Poslední příspěvky

Výlohy / Re:Vánoční výloha na rok 2025
Naposledy přispěl: milanv - Včera v 13:22:01
Citace od: Pool kdy Včera v 12:52:13
Citace od: milanv kdy Včera v 11:16:111. časovací zásuvku jsem nařídil podle skutečného času, takže odteď už sedí časy zapnutí a vypnutí jak mají (peki, nejedeš znovu do Letňan? Tam bude možná potřeba totéž.)

Tak to jsem musel zdrbat něco já, ale nastavoval jsem to normálně aby to svítilo od 9 do 21 hod a aktuální čas jsem tam samozřejmě taky dával v tu chvíli 20:30, takže nevím kde mohla vzniknout chyba :(.

To mohlo vzniknout různými způsoby - od tvého přehlédnutí po vypnutí proudu v obchodě (a tím rozhození časovače). To už nezjistíme. Důležité je, že snad teď to nějakou dobu poběží správně. Blbé by bylo, kdyby ten proud vypínali nějak systematicky typu každou noc. To bychom ale řešili až to nastane, zatím bych to prohlásil za OK - jiné roky na Černém Mostě problém nebyl.
Naposledy přispěl: Pool - Včera v 12:52:13
Citace od: milanv kdy Včera v 11:16:111. časovací zásuvku jsem nařídil podle skutečného času, takže odteď už sedí časy zapnutí a vypnutí jak mají (peki, nejedeš znovu do Letňan? Tam bude možná potřeba totéž.)

Tak to jsem musel zdrbat něco já, ale nastavoval jsem to normálně aby to svítilo od 9 do 21 hod a aktuální čas jsem tam samozřejmě taky dával v tu chvíli 20:30, takže nevím kde mohla vzniknout chyba :(.

Naposledy přispěl: milanv - Včera v 12:27:39
Citace od: hobby kdy Včera v 10:00:29Máte to opravdu krásné, vážení, radost to studovat. Ale jedno "mínus" tam je - to použité pozadí. Já vím, že to těžko ovlivníte, ale mělo by být neutrální - asi bílá pláň, obloha apod. Ty barevné, agresivní a obří tisky tomu škodí a platí to i pro sokl. Škoda, že tu obrovskou práci, šikovnost a um to "sráží".
Jo jo, to je dané prostě tím, že primární je propagace a ne poladit vše na co nejlepší vyznění modelu. To ještě dokážu očima "odfiltrovat", ale co je hrůza fakt šílená je ten silný reflektor, co bliká s vteřinovou frekvencí, aby upoutal. To je fakt na oči šílené.
Naposledy přispěl: milanv - Včera v 11:16:11
Citace od: peki kdy Včera v 09:04:44Ještě tam půjdu něco dodělat jak je složité sundat střechu? A opravit?
Byl jsem tam včera. Původní záměr se jen pokochat se trochu změnil :D Takže hlásím:

1. časovací zásuvku jsem nařídil podle skutečného času, takže odteď už sedí časy zapnutí a vypnutí jak mají (peki, nejedeš znovu do Letňan? Tam bude možná potřeba totéž.)
2. opravil jsem v muzeu všechno podle seznamu chyb od Zuzky (Wynnova)
3. různě po celém dioramatu jsem postavil popadané panáčky
4. prošel jsem elektrické zapojení Muzea a ověřil jsem, že žádný jiný problém typu špatný spoj tam není. Celé je to jen o nedostatečném počtu LED na to, pod jak šílenou světelnou palbou se náš model nachází - to je případný úkol před dalším vystavením ve výloze. Na našich výstavách to bude naprosto postačující.
5. vylezl jsem ven a konečně se pokochal :D

Projekt je opravdu nádherný, reakce lidí procházejících okolo taky stojí za to. Za tu necelou hodinu v naprosto mimošpičkovou dobu jsem tam viděl zastavovat se úplně všechny kombinace pohlaví a věku, co vás napadnou: od malých dětí přes kluky cca 18 nadšeně si navzájem ukazující scénky až po maminku úplně rozněžnělou tou krásou, jak budí své pomalu usínající dítě v kočárku, že tohle musí ještě nutně vidět :) Takže se to opravdu povedlo!

A speciálně za sebe musím zmínit mou srdcovku: fakt jste si často a krásně pohráli se scénkami. Celý projekt tak nádherně žije. Můj favorit je utajený rybář :D ale těžko vyzdvihovat jen jednu scénku, když jich tam je tolik! Třeba speciální body připisuji za použití toho StarWars monstra jako dětské prolézačky, to mě naprosto dojalo! (Kdo ze starších pamatujete na prolézačku UFO ve Stromovce?)
Naposledy přispěl: Jaroslav Procházka - Včera v 11:08:53
Ahoj,

Vezmu klidně s Jarouškem C6 napojím se na Poola a něco vymyslíme a volně to nějak domýšlíme na budovu, co bude nade mnou.

Tak se klidně hlásime tak.
🤓🤘

Děkuji moc Jarda a Junior

Naposledy přispěl: peki - Včera v 10:58:50
Citace od: Pool kdy Včera v 10:46:41
Citace od: peki kdy Včera v 09:09:19Jasně akorát bych to trochu poupravil něco jako prohlídka katakomb nebo strašidelné podzemí.
Vstup z parku do podzemí v poho.   

Jo to nebude problém něco takového postavit. A na jednu z bočních stran by to mohlo mít i jakoby pokračování, takže díru k sousedům, jestli to bude na nějaký z bočních modulů vhodné.
Můžeš mít i více modulů (doporučoval by jsem 2 max aby to bylo pestré), pod ten les se tím dá pokračovat.

Obecně pro ostatní co ten rybník?
1) dává smysl vodník? Je to rohový modul + pohledově 2 moduly celkem 3. Ale kraj rybníka směrem k městu by mohl být mělký a podzemí řešeno jinak
2) nebo vodní svět zase v rybníce tam toho asi moc nepředvedeme
3) říci že rybník je mělký a řešit úplně něcim jiným
Naposledy přispěl: Pool - Včera v 10:46:41
Citace od: peki kdy Včera v 09:09:19Jasně akorát bych to trochu poupravil něco jako prohlídka katakomb nebo strašidelné podzemí.
Vstup z parku do podzemí v poho.   

Jo to nebude problém něco takového postavit. A na jednu z bočních stran by to mohlo mít i jakoby pokračování, takže díru k sousedům, jestli to bude na nějaký z bočních modulů vhodné.
Naposledy přispěl: peki - Včera v 10:10:53
Citace od: Jaroslav Procházka kdy Včera v 10:08:00Ahoj,

Rádi si také něco s Jarouškem vezmeme.
Klidně nám Peki něco příděl co tě napadne a rádi uděláme 🤓

Děkuji moc
Jarda

Je to otevřené každému sedí něco jiného. Modulů je celkem hodně. Bude to taková třešinka na dortu, takže je potřeba si s tím pohrát (nepíšu to na Vás 2, píšu na ty co naslibují hory doly a pak staví na poslední chvíli).
Naposledy přispěl: peki - Včera v 10:08:22
Citace od: hobby kdy Včera v 10:00:29Máte to opravdu krásné, vážení, radost to studovat. Ale jedno "mínus" tam je - to použité pozadí. Já vím, že to těžko ovlivníte, ale mělo by být neutrální - asi bílá pláň, obloha apod. Ty barevné, agresivní a obří tisky tomu škodí a platí to i pro sokl. Škoda, že tu obrovskou práci, šikovnost a um to "sráží".

Je to centrální v rámci jednotné vánoční kampaně. Myslím si o tom to samé. Kočka (pokud by někoho zajímalo) se jmenuje vločka.

U perníkového města by byl také pěkný motiv lego perníčci.
Naposledy přispěl: Jaroslav Procházka - Včera v 10:08:00
Ahoj,

Rádi si také něco s Jarouškem vezmeme.
Klidně nám Peki něco příděl co tě napadne a rádi uděláme 🤓

Děkuji moc
Jarda