Nevlakový set jako zdroj kostek?

Založil Biermann, 18.05.2013, 16:38:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Biermann

Chci se zeptat jestli má někdo tip na nějaký nevlakový set, který by byl vhodný jako zdroj kostek pro stavbu vlaků. Je mi jasné, že nejlepší zdroj jsou sety vlakové, jenže co je v nabídce? Z běžných setů 1 osobák a 1 náklaďák, oba vybavené PF. No a pak vlastně jen Horizon. Všechny tyto mám v plánu pořídit, ale kromě Horizonu se mi nechce nic kupovat víc než 1.

Něco ve stylu těch krabic kostek pro Creator (kde je třeba 300 - 600 kostek) a vhodného pro vlaky asi není že? Když jsem teď stavěl Maersk, tak mi to přišlo, že se používají spíš kostky nestandardní než standardní.

Máte teda tip na sety, které lze použít jako základnu kostek pro vlastní stavby? Nebo prostě jen Bricklink?

peki

#1
Citace od: Biermann kdy 18.05.2013, 16:38:50

Máte teda tip na sety, které lze použít jako základnu kostek pro vlastní stavby? Nebo prostě jen Bricklink?

Nejjednoduší je určitě Briclink, dále aukro (dražení nekompletních setů).  Co se Lego setů týče tak občas je nějaký set kde je také vlak (Toy story, Harry Potter, Mosters) Nyní je to Lone ranger








Tady je ale potřeba počkat na výprodeje/akce atd. Při prodejní ceně se to příliš nevyplatí.

Biermann

Díky, tak si holt asi začnu pomalu hledat na BL. I když su zvědavej, jak ty kostky budu hledat. Bohužel co jsem se díval třeba na instukce na Railbricks, tak tam většinou lidi max hodí seznam kostek, ale už k nim nedají jejich čísla. Takže to asi bude ze začátku zajímavé :)

peki


Je to jako s cizím jazykem je potřeba se zorientovat v základním názvosloví (BL). Něco je je jasné (kola,dveře,okna) jindy musíš vědět jestli hledáš brick,plate nebo tile modified. Pak jsou "zvláštní" dílky jako např. Hinge atd.

martinlx

Na mimibazar.cz se dá ten toy story teď  koupit za 900, to je docela dobrá cena. Spřáhla, kola, podvozky, parní kola, když koupíš 2 nebo ještě něco jiného, tak se s tím dá něco udělat.  ;)

Biermann

Díky za tip na ten mimibazar. Až mě překvapuje, jaký je to dobrý zdroj nákupů. I ten Maersk, který jsem nemohl kromě BL nikde najít jsem sehnal tam :)

Anatyt

No hej, len pôvod tam kúpeného LEGA je mnohokrát otázny. Ale to je na okraj.

kilhor

Citace od: Anatyt kdy 19.05.2013, 22:43:48
No hej, len pôvod tam kúpeného LEGA je mnohokrát otázny. Ale to je na okraj.

Co to znamená? Jakože čórka?

Anatyt

Tak aspoň na tom Slovenskom som sa s tým stretol párkrát. Ženská mi na rovinu povedala, že to má od známeho priamo z Kladna.

Matošo

#9
Citace od: Anatyt kdy 19.05.2013, 23:10:56
Ženská mi na rovinu povedala, že to má od známeho priamo z Kladna.

A řekla, že to má od známého z Kladna, který to tam ukradnul?? Nebo koupil??
Já mám také několik stavebnic od známého z Kladna, ale mám na ně normálně účtenku z toho jejich zaměstnaneckýho šopu...


Jinak k dotazu. Řekl bych, že moc ne-vlakových setů jako zdroj vlakových dílů nenajdeš... Některé nabízí poměrně dost obyčejných dílků, které jdou použít na vagony atp. (např. 5770), ale zrovna vlaky vyžadují dost specifické díly (kola, spřáhla, celé elektrika...), takže bez typicky vlakových setů se neobejdeš.

Anatyt

Nakupoval som niekoľkokrát od ženských z mimibazáru tu na Slovensku, lebo mali až podozrivo nízke ceny. A asi 2-3x mi pani povedala, že to je z továrne LEGO z Kladna. Väčšinou sa usmievali, podľa mňa ani nevedeli, že sa tam kradne a ja som to s nimi neriešil. A doklad som si samozrejme nikdy nepýtal. Ale za tie ceny, čo to ponúkali neviem či to bolo čisté. >:D A tí zamestnanci to majú s až takými zľavami?? Vzhľadom na niektoré ceny na mimibazáre by to musel zamestnanec mať s viac ako 50% zľavou. A smú to predávať ďalej? Neviem ako to funguje. Každopádne si myslím, že mimibazár aspoň čo do LEGA nie je moc čistý.

otaznik

Citace od: Matošo kdy 20.05.2013, 08:57:22

Já mám také několik stavebnic od známého z Kladna, ale mám na ně normálně účtenku z toho jejich zaměstnaneckýho šopu...

Sety z tohoto obchodu nejsou určeny pro další distribuci. Tedy ten známý porušuje interní předpisy TLC.

Matošo

Ale kdepak, já jsem to od něj dostal a nikde to nenabízim, to těžko můžeš nazývat distribucí...

Prodávat se to dál oficiálně nesmí (neoficiálně je toho plný Aukro) a ano, slevy se pohybují kolem 50%.

peter

Citace od: Matošo kdy 20.05.2013, 10:26:06Ale kdepak, já jsem to od něj dostal a nikde to nenabízim

Pokud mne paměť neklame, tak i toto je v rozporu s jejich interními pravidly. Mám za to, že možnost nákupu je pouze pro stálé zaměstnance a jen jejich rodinné příslušníky (děti). Mohu se však mýlit ...
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

janopr

V létě vyjde v Lego City nový autobus. Bude mít vlakové dveře v černé barvě. Celkem 3 kusy. Trochu jsem doufal, že bude mít ještě jedny dveře u stanoviště řidiče, pak by měl dveře čtyři - to správné množství  ;D
Číslo setu 60154, https://images.brickset.com/sets/images/60154-1.jpg?201703290940

Také se mi zdá, že autobus má nové (pro mě nové) střešní díly, která jdou kombinovat s
(Tento nový díl bude i v jungle setech)

večerník

Samotné podvozky, spřáhla a další specificky vlakové prvky se dají koupit na BL (ze starých setů) Koleje mají myslím pořád stejný rozchod a profil. A na podvozky se dá postavit už cokoli. Z názvoslovím mohu poradit.