75899 - Speed Champions – La Ferrari

Založil JardaL, 01.01.2016, 01:05:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JardaL

Set: Speed Champions 75899 – La Ferrari
Rok vydání: 2015
Počet dílků: 164
Určeno pro věk: 7-14
Cena: 399Kč doporučená tuším, dostupné od  320Kč, a nebo jako já za 219Kč. (lucky boy)

Krabice obsahuje: dva neočíslované velké a dva malé sáčky. Zcela nesmyslně u tak titěrného setu taky 2 (slovy DVA) kusy návodu. A malý aršík nálepek. (Tady bych popravdě očekával balení podobně jako u letošních promo setů od Shellu, kde samolepky a návod byly ve vlastním balíčku.) Ale jinak považuji krabici velikostně za rozumnou. I když i zde by bylo možno šetřit... (nemohla by se Evropská Unie pro příště podívat třeba i na toto.... °o) potenciál tu rozhodně je, a úspory nevyčíslitelné.)
JO, a krabice také jinak samozřejmě obsahuje luxusní nálepku dokazující, že se jedná o původní originální certifikovaný produkt..  (no kdyby místo té nálepky byly 4 další bricky uvnitř, taky by se nikdo nezlobil.. (kromě výrobce těch nálepek s hologramem, of course..)


Alespoň jednou za rok. Tak bych asi nějak viděl svoji snahu o recenze LEGO setů. To jsem posledně psal......  Chachá. Tak to už mám pro letošek splněno... ;o)
Přiznávám, že jsem sérii Speed Champions snad vůbec během roku nezaznamenal. A pokud ano, nechávala mne zcela chladným. Jenže najednou, při cenách atakujících 200kč, jsem se samozřejmě bez potíží nechal zlákat. A musím říci, že jsem udělal nadmíru dobře.  Bylo to moje nejhezčí loňské! stavění.

K samotné stavbě .. Otevřete, vysypete, otevřete, vysypete, ... a stavíte.. Víc ani není důvod od toho čekat. °o)
Bezproblémová stavba, za slabou půlhodinku, ale spíš rychleji, je vše, jak má být. A na vás kouká pěkná holka od Ferrari, La Ferrari. Myslím, že v daném měřítku je skvostně vymyšlená. A s nálepkami na kastli moc hezká. A co víc, jedná se o velice pěknou zásobárnu praktických dílků. Takže nepochybuji, že leckdo bude schopen i jenom s využitím stávajících dílků postavit slušnou konkurenční mašinu ke slečně Ferrari. 

Během stavby jsem se zarazil jen několikrát – a to díky tomu, co mne opravdu na návodech od LEGA už hodný čas štve.  Prostě nepoznám, jestli v návodu autor myslí dílek v barvě černé, nebo šedé... šedé nebo dark šedé, .... červené nebo oranžové... dik more... to je to tak těžký vytisknout to líp? 
I v této stavebnici jsem narazil na nové dílky. Ale možná, že nové jsou jen pro mne.. Tak předem.. ty nové pneumatiky, kola a hlavně bezvadné jsou ty jakési disky imitující vnější podobu kol-loukotí...  Skvělý dílek a s potenciálem na jiné využití.. V porovnání s těmi dřívějšími různými poklicemi...s pochybnou kvalitou .. jsou luxusní. 

Dále pak ty blatníky s masivní skladbou dovnitř vozidla. Ty jsem registroval taky poprvé.. Ale asi se pletu..
Jinak znovu .. skvělá zásobárna dílků... a opravdu pohledný model. Mám i další do série.. a už teď se teším na typické prasknutí papíru při otevírání toho dalšího v řadě.... Howgh..

Co se mi líbí:
-   Zajímavý nápad na sérii luxusních rychlých aut...
-   Velikost a propracovanost i v tak minimálním měřítku..
-   Solidní hratelnost, zejména při vlastnictví několika modelů stejné série.

Co se mi nelíbí:

-   Skoro nic není.. akorát ty dva kusy návodu... ale vem to čert. 
-   Ten minifig k tomu je díky své velikosti v poměru k vozidlu spíš komický.... Ale když sedí uvnitř, tak to je v pohodě. A možná i ku prospěchu díla.

Závěrečný ortel... vůbec nic jsem od toho nečekal, a byl jsem více než mile překvapen...  Moc milá a líbivá série, s potenciálem vymýšlení alternativ.. 

Celkové hodnocení: i přes dílčí hodnocení níže ... 9/10 (ve své kategorii.. ;o) )

Hratelnost: 7/10
Funkčnost: 3/10  (co taky od toho očekávat, že..?)
Estetika: 9/10 ( 10 bych dal, kdyby to bylo všechno ve SNOTu...)
Cena vs. Hodnota: 6/10 - jako obvykle drahé, při doporučené ceně. 

Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

pet

Díky za fajn recenzi. Už delší dobu po setech pošilhávám, ale cena mi přijde poměrně vysoká. Můžeš se, prosím podělit o zdroj, kde cena atakuje hranici 200. Za takovou cenu mám jasno.

pet

Anatyt

Tesco Piešťany po Vianociach všetky tieto sety po 7,49.- €. Neviem ako teraz.

JardaL

Citace od: pet kdy 01.01.2016, 10:12:21
Můžeš se, prosím podělit o zdroj, kde cena atakuje hranici 200.
Makro. Ve výprodeji.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.