LEGO Trading - distribuce Lega v ČR

Založil Karel K, 06.02.2005, 19:39:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Karel K

Rád bych se dozvěděl něco o distribuci Lega v ČR. Z různých diskusí a z nápisů na Lego krabicích jsem se dovtípil, že výhradním distributorem Lega v ČR je společnost LEGO Trading. Tato společnost zřejmě dodává Lego do všech hypermarketů a dalších velkoobchodů a maloobchodů.
Ve většině diskuzí není LEGO Trading hodnocena právě dobře. Zajímalo by mě, proč tomu tak je.
Nevím, zda LEGO Trading provozuje svou www-stránku, já o ní nevím. Dovedu si představit, že ji neprovozují, protože se zaměřili na velkoobchod a nikoliv na jednotlivé zákazníky. Nemyslím si, že to je dobrý přístup. Minimálně by měli přispívat k propagaci Lega. Jsem Lego fanoušek a Lego vidím každý den, proto nemohu být objektivní, ale zdá se mi, že o Legu není moc slyšet. Dobrým tahem bylo spojení Lega s některými výrobky, jako je čokoláda Geisha a pudinky tuším Dr. Oetker. Bylo jich víc.
Mluvil někdo s lidmi z LEGO Trading?

Colonel32

ja, telefonicky.

rekli mi, ze by radi prosadily S@H i do CR, ale ze na druhe strane neni dostatek vule - jinak, stranku maji, ale jsou na ni pouze kontaktni informace

Jindroush

LEGO Trading jsou prostě velkoušoupači krabic. Propagace = ~ vydání dvou katalogů ročně a občas nějaká reklama. Pro koncového zákazníka vlastně přímo nic nedělají.

Když jsem před lety volal do LT, že chci Mindstorms, vysmáli se mi. Když jsem po nich chtěl v srpnu nějaké informace, telefonicky jsem z nich nic nedostal. Písemná odpověď Lego Trading je zde.

Web nemají, http://www.lego.cz vede na téměř prázdnou stránku odkazující na www.lego.com
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mates

Ahoj Karle a ostatní.

Jak už jsem dříve psal, taky jsem telefonicky mluvil se zástupci firmy LT, ale moc informací jsem od nich nedostal. jediné co bylo, když jsem se ptal na prodej výrobků, tak mě odkázali na www.Legacek.cz a to bylo vše.
Když jsem požadoval informaci, proč je náš trh tak chudý a jsme diskriminování oproti trhu v Německu, nemluvě o USA, tak jen řekli, že záleží na tom, co jim "matka" dovolí dát na trh.
Z celého rozhovoru jsem měl pocit, jako by o kupní sílu v ČR neměli vůbec žádný zájem a spíše nás berou jako nějakou rozvojovou zemi někde v Africe.
Osobně bych byl rád, kdyby někde existovala možnost, jakási elektronická "kniha přání a stížností", kam by každý mohl napsat co by rád na českém trhu viděl a co si myslí, že tady chybí.
Bohužel cenové rozdíly asi už s nikým neprobereme vůůůůbec....  :) :D ;D