75094 SW Imperial Shuttle Tydirium

Založil Mart5ty, 25.11.2015, 19:22:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mart5ty

75094 Imperial Shuttle Tydirium

Počet dílů: 937
Minifigové: 5 – Chewie, Han, Leia a dva různí povstalečtí vojáci


Krabice
Čelně skoro čtvercová, na výšku o dva centimetry vyšší (37x35x9cm), k velikosti setu tak akorát. Má chlopně ze dvou boků přilepené páskou, dá se tak otevřít bez poškození. Uvnitř je 6 očíslovaných sáčků a návod v zataveném igelitovém obalu (pro mě novinka, asi sem dlouho neměl žádný větší set).

Návod
Téměř formát A4, chybí pár cenťáků na výšku. Návod má celkem 160 stran, když vemu způsob číslování Lega (1 – čelní strana). Vše je přehledné, jen jednou sem přehlédl malý dílek, který způsobil nutnost rozebrat slušnou část stavby, chtěl sem toho postavit co nejvíc, než jsem byl nucen stavbu přerušit, tak pozornost šla lehce stranou :D.

Stavba
Rozdělena do šesti částí:
Sáček 1-3: základ trupu s interiérem a sklopitelný základ bočních křídel
Sáček 4: stavba vrchního křídla a otevíratelných krytů boků trupu pro přístup k interiéru
Sáček 5: stavba bočních křídel
Sáček 6: stavba pilotní kabiny
Minifigové jsou takticky rozděleni, v prvním sáčku jsou dva povstalci, ve čtvrtém Leia a až v posledním se stavitel dočká Hana a Chewieho.

Výsledek je pevný, horní křídlo dobře drží díky technic dílům, nikde se nic výrazně neklepe, raketoplán je možné vzít za vrchní křídlo, trup i kabinu. V základu bočních křídel jsou spring-loaded shooters, hezky zapadají do stavby a vůbec neruší, jen je jednoduché je nechtěně odpálit, když se člověk zapomene a sklápí křídla.

Hratelnost
Trup schovává tři sedadla pro minifigy, žlutou bednu s detonátory a malý stojan na dvě zbraně s batohem, dále je v něm panel s nálepkou mapy Endoru. Uprostřed je nástupní rampa, která se vyklápí pod raketoplán. Ta se moc využít nedá, protože místa je pod lodí na figa málo. Podvozek tvoří dvě sklopitelné nohy, raketoplán se dá posadit i na nohy v letové poloze, lehce se pak ale převáží dopředu (lehce ho lze převážit i dozadu na nohách v přistávací poloze, takže je skoro jedno, jak je člověk dá). Pilotní kabina skrývá dvě místa, figové se do ní vejdou i se zbraněmi. Zbraně raketoplánu jsou polohovatelné. Myslím, že děti si se setem vyhrají pořádně.

Vzhled
Předloha je jasná na první pohled, na celý raketoplán se hezky dívá. Co uplně neodpovídá je tvar kabiny a poměr její velikosti ke trupu. Nástupní rampa je hezký detail, ale měla by být víc vpředu, je také dost strmá. Pěkně jsou vyvedeny motory. V přistávací konfiguraci vzhled trochu ruší spodek bočních křídel. Celkově si myslím, že se u tohoto setu povedl skvělý kompromis mezi autentičností, hratelností a pevností.

Minifigové jsou parádní, nevím, co bych jim vytkl, nový Chewie se mi také líbí.

Celkem 8,5/10 bodů, 0,5 bod strhávám za určitou nestabilitu na nohách a 1 za trochu větší "neautentičnost" pilotní kabiny.

Co mě ještě docela překvapilo, netýká se to přímo setu ale dílů, jsou patrné rozdíly v bílé. Některé díly jsou téměř sněhově bílé, jiné jdou lehce do žluto/béžova, celkově by se pár rozeznatelných odstínů našlo. Nikdy sem tolik nových bílých dílů pohromadě neměl, jaká je vaše zkušenost?

FOTO postupně dodám.

stmirec

#1
Pekne napísané :) .. z toho rozdelenia a popisu si berem príklad ;).

Tieto StarWars veci sú pekne robené .. ja mám Snowspeeder a tiež vyzerá dobre.
Škoda tých cien SW setov.. zdá sa mi to predražené.