info: prostory a vitriny Roztoky u Prahy v roce 2010

Založil peki, 31.10.2008, 10:40:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Vzhledem k tomu, že se množí dotazy na pořádání další výstavy a Jindroush zatím nestihl publikovat níže uvedené informace obdobným způsobem jako u akcí ve Svitavách a  Brně, číním aspoň provirozně tímto způsobem  :) Současně otevírám prostor pro diskusi jaká by výstava v roce 2010 v Roztokách u Prahy měla být. Současně prosím o nediskutování o tom proč až v roce 2010 a proč zrovna Roztoky.   

Proč výstava až v roce 2010
1)Většina aktivních účastníků výstav byla pro pauzu.
2) Chtěl by jsem, aby organizace akce proběhla v klidu a pohodě, výstavu jsme udělali protože chceme,  ;D ne protože musíme.  :-\

Společně se dohodneme na:
- tom co chceme prezentovat
- rozložení expozice
- rozdělení vitrin (po potvrzení rozložení expozice muzeem)

Rok 2009 bude věnován přípravám. Byl bych rád kdyby se dalo více jednotlivců modulově do hromady viz. např.  hrady v Brně) a vzniknul nějaký rozsáhlejší MOC, nicméně není podmínkou Vasyk stavěl parník také sám  ;D. Měli bychom se také věnovat více grafické stránce našeho projevu (muzeum má vlastního pracovníka viz dekorace k výstavě Merkura).

Kromě MOC, protože ne všichni jsou stavitelé MOC, by jsem  rád uvítal věcnou diskusi (konkrétní realizovatelné nápady) co  a jakým způsobem, by bylo dobré ještě ukázat

Proč Roztoky u Prahy
Velikostí a organizací obdoba Svitav (snadná a přímá komunikace, organizace)
Zaměřené na akce pro děti (LEGO je ideální výstava)
Z Prahy se tam dá dojít pomalu i pěšky  ;D (autem z kulaťáku jsem tam za 5 minut)

Co může muzeum zabezpečit (předběžná dohoda )
- svoz exponátů
- pojištění
- propagace
- vernisáž
- stavění přes noc ;)

Co nemůže muzeum zabezpečit
- proplácení cesťáků/honorářů atd.
- nocleh

Termín pro r. 2010
- březen - červen

výstava je v Roztokách normálně plánovaná cca na 5-6 měsíců máme domluven kratší termín, pokud by jste chtěli bourat až po prázdninách bylo by to samozřejmě vítáno ;D

Doprava k muzeu
1 minutu pěšky z nádraží Roztoky u Prahy
při stavění/odvozu možnost vjezdu do areálu přímo před vchod do muzea
před muzeem parkoviště (momentálně v rekonstrukci )

Prostory
viz. orientační náčrtek s možným naznačením vitrin modrá (vyšel jsem z předchozí expozice MERKUR)
zeleně náznak příkladu jiných možností ;D (důležité je počítat na hloubku (vnější rozměr) 1 m nebo 0,5 m) délka není problém, pokračuje se po 0,5 m nebo 1 m.

Co je nyní zapotřebí:

1) Domluvit se na zaměření obsahu výstavy. Zde se těším se na vaše nápady, názory a doporučení.
2) Až bude jasno CO a JAKÝM způsobem chceme prezentovat, bude nutné ve spolupráci s muzeem navrhnout rozložení expozice. Tím se dostaneme k počtu jednotlivých vitrín.     



peki

fotky druhé místnosti pokračování.

peki

#2
Rozloženi vitrin ve druhé (hlavní) místnosti. Nakonec nebudou použity vitriny kromně prostoru vlevo od schodů. Na druhém obrázku je pak vidět detail desky a podpěr. Vše bude za plexisklem.

Pozitivem je bezesporu plocha na které je možné stavět. Negativem doufám překonatelným je hloubka max. 90 cm (je to méně než měla vitrina 98 cm).

Pokusím se během dneška ještě rozdělit a očíslovat plochu, která je  k dispozici. Pak bych poprosil stavitele nebo jejich zástupce, které plánují větší MOC teď 2x1 resp 2x0,9 m a více (do délky) aby se se mnou spojili.