vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Hacislav

Citace od: poMOCník kdy 30.10.2024, 08:06:22Na flickru by řekli "NPU"!

"Nemluvím řečí tvého kmene..."
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

peki

Poslední podzemní modul, nakonec peče celá zemně. Soutěží dvojice v pečení dortu. Do každého pořadu je pozván 1 speciální host, který je proslavený díky jinému oblíbenému pořadu.

sharkabrick

Last moment dodáný podzemní modul - knihovna.

peki

Nainstalováno, včetně rozšíření :) Ještě jednou díky všem kteří se do projektu/instalací zapojili.  Laťka vánoční výlohy posunuta opět výše :)

Nápady úkoly pro případné příště:
osvětlení, je potřeba vyřešit zejména způsob napájení pře trafo na vlaky kdy je jich ve výloze použito poměrně hodně je takový nešikovný, světelný výkon něco svítí více, něco méně, něco bliká. Lego konektory vzhledem k trafu od vlaků bylo nutné, ale budeme muset přejít na něco šikovnějšího.
Zkusím vyřešit do Ostravy.

Potřebujeme vyřešit balení
U Dane jsem vyděl LEGO krabice které pasovali přímo na podzemní modul
půdorys:
- 32x48 studů
- výška Bricky (21+1+1) plate(1+1+ 1+1) tile 1 = bricks 24 + plate+tile

údajně podle prodejce v OLomoci krabice od SW kam se vejdo3 stavebnice, má i lepší karton.

CELKEM pozemních modulů (včetně rozšíření): 30

Nadzemní moduly
domluvím se s Robbem na krabicích pro 48x48
Pak budou atyp krabice pro dort,kolotoče.

Udělám instalační/deinstalační manuál.

Zatím přemýšlím jestli domy nacvakat na nadzemní moduly a udělat město napevno nebo nechat domky volně ke stavění a modifikaci podle prostoru který bude k dizpozici. K instalalci bude přiložen doporučené rozložení (v zásadě jde o rohové domy)

Prosím o popisky (pokud jde vtipně) vašich modulů do tohoto vlákna:
vlákno na popisky

peki

Stavitele společného projektu a Mirek (podstavce a osvětlení) mají v SZ pokyny pro nahlášení odměny termín do neděle 3.11 V pondělí odesílám seznam.

Současně znovu připomínám že potřebuji dodělat popisky těch velkých nadzemních modulů a všech podzemních modulů.

Díky

peki

Citace od: peki kdy 01.11.2024, 13:15:49Stavitele společného projektu a Mirek (podstavce a osvětlení) mají v SZ pokyny pro nahlášení odměny termín do neděle 3.11 V pondělí odesílám seznam.

Seznam uzavřen odevzdán.

danyboy

Předběžná verze modulu boxerský galavečer.

poMOCník

Citace od: danyboy kdy 05.11.2024, 14:27:19Předběžná verze modulu boxerský galavečer.

Že tam je Řezník :)

Jo a koukám, že AI používáš i do MOCu - a vypadá to pěkně!

Hacislav

Perníčkové městečko foto by Emil  Emilovič, on Flickr

Udělal jsem galerii Perníčkového městečka
Hodně jsem válčil s odlesky při focení přes sklo výlohy a mnohdy ten boj prohrál...
Časem budu tu galerii promazávat, budu se snažit redukovat duplicitní fotky modulů.
Ale také znovu fotit / přefocovat, až bude Perníčkové městečko vystaveno na novém místě...
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

poMOCník

Tohle jsem neznal!

Matthes_CS

Dnes jsem si byl výlohu prohlédnout, vypadá to moc dobře. Hodně dětí i dospělých se zastavovalo a koukalo. A poslušně hlásím, že kolotoč se šneky(?) se točí v protisměru.

Chairudo

Citace od: Matthes_CS kdy 15.11.2024, 20:25:35Dnes jsem si byl výlohu prohlédnout, vypadá to moc dobře. Hodně dětí i dospělých se zastavovalo a koukalo. A poslušně hlásím, že kolotoč se šneky(?) se točí v protisměru.

Tak to někdo při instalaci otočil trafem na špatnou stranu  ;D
Kdyby jste někdo měli možnost to spravit, případně dát instrukce zaměstnancům obchodu, tak ať nechají obě trafa na prvním rychlostním stupni  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

sharkabrick

Byl někdo kouknout na pohyb pozadu? Pátek/sobota jedu do IKEI na čerňák, mohu se tam příp. stavit...

Chairudo

Tady je návod na instalaci zábavního parku a balení kola ať se vejde do krabice :)
https://www.youtube.com/watch?v=UxNPVBrSzFU

Jak dlouho to bude ve výloze a je nějaký plán kam půjde projekt dál?
díky

peki

Citace od: Chairudo kdy 16.11.2024, 00:23:58
Citace od: Matthes_CS kdy 15.11.2024, 20:25:35Dnes jsem si byl výlohu prohlédnout, vypadá to moc dobře. Hodně dětí i dospělých se zastavovalo a koukalo. A poslušně hlásím, že kolotoč se šneky(?) se točí v protisměru.

Tak to někdo při instalaci otočil trafem na špatnou stranu  ;D
Kdyby jste někdo měli možnost to spravit, případně dát instrukce zaměstnancům obchodu, tak ať nechají obě trafa na prvním rychlostním stupni  :)

Asi já pří výměně motoru u kolotoče ruské kolo 14.11. Pak jsem jen kontroloval že se to točí.
dále nejedou ani houpačky a lavice, dole skřítkové.
Na houpačky se ještě dostanu. Lego ví že pohyb je bez záruky. Zajíma mne jak si povedou Lego PV motory.

Jestli má smysl do výlohy řešit pohyb nebo to nechat pouze pro víkendové akce. Případně jak by si vedla nějaká alternativa "kompatibilního" pohonu.

peki

Citace od: Chairudo kdy 21.11.2024, 23:36:53Jak dlouho to bude ve výloze a je nějaký plán kam půjde projekt dál?
díky

Někdy začátkem ledna asi úklid. Uskladnění a pak po akcích kostek. Příští rok by mněla být stejná výloha v Letňanech.

Můžete provětrat i do ciziny.
Musím dořešit:
- balení
- instalační plánek
- osvětlení (cílem bude aby to bylo na 1 profi trfo, které vše utáhne) světla se budou zapojovat do série.

peki

Odměny,
většina je na cestě příští týden věřím budu mít nějaké pozitivní informace.

Něco vezmu na trase Praha - ČB ( a Beroun)
Praha logistické centrum MilanV

Jak na Moravu?

peki

Chairudo

peki

Odměny,
většina je na cestě příští týden věřím budu mít nějaké pozitivní informace.

Něco vezmu na trase Praha - ČB ( a Beroun)
Praha logistické centrum MilanV

Jak na Moravu?

peki

Většina odměn dorazila. Mohu zahájit distribuci.

peki

U MilanV uloženo(prosím domluvte se s ním):

IGORUS kompletní (více projektů)
VASYK
Ryxe (pouze zatím 1 set SW)
Mirek (předá osobně peki není u Milana)
HAčislav
Jaroslav Procházka (je z Prahy?)
Chikos
SKywalkr/Bombero
Robkteryten
Mates/Pifík (po Vasyk?)

Dále mám  pro
Linhi (předá peki)

Co se sety již mám
Chairudo (Praha? nebo někdy na Moravu?)
SharkaBrick

Z Moravy je ještě KUBA tam zatím nic nedorazilo

Pool

Jeee, náhodou na mě se nezapomnělo?

Jaroslav Procházka

Ahoj
Ano ano jsem Praha, vyzvednu u MilanV
Napíšu mu ohledně předání

Děkuju moc
Jarda

peki

Citace od: peki kdy 29.11.2024, 10:43:40Většina odměn dorazila. Mohu zahájit distribuci.
Opravuji slovo Většina na Některé  :o  Kdo není v seznamu je v řešení s další dodávkou. Zatím řešena pouze 1 náhrada setu u 1 člověka (waf). Jakmile bude další info dám vědět.

Na nikoho se nezapomnělo  :)