(Vlastní) Továrna na roboty

Založil Hardegon, 24.05.2023, 09:46:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hardegon

Dlouhé roky jsem okukoval a inspiroval se u Mtronů, BlacTronů, Modrošedých a dalších místních vesmírných národů. A je čas si kousek vesmíru zabrat i pro sebe...

Netrpím nostalgií k nějakým starým SPACE sériím, tak nasadím jen prachobyčejné roboty. No a ideální začátek je jejich výrobní továrna. Ta byla již uvedena do provozu a první kusy začnou brzy opouštět výrobní linku.

Poznámky ze stavitelského deníku:
- vymyšlený vzhled téhle rasy je docela nakloněný tomu, aby motory a kabely elektriky byly vidět na fasádě. Nová zkušenost a docela mě to bavilo zakomponovávat.
- je fajn si vymyslet model rozdělitelný na moduly kvůli přepravě. Je debilní si jeden modul udělat do kruhu 60cm průměru s trčícími anténami nahoru i dolu.

yoshimaka

No to je ale, prosím, krása. To si říká o pokračování
Lust och fägring stor

milanv

Celé je to nádhera. Právě ty hadice apod. obdivuju u každého, kdo to umí. Já mám problém, že začnu pokaždé přemýšlet moc technicky, co tam která dělá, jaké stroje jsou na ní napojené apod. Tuhle "čistou fantazii" miluju a obdivuju. Pochopil jsem to správně, že tady jsi použil jako dekoraci i PF kabely a motory?! To je prostě peckózní nápad!
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Citace od: yoshimaka kdy 24.05.2023, 10:40:46No to je ale, prosím, krása. To si říká o pokračování

Díky, pokračování se plánuje. Ideál je mít časem "funkční" základnu jako mají výše zmínění se všemi druhy budov, továren, generátorů, zbraní a k tomu sadu robotů, tanků, lodí atd atd...

Citace od: milanv kdy 24.05.2023, 11:52:21Celé je to nádhera. Právě ty hadice apod. obdivuju u každého, kdo to umí. Já mám problém, že začnu pokaždé přemýšlet moc technicky, co tam která dělá, jaké stroje jsou na ní napojené apod. Tuhle "čistou fantazii" miluju a obdivuju. Pochopil jsem to správně, že tady jsi použil jako dekoraci i PF kabely a motory?! To je prostě peckózní nápad!

Ona ta čistá fantazie je hodně jednoduchá. :D Postavil jsem baráček, různě si nechal volné study nebo piny a pak jsem jen prolezl a vybral zásoby dílů (čim divnější tim lepší) a finální fáze byla "tohle píchnu sem, tady připojim tohle, sem se vleze tohle... :D

Celé je to protkané PF prvky. Video se chystá. Byla to reakce na velmi častou otázku návštěvníků na modely: "A umí to něco?" Tak tohle se bude i trochu hýbat a svítit.
A ano, jsou tam schválně vidět. Napřed jsem řešil, jak je schovám, ale když v celém modelu vymýšlím falešné hadice, potrubí, hebjblata a kabely, proč tam nenechat i ty pravé?

Colonel32

Mně přijde hrozně zajímavé to, že ve chvíli, kdy jsem fotky viděl, tak mne okamžitě napadlo "jako by to stavěl Peter". Protože takovéhle nápady byly vždycky jeho doména. Oproti tomu Hardegona jsem naopak měl zaškatulkovaného jako ortodoxního hradaře, a moje zkušenost byla, že lidi většinou "nelezou mimo svoje téma a pokud ano, tak je to na první pohled poznat". Takže vidět takovýhle stavitelský posun mne vyloženě hřeje u srdce.

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

poMOCník

Přidávám se k pochvalným komentářům. Taky vždycky okukuju na výstavě co nového se objevilo ve vesmíru, protože i já jsem vyrůstal na blacktron setech. Nevím, jak by to udělal peter, ale hodně se mi líbí tvůj "greebling" styl včetně motoru samozřejmě jiných málo používaných dílů. Třeba tu páteř nebo co to je uvnitř hangáru, jsem si také před časem pořídil pro zajímavost, ale smysluplné použití jsem snad zatím jinde neviděl. Obyčejným návštěvníkům výstavy je to asi buřt, ale pro nás tady na kostkách do dalších modulů přihoď víc těch zajímavých bionicle dílů, podle mě se tam dost hodí.

Daniel

Stavba opravdu pěkná. Teď už "jen" tomu dodělat nějaké okolí/zakomponovat do terénu + vdechnout tomu život a bude to TOP úplně ;)

HD

Základna je boží, ale kvůli tomu freestyle převodu 12-40 na střeše nad výrobní halou/hangárem mne asi bude dlouho bolet halva. No, neměl jsem to tak zkoumat. :D jak to funguje (nepřeskakuje to?),a co tím poháníš?
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Mtron

Teda, teda ve vesmíru je místa nekonečně, ovšem tohle se řadí na první místa. Parádní. Tak nějak se mi zdá, že moje krabice už nejsou v módě, ale tohle je fanšmejkrovský kousek. připomíná mi to část hangáru v Matrixu, tu věž atd. Prostě spousta detailů lahodících oku a stavba boží. Tohle já neumím. Těším se na další pokračování.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz