(Cizí) Strašidelný dům

Založil Jindroush, 09.11.2004, 23:48:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

gca

prošel jsem si komplet galerii a smekám kšiltovku 

chtěl bych vidět ty podklady, než se pustili do práce, to musí být projekt jak na normální dům  :o

pochlubte se, kdo máte kostky na tuhle stavbu

Jindroush

No, snad v předposledním adresáři nějaký inspirační plány jsou. Je tam i poděkování lidem, kterým ukrad nápady  ;) Ale kostky rozhodně nemám a divil bych se, kdyby tady někdo měl, to IMO vyžaduje 100 000 a víc dílnou kolekci a to při ceně nové kostky 3-6 Kč...

Líbí se mi ten nápad s tou oblou zdí, kdy je tam použita kostka 1x3 a pak majáček (kostka 1x1 oblá) na střídačku.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

gca

majáček jsem nějak nepostřehl, můžeš dát odkaz?

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

gca

 ;D už chápu, majáček není stavba, ale kostka (teda váleček)

to mám z toho, že jsem koukal na postele a skříňku na ponožky místo většího soustředění na techniku stavby zdí

Mičánek

Této je skutečně rozsáhlá stavba a autor musel mít plán výstavby a seznam potřebných dílků. Nepředpokládám, že si kupoval kyblíky s dílky, protože by se mu kupily spousty nepotřebných kostiček. Musí mít po ruce obchod, kde se prodávají jednotlivé dílky, může si koupit to, co potřebuje a když zjistí, že něco nemá, jednoduše si odskočí to koupit. Určitě je dobrý zákazník a tak bude mít množstevní slevu a různé prémie. A toto je to, co zde schází. Zajít si koupit potřebný díl v určité barvě v množství jaké potřebuji. Další problém je v ceně. Ceny malých dílků by se musely pohybovat v haléřích a ne v desetikorunách. Buď se přizpůsobí cena dílku průměrnému měsíčnímu platu, nebo se platy srovnají s platy v EU. Nemůže být cena světová a plat český, tak jak je to třeba u cen energii. Když budu mít po ruce obchůdek, kdesi vyberu potřebné dílky a cena bude v halířích, tak jsem schopen podobně velké stavby postavit. Už rok nám v hlavě plán postavit velký hrad, dílků mám dost, jen stále jsem nenašel čas se do toho pustit.

Jindroush

1) Kyblíky s dílky a přebytky - na tohle je přesně Bricklink, prostě přebytky prodám. Z Čech obtížně dostupné - nelze platit rozumným způsobem, drahé poštovné a z USA ještě navíc clo a dph.

2) Mají Pick a Brick, kde si člověk nahrabe do kelímku a pak platí za kelímek. Na české poměry drahé. USA ovšem drobet problematizováno vzdálenostmi.

3) Kostky se dají koupit na Shop at Home. Opět drahé, po přepočtu vyjde kostka 2x4 asi na 5 Kč, což je imo zcela nepřijatelné.

4) Ceny. No, to je jasné. Když vezmeme ten kýbl v TESCO, tak při ceně 999 Kč dílek vyšel na cca 70 halířů. Ten stejný kýbl se dal v USA koupit za 14 dolarů, což je při dnešním kurzu cca 400 Kč i s českou loupežnickou DPH (v USA je sales tax různá, kolem 7 %) - cena za dílek je pak pod 30 halířů.

Přesto se dají ceny srovnávat obtížně, kvůli zcela jinému rozložení výdajů. Nikdo ovšem nepochybuje o tom, že v porovnání s našimi příjmy je LEGO nesnesitelně drahé.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

peter

Zdravím,

tohle mě docela zaujalo:

CitaceUž rok nám v hlavě plán postavit velký hrad, ...
Ten máš zcela vymyšlený, nebo máš v plánu postavit kopii skutečného originálu z českých zemí?

Já bych chtěl také jednou postavit nějaký model podle skutečné předlohy, například již delší dobu uvažuji o zámku Červená Lhota ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Aki

Citace od: Mičánek kdy 11.11.2004, 09:11:06
Už rok nám v hlavě plán postavit velký hrad, dílků mám dost, jen stále jsem nenašel čas se do toho pustit.

No takových je nás víc. Já občas neodolám a pak skončím v půli z přesně stejného důvodu. A to jsem vykoupil Legulku z šedivých kostiček  :'( Jak je to v Legolandu tam se dají nabrat do kyblíku jen ty potřebné dílky?

gruzinec

CitaceJak je to v Legolandu tam se dají nabrat do kyblíku jen ty potřebné dílky?

Jo přesně tak, je tam Lego Factory a v ni je skladek s regalkama a dilkama, sáček cca 100 gramu vyjde na 6 EUR, trosku zbesila cena. Tedy pro nas cechy.