běžného uživatele. Nyní pro Vás mám další speciální režim, který objevil ZEROBRICKS a jmenuje se "Developer Mode". A čím je tento mód tak zajímavý? Hlavně tím, že v něm můžete vypnout detekci kolizí dílů! Ještě jsem to nestačil vyzkoušet, ale vypadá to jako výborné vylepšení, které LDD posouvá minimálně o level výše.

Ke zpřístupnění Developer Mode je nutné upravit v poznámkovém bloku konfiguračním soubor LDD a teprve potom spustit vlastní program. Podrobný návod včetně ukázek nových funkcí uvidíte v tomto videu:

https://www.youtube.com/watch?v=RahhZm-IEy8&list=TLGGVPqImHukcHUwODA2MjAxNw
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr