*TOP* (Vlastní) Ortenburg

Založil Ryxe, 11.05.2012, 17:33:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Jelikož mám v poslední době mraky volna, můžu se zase intenzivněji věnovat stavění. Mým dalším počinem bude hrad. Tento by měl ale oproti mým předchozím stavbám měl mít spíše takový romantický nádech. Zatím vkládám fotky hrubé stavby. Byl bych rád za každý váš případný nápad na zlepšení. Díky :-)

Hardegon

Tohle se mi hodně líbí. Podobný hrad bych taky chtěl někdy zkusit.

Jediné, co mě zatím napadá na úpravu, je vyměnit nad bránou hrázdění za nějakou dřevěnou konstrukci podsebití.

Kuba

No jelikož to má být hrádek s romantickým nádechem, tak bych tam právě to hrazdění ponechal. Chápu že to má být spíš nějaké letní sídlo pro šlechtu, než nějaký obranný hrad na hranicích? Proto si myslím, že podsebití by působilo již moc vojensky a neromanticky.  ;)
Ale vypadá to na super kousek a těším se na výsledek.

Ryxe

Tak ono jde o to, že mi bylo mou přítelkyní "vyčítáno", že většina mých staveb je ponurých, někdy i trochu morbidních ;D, což mě trochu nakoplo k tomu, zkusit vytvořit něco jiného než strohý hrad, nějak ho trochu vyzdobit, aby ladil oku i těm, co nepreferují jen historický obraz hradních stavení, ale mají spíš takovou romantickou představu o hradech ;).

Hardegon: No vidíš, taky by to nemusel být špatný nápad s tím podsebitím, sice jsem mezitím postavil docela dost hrázděné části, tak uvidím, jestli to budu měnit, či ne ;)

Jinak zde je aktuální fotka hradu, jednu z těch dvou smažu, abych zbytečně nezaplňoval prostor

FilipS

Hrad se mi líbí, ale s tou vodou nějak nevim, už sem si týhle techniky párkrát všimul a ani jednou se mi moc nezamlouvala, když už vodu "volným hozem" ;D tak jedině z 1x1 round plate, ale to je zase zbytečně náročný na dílky.

Aki

Jestli je podsebití nad bránou hrázděné, nebo bedněné je z historického hlediska jedno - vyskytovalo se oboje.

Pokud to ale má být podsebití a ne jen ochoz, bylo by možné lepší ho mírně vysunout, aby případně mohl svojí funkci plnit - tedy bít pod sebe.  ;)

Ryxe

FilipS: Já si téhle techniky před nedávnem taky všimnul a chtěl jsem jí vyzkoušek. Přišla mi lepší, než ta klasická fádní varianty ze spojených bricků položených naležato. Podle mě úplně nejlepší by byla varianta udělat z tiles a chees mozaiku, kde by nebyly ty mezery, ale to by stálo ranec. Přemýšlel jsem tuhle techniku vylepšit o čiré 1x1 plates, ze kterých by se vytvarovaly vlnky. ještě to ale zkusím, jak to bude vypadat.

Jinak ono hrázdění nad bránou původně nemělo sloužit jako obranný prvek, spíše jako taková komůrka pro obránce, kde by měli své zázemí. Na obranu brány by měly sloužit ty dvě malinké vížky po stranách se střílnami.

Systematik

Citace od: Ryxe kdy 14.05.2012, 18:53:22... tuhle techniku vylepšit o čiré 1x1 plates, ze kterých by se vytvarovaly vlnky. ještě to ale zkusím, jak to bude vypadat.
...
Líbí se mi ta světlá modrá a tak se chci zeptat - je to u jezera nebo u řeky?

Ryxe

Tak se mi konečně podařilo dostavit tento hrad. Jádro hradu, tyčící se na skále je složeno z velké věže (donjonu) hrázděného obytného paláce, hradní kaple a úzké obranné věže. toto jádro je z jedné strany obehnáno hradbou. Do hradu se vstupuje přes řeku po kamenném mostě, kde stráž právě objevila ve vozu s obilím nebezpečného recividistu. V zadní části hradu pak stojí dřevěný domek, s ohradou pro prase a holubníkem, jehož obyvatelé, mladá rodinka právě vyráží na procházku po okolí. Pod velkou věží se perou dva výrostci, pravděpodobně kvůli nějaké dívčině.

Doufám, že se stavba bude líbit ;)

Zde je odkaz na Flickr galerii, kde je více fotek: http://www.flickr.com/photos/53131956@N05/

frantoka


Hardegon

Výsledek velmi vydařený. Na malém prostoru skvělý hrad. A ten most před branou je pro mě neočekávané vylepšení oproti prvním fotkám.  ;)

Ryxe

Děkuji ;). Původně měl být most dřevěný, ale nějak mi tam nakonec neseděl, tak jsem udělal kamenný.

Juraj103

veľmi sa mi to páči je to nádhera a niečo my to aj pripomína (len čo to neviem ??? ???

danyboy