City 60046 - Policajná vrtuľníková hliadka

Založil stmirec, 18.01.2016, 00:03:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

stmirec

60046 - Helicopter Surveillance

Konečne som sa dostal k nafoteniu aj tohto setu, ktorý sa už pomaly začal rozpadávať po útokoch transformerov, bioniclov a pod. :).
Posúvam teda krátke zhrnutie skúseností a postrehov + video z fotenia a fotky.

Počet dielov: 528
Minifigs: 5 – 2x zlodej, policajt odpočúvač, pilot a ešte jeden policajt :) ja som ho pojal za kapitána

Krabica :
Veľká, zhodná s obdobnými City setmi (53,5x28x7,5cm). Otvára sa z bočných, najmenších strán. Na obale je pekne vidno čo všetko je dnu + malý pomocný príbeh pre inšpiráciu pri hraní. Krabica obsahuje 4 knižky návodu a 6 sáčkov stavebnice.

Návod :
4 tenké "časopisové" časti, ktoré sú v pohode prehľadné. Zaskočilo ma len to, že podľa návodu postavíte figov trochu inak ako sú zobrazení na krabici. V jednej chvíli som si teda nebol istý, či som niečo nepoplietol.

Stavba :
Rozdelená do šiestich častí:
Sáčok 1: figovia a zlodejský truck
Sáčok 2: stavba zlodejskej základne s trezorom a posuvnými vrátami
Sáčok 3: vrtuľník - základ trupu
Sáčok 4: vrtuľník - strop a posuvné dvere
Sáčok 5: vrtuľník - rotor, motory a podvozok
Sáčok 6: vrtuľník - zadné vráta, vrtuľa a stator

Všetko pekne sedelo a stavba bola logicky usporiadaná. Musím povedať že vrtuľník je naozaj veľký (44cm), no zároveň aj pevný.

Hrateľnosť :
K minifigom zlodejov sú priložené aj zaujímavé cennosti v hojnom počte (zlaté tehly 3, peniaze 3, modrý a žltý diamant, zlatá čaša). Tiež je tu trezor, bedňa, fúrik a nákladné auto. Takže okolo domu zlodejov sa dá pobehovať a vymýšľať si príbehy. Policajti majú zas k dispozícii krycí sud a vrtuľník. Vrtuľník je pekný a ako som už písal aj pevný. Dá sa s nim v pohode "lietať". Do priestoru kabíny sa dá pilot vložiť cez odnímateľnú strechu a vzadu sa dajú otvoriť posuvné dvere a sklápacia rampa. Ja osobne by som uvítal ešte odnímateľnú strechu aj vzadu, aby sa aj tam dali figovia a náklad pekne osadiť. Takto mi figovia furt padali (pri točení videa) a bolo to nepraktické. 2. vec ktorá nebola ideálna je pevnosť zadnej rampy. Táto sa pri viacerých otvoreniach vždy odpojila. No a do tretice. Po nejakom čase musím zhodnotiť, že môj malý syn (4r.) sa s vrtuľníkom v podstate nehrá, lebo je na neho kapánek veľký a ťažký.

Vzhľad :
Hodnotím pozitívne. Mne osobne sa modely páčia. Hlavne teda vrtuľník, ten je parádny. Minifigovia sú myslím štandard v tomto sete nič zberatelské nie je.

Celkom 9,0/10 bodov, 0,5 bodu strhávam za nehrateľný nákladný priestor a 0,5 za odpadávajúcu rampu.

Dúfam, že sa recenzia a popis páčili :) a zároveň, že slovenčina bola zvládnuteľná (fúrik, bednička a pod. :o ). Pekný deň !

Video zo stavby tohto setu :


Foto k setu :

MÍLA

Recenze pěkná ale neměl by na těch posuvných bočních dveřích být ten nápis policie ? vypadá to trošku divně když máš na jedné straně dva nápisy nad sebou.

stmirec

#2
Citace od: MÍLA kdy 18.01.2016, 13:02:49
Recenze pěkná ale neměl by na těch posuvných bočních dveřích být ten nápis policie ? vypadá to trošku divně když máš na jedné straně dva nápisy nad sebou.
A do palice ..  :o .. to som si myslel že som si už odsledoval všetko :P .. j. trošku to vyzerá divne.

Ono staval som to po spätnom rozobratí (a v mieste fotenia som nehýbal s modelom, tak som to police v spodnom rade osadil nevedomky - nevidel som ho. Heh a doteraz som si to nevšimol :) a to som to video videl pri robeni snáď 100x. Nj. tak to dnes prerábam.. dik za postreh.

*vo foto som to už opravil video neskôr. Ešte raz dík za postreh !

stmirec

#3
Tak už som upravil aj video (hore v článku). Veľa Photoshopu.. Asi dám nabudúce všetky polepené dieliky nabok, nech sa nepletú. Prikladám aj neupravené pôvodné fotky, pre predstavu o čo šlo ;) .. ešte raz dík za upozornenie.

milanv

Chybí ti tam body za recenzi :)
Shrnu to za sebe: nejdřív mi přišla krátká, že jsi toho moc nenapsal. A pak jsem uviděl video a nemám slov. Ani nechci vědět, kolik ti zabralo času, ode mě máš 10,5 bodu z 10, fakt dobrá práce! Ten půlbod navíc za skvělý fór, jak jsi jakože dostal dva minifigy vedle sebe do čtyřkového autíčka. To bylo tak plynulé, že kdybych nebyl AFOL, tak si nevšimnu, ani okem nemrknu. takhle jsem se jen strašlivě chechtal a pomyslně smekám klobouk!
Pán na Žlutém hradě

Foton

Teda to video je opravdu parádní. Je to recenze, konstrukční návod a ještě film. Super! ;)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

stmirec

Vďaka ! .. milanv: som aj rozmýšľal či si to niekto všimne :). Inak dokopy to dalo niečo cez 20 hod., takže niekoľko dlhších večerov ;).