KOSTKOVÁNÍ, duben 2018 Olomouc

Založil Izabella08, 21.10.2017, 16:44:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hardegon

Úžasná akce pro děti i dospělé, o nás luxusně postaráno. Zase rád přijedu  ;)

matka

Přesně tak, díky za zorganizování skvělé akce. Bylo báječné vidět všude spokojené děti i rodiče. Těším se na příště!
Paní na Žlutém hradě

Ivansliz

Děkuji za perfektní akci. Super servis a péče, i organizace!  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

peki

Pro kolegy kteří zapůjčili  operativně vlaky (mirek,hobby,vočko, fanda do lega, pryb, linhi ) jsem orientačně nafotil vlakovou sekci. Ostudu jsme na výstavě neudělali.

Výstava vlaků se organizovala na poslední chvilku, takže děkuji všem kteří se do toho zapojili a pomohli i s přesunem (matka, milanv a igorus).

Modely jsem na místě rozdělil do několika sekcí:
- historie páry (hobby)
- ČD vlaky (peki, vočko, mirek)
- americké vlaky, tovární sety (peki)
- modely vagonů (fanda do lega)
- výchovný panel lego vlaky a jejich řízení (peki)

Hovořil jsem s velkou částí návštěvníků kteří se u vlaků zastavili, takže skoro se všemi. Řada jich byla překvapená, že Lego dělá vlaky. Hodně lidí zajímalo ovládání (výchovný panel se velmi osvědčil, nevěřili byste kolik radosti udělá možnost si vysílačkou na koleji jezdit s motorkem  ;D ). Hodně opakující se dotazy směřují na způsoby/možnosti nákup dílků. Řada dětí se dožadovala nákupu některé mašinky, protože vypadají jako ty co u nás jezdí a ne to co mají doma v pokojíčku (lego city "trains"). Pobavila mne historka jak kdosi koupil dům a na půdě bylo lego, včetně 9V kolejí, takže jezdí s novými vlaky na starých dobrých 9V kolejích.

Mimo jiné jsem si dělal i několik soukromých anket, kromě mojí tradiční a oblíbené volby miss výstavy  ;) , jsem se ptal dětí jaká mašinka se jim líbí.  Tímto experimentem si mi povedlo vyvrátit tvrzení Lega, že malé děti nepoznávají v parní mašince vlak. Naopak, děti  (tedy zatím toto tvrzení platí pro Olomouc) ví naprosto bezpečně, že je to mašinka. Dokonce parní vláčky i mírně preferují.

K hodnocení výstavy se dostanu později, ale už teď mohu říci že to bylo supr  :).     


peki


Účastníky aukce prosím o uhrazení.

Info zde.

Dík

Igorus

I já se připojuji k uznalému obdivu za organizaci Olomoucké akce a to jménem mým i jménem rodiny!


evizza

Připojuji se s díky všem ke zbudování nádherné atmosféry a okamžitému řešení všech provozních zaškobrtnutí. Odměnou byly rozzářené oči návštěvníků všech věkových kategorií a plačící děti,které nechtěly místo hraní opustit. Taktéž účast mnoha stavitelů všeho věku, kteří do té doby netušili, že chtějí stavit z Lega, o mnohém vypovídá. I když nám sluníčko tentokrát hřálo a tím i nepřálo, byl to krásný víkend. Díky Vám všem.

Vočko

peki za ilustrační foto vlaků děkuji - super výstavka  ;)

Věřím, že jste si akci užili a čekám netrpělivě na další foto, video :)

peki

#98
Hlášení ze služební cesty/akce.

Na úvod musím říci že jsem dlouho nezažil takto pohodový víkend. Jakmile se podařilo v pátek odpoledne naložit vše do auta (vlaky,auta,aukci, kostky na přehrabání a 2 rodinné příslušníky) probíhalo vše až podezřele v poklidu. Policie ČR nepomáhala a nechránila, sluníčko svítilo. Dokonce ani na  D1 nebyla žádná kolona.

Na akci samotnou jsem pak s Lenkou dorazil v sobotu ráno. Většina věcí již byla nachystána. Mým vedlejším úkolem bylo naaranžovat 4 stoly cca 4 m vlaky. Dále mám u sebe veterána od JimaB, tak mu ho občas vezmu provětrat (naposled byl v Dánsku). K veteránovi jsem vzal ještě několik továrních setů vozidel aby lépe vynikl ten rozdíl mezi MOC a továrním setem. V krabici/autě bylo ještě trochu místa, tak jsem to dorovnal autíčky od Zuzky Lego Cars (burák,McQueena a spol). 

Narychlo jsem prošel výstavní plochu, pozdravil se s přítomnými kostkaři, přepočítal hromady kostek ke hraní, podíval se na další herní koutky a to už se začalo otevírat.



Postupně se začali trousit první návštěvníci. Naše herní stanoviště "stavění po slepu" bylo (podle směru trasy expozice) téměř na konci, před obchůdkem s legem a kavárnou. Takže chvilku trvalo než k nám přišli první návštěvníci.  Ale flek to byl parádní, bylo vidět na crkot u vchodu, dalo se pozorovat dění v obchodě (s řadou tragikomických situací kdy dítko něco zoufale potřebovalo, a rodič se mu dost neúspěšně snažil vysvětlit že dneska tohle kupovat nebude. Mimochodem v neděli jsem absolvoval to samé s naší Zuzkou). A konečně za zády jsem měl naší společnou vlakovou expozici, takže i díky Lence která se mnou byla na stanovišti jsem mohl hodně času trávit povídám si s návštěvníky o vlacích.

Také jsem si několikrát denně prošel expozici. Kromě občasných emotivních scén u obchůdku s Legem panovala všude pohoda a dobrá nálada. Děti si podle chuti hráli na různých místech podle toho co je bavilo. Rodiče se většinou velmi brzy zapojili do hraní také. Nikdo nikam nechvátal, nikdo nestál frontu aby dostal razítko protože pak něco dostane (obdarování se odbylo pro jistotu hned u vstupu). 



Pravdou je že ta celková pohoda byla dána konceptem akce. Izabela chtěla od začátku "něco" kde si budou ti co chtějí hrát na Lego si sáhnout. O MOC tentokrát tolik nešlo, ale je dobře že jich přesto bylo na akci hodně, včetně přítomných AFOLů, kteří mohli zájemcům hodně věcí vysvětlit.

Občerstvení bylo parádní, včetně ověřeného dodavatele kávy NUMIDO s přítelem. Tak dobré late jsem dlouho nepil. Další kapitolou pak byla cukrárna se svými dortíky luxusní. Bageta k obědu byla také parádní.

Ke konci akce vyrazil Ryxe s několik kostkaři do Olomoucké nemocnice s dárečky. Všem kteří se zapojili do tohoto kola děkujeme. Všichni víme že zdraví je nejdůležitější, ale Lego dárečky děti potěší tak když můžeme pomoci alespoň takto to hlavní je na doktorech, rodičích ale hlavně samotných malých pacientech tak rádi s kostkama pomůžeme. V akci budeme určitě pokračovat, ale to nechám na Ryxovi   ;)







Já jsem začal pomalu připravovat aukci a kostky na přehrabání (akorát si uvědomuji že jsem to zapomněl vyfotit tak pokud má někdo fotku toho stolu s materiálem nebo jak sypu kostky prosím hoďte na ně link.



Dík

Po ukončení prvního výstavního dne nám Izabela řekla něco k průběhu a přípravám akce. Potom ryxe popsal předávání setů v nemocnici. Dozvěděli jsme se že v nemocnici přibyl nový chlapeček, který nebyl na seznamu. Tak jsme se operativně během cca 1 minuty složili a v neděli měl nachystané dárky také. Ještě jednou díky  ;)

Čekání na pizzu jsme vyplnili:
- lego aukcí
- sypáním kostek na přehrabání
- volbou vítěze soutěže o nejhezčí květinu

Během večeře pak Izabela ještě každého kostkaře obdarovala lego pozorností prostřednictvím vlastní lego tomboly.

Přesun na ubytovnu s následnou decentní párty, kde zaznělo hodně dobrých ale nepublikovatelných vtipů byla takovou pěknou tečkou za sobotním dnem.

Druhý den pokračovalo vše ve stejných kolejích pohody.







Při stavění na slepo bylo legrační pozorovat snažící se děti a zaskočené rodiče, které se mi většinou podařilo vyprovokovat k účasti v aktivitě. Vidění pak byl různý rodinný X boj. Řada lidí pak byla překvapená jak se dá minimem pořizovacích nákladů (několik lego kostek) krabice blbnout. Chtěli dále po slepu stavět složitější úkoly. Dával jsem jim několik předmětů na jednou nebo nějaké kostky navíc. Nakonec jsme si musel postavit ještě 2 policejní čtyřkolky.



Příjemné bylo vidět jak návštěvníci (i rodiče) přestávají vnímat čas, jsou pohlceni dobrovolným úkolem a v podstatě se z nich začínají stávat opět děti.



Dávám tedy akci 10 bodů z 10  >:D Izabela (a její organizační tým) odvedla dobrou práci při organizaci, z  přítomných kostkařů pak na místě vyzařovala pohoda, která se nám pak dařila přenášet i na návštěvníky. Pohoda která pak zase vyzařovala z návštěvníků se přenášela na kostkaře.

Odkazy:
Olomoucký denik
galerie fotek olomoucký denik

idnes

FB kostkovaní

Mtron

Díky všem, bylo to moc fajn. Díky za pozvání. Ubytování parádní, organizace parádní, cafe luxusní. Co dodat. Cesta domu super, byla zařazena druhá kosmická rychlost. Syn si to užil, skoro vůbec jsem o něm nevěděl. Pšššt neříkejte to mé ženě  ;D  ;D  ;D .
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Chairudo

Mám aspoň sypání kostek  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

milanv

Pavlíno, moc díky za skvělou, opravdu jedinečnou, akci. Celý ten koncept, že jde hlavně o to zapojit lidi do hraní a u toho je ale i občas něco naučit, ukázat něco víc, povzbudit do dalšího stavění - to je přesně moje srdcovka. Jsem rád, že jsme se toho mohli zúčastnit a mohli jsme ti s tím pomoct.

Celá akce byla perfektně zorganizovaná, pro vystavovatele i pro lidi. My jsme měli od tebe všechno tak připravené, že jsme se mohli soustředit jen na svou práci - luxus dokonalý, řekl bych "typicky olomoucký". A to všechno se pak promítlo směrem k lidem, kde oni nám to svým nadšením zase vraceli.

Zážitků bylo tolik, že se těžko vybírá jeden nejhezčí. Je jich hodně mých osobních. Ale pak jsou tu ty, které charakterizují akci jako takovou:

1. kolik rodičů (a prarodičů!) jsme namotivovali, že stavěli s dětmi, že se naučili do té doby neznámý Technic, že dál chtějí stavět spolu i doma nebo alespoň mnohem víc rozumí teď tomu, co je na stavění tak zajímavého. Za všechny jeden citát, dvě maminky: "Víte, my jsme doteď znaly LEGO jenom jako něco, co musíme večer uklízet. Tohle je něco úplně jiného."

2. kolik rodin tam strávilo celý den, a nadšení nebylo jen u dětí, ale i jejich rodičů. Opět jeden citát, opakoval se několikrát od různých tatínků i maminek: "Víte, my jsme až z <Brna, Vsetína...> a takovou dálku bychom jen kvůli výstavě nejeli, ale ta možnost si to všechno zkusit, ta nás sem přivedla. A je to ještě lepší než jsme čekali. V kolik až zavíráte?"

To je to, co mě tak těší. Tohle když ten víkend dokázal, tak se cítím, že jsem pomohl opravdu skvělé akci. Už se těším do Kroměříže!
Pán na Žlutém hradě

milanv

Osobní P.S.: Moje holky to zvládly perfektně, užily si to - i díky ubytování. Padly do postele pokaždé v zásadě ihned, co to šlo, a spaly jako by je do vody hodil... Díky za pochopení! (I když to znamenalo, že jsme s Ditou přišli o sobotní večerní pokec s ostatními, to se nedá ale nic dělat.)
A prosím tě, pokud budeš mít příležitost, poděkuj skvělým klukům brigádníkům. Ukázali se jako výborní parťáci: samostatní, spolehliví a zodpovědní. Navíc i zdatní, za chvíli uměli řešit i jednodušší problémy s kuličkodráhou a volali mě jen na složitější zásahy. Fakt super!

Jo, a díky Martinovi (HD) za pasování za člena skutečných Technikářů. Poprvé v mém životě se mi povedlo, že v mém stroji ruplo ozubené kolo. Teď už si přijdu "dospěle" :D
Pán na Žlutém hradě

Ryxe

Díky Izabelle za parádní zážitek.  Abych byl upřímný, až do Prosince jsem Izabellu vůbec neznal a že bych se účastnil víkendové akce až v Olomouci o tom jsem ani nepřemýšlel. Jsem moc rád, že jsme Izabellu poznali a kývli na účast na této akci, protože byla jedním slovem SUPER ;). Hrozně se nám se Sannou líbilo pojetí výstavy. To, že je to primárně o hraní si, to je to, co mi zatím na výstavách, které jsem kdy navštívil tak nějak chybělo. Opravdu atmosféra celé té akce byla pohodová. Postaráno o nás všechny bylo výborně. Příště určitě nebudeme váhat a přijedeme zase ;).

HD

#104
Jsou dozajista i špatné výstavy, je mnoho výstav průměrných (přivez model, měsíc klidu, odvez model), jsou akce pod záštitou Kostek, a pak kdesi na vrcholku kvalitativní pyramidy stojí minifigové v oranžových vestách, kteří montují lešení pro (pro mě zcela) novou kategorii - Kostkování.
Bude těžké se tomu v příštích letech vyrovnat, přestože zkušenější jedinci mohou hovořit jinak...

Díky.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Chairudo

#105
Citace od: milanv kdy 09.04.2018, 19:35:21
Celý ten koncept, že jde hlavně o to zapojit lidi do hraní a u toho je ale i občas něco naučit, ukázat něco víc, povzbudit do dalšího stavění - to je přesně moje srdcovka.

Přesně to nadšení jsem si přivezl z LEGO worldů a Bricklive,
kde na ploše kolem 15-100 000m2 a kolem 10 000 návštěvníky denně kromě Afol zóny a obrovských ploch s hromadami kostek na hraní i menší sekce, kde se dětem věnují skoro tak dobře, jako to děláš ty.  >:D Takových výjimečných lidí s energií na rozdávání je velmi málo, a u velkých akcí se takto každému věnovat je prakticky nemožné, však si pamatuješ ten frmol z předchozích Olomouckých akcí :D

Vše bylo moc pěkně připravené a atmosféra pohodová, což bylo hlavně díky velmi nízké návštěvnosti, lidi měli dost prostoru a mohli si kdykoli kdekoli hrát a s nikým se nemuseli mačkat.
Kdyby zase přišlo přes 6000 lidí jako na podzim, neměli by šanci se tam vejít, natož několik hodin posedět a nějak si hrát, byla by to jedna velká tlačenka. Pro tento typ akce je potřeba velká plocha.

Proto jak už o tom delší dobu básním, chci dostat podzimní "Svět kostek" během příštích let do větších prostor, ideálně na Floru, kde s plochou cca 4500m2 bude možné udělat akci v tomto stylu i pro tisíce návštěvníků a pořád zůstane takto pohodovou akcí.
Koncept už léta existuje, teď jen najít způsob, jak celou zábavu zafinancovat :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peki


Stimpi

Ahoj,
asi nemá cenu opakovat superlativa. Bylo to náročné ale super. Zmíním jen moc milou pozornost v podobě malé pozornosti na ubytovně ;) a taky nabonzuju Samyho, že mimo stavění a Technic koutku stihl odservisovat i Technic set jednoho z návštěvníků ;)
Jestli bude někdo stříhat video z akce můžu poslat pár záběrů z Technic koutku.
Díky Sti

jojik

  Už bylo řečeno snad všechno ale ještě  jednou Pavli díky za skvělou akci , a skvělý servis . Laťka je znovu posunuta výš .
    Užil jsem si to .

Robkteryten

Akce super. Organizace výborná - Pavli moc děkujeme.

Izabella08

Milí moji spolubojovníci,

mockrát Vám děkuji...o víkendu Vám napíši podrobněji vše důležité i méně důležité...nyní se musím věnovat svým pracovním i rodinným povinnostem, které jsem zanedbávala.
Každopádně sama bych to nedala, vytvořili jsem jeden tým-jedno fungující těleso...všem mnohokrát děkuji a napíši více později.

Iz.

samy405

Citace od: Stimpi kdy 10.04.2018, 10:32:26
Ahoj,
asi nemá cenu opakovat superlativa. Bylo to náročné ale super. Zmíním jen moc milou pozornost v podobě malé pozornosti na ubytovně ;) a taky nabonzuju Samyho, že mimo stavění a Technic koutku stihl odservisovat i Technic set jednoho z návštěvníků ;)
Jestli bude někdo stříhat video z akce můžu poslat pár záběrů z Technic koutku.
Díky Sti

i ty jeden :) navíc ja byl brán jako technic(ská) podpora :)
tak mě napadá, to je další výzva - lidi doneste si nefunkční lego technic modely my je za Vás rozhýbeme :) (za drobný úplatek :) :) :) )

Jinak super akce a D Ě K U J I ! ! !

mirek

Když tady čtu a vidím tu skvělou atmosféru na výstavě, tak mne dvojnásob, spíš ale i trojnásobně mrzí, že jsem se osobně nezúčastnil.
Ležel jsem s virózou v peří a bral antibiotika...nešlo to. Asi jsem se do Olomouce MOC těšil.
Děkuji Ditě, která se u mne zastavila a něco vláčků na výstavu dovezla a zase přivezla zpět.
Děkuji také těm,(snad Peki), kteří moje vláčky na výstavě skvěle nainstalovali.

peki

Účastníky aukce prosím o uhrazení.

Info zde.

Dík

Izabella08

Citace od: mirek kdy 13.04.2018, 07:37:26
Když tady čtu a vidím tu skvělou atmosféru na výstavě, tak mne dvojnásob, spíš ale i trojnásobně mrzí, že jsem se osobně nezúčastnil.
Ležel jsem s virózou v peří a bral antibiotika...nešlo to. Asi jsem se do Olomouce MOC těšil.
Děkuji Ditě, která se u mne zastavila a něco vláčků na výstavu dovezla a zase přivezla zpět.
Děkuji také těm,(snad Peki), kteří moje vláčky na výstavě skvěle nainstalovali.

Miri,

moc ráda Tě pozvu na akci další...také jsem konzumovala med o 106, ale se skořicí ještě ne a musím říci, že je to výtečné...každopádně se těším brzy na viděnou a na kostkovanou:):)

Izabella08

#115
Milí účastníci olomouckého Kostkování,

ráda bych Vám z celého srdce poděkovala za víkend 7.-8. dubna, který jsem s Vámi všemi mohla strávit.
Byla to velká akce, svým způsobem i nová akce a já si z ní nejvíce vybavuji tu pohodu, která na ni panovala.
Všichni jste se usmívali, byli jste ochotní si s dětmi hrát...ukázat jim, co vše lze z LEGA stvořit a tím se nám vracela zpětná vazba od návštěvníků...to, že se na akcích radují děti, je běžné...ale že se na akcích usmívá tolik dospělých, to jsem ještě nezažila. Už mám i podezření, zda tam někdo potají nepouštěl rajský plyn:)

Děkuji Vám všem..moc moc moc a ještě víc...jak jsem napsala výše, fungovali jsme jako jedno těleso!

Pekimu navíc děkuji za parádní hlášení a také za to, že nás drží pospolu.


A nyní pár faktů o akci ode mně:


1. název a termín akce: Kostkování, 7.-8.4.2018
2. počet zúčastněných AFOLů:  33
3. počet důležitých pomocníků 21
4. výstavní plocha 1000 m2
5. prodejce LEGA...ano byl
6. počet návštěvníků ...platících 1906, faktických téměř 2000
7. modelů...přes 100
8. hrací stanoviště ...přes 30


V soutěži o nekrásnější květinu zvítězila Hanka z Ostravy...gratulujeme a po domluvě poputuje vítězný model i do Kroměříže, kde se nachází krásná Květná zahrada.

Na podporu fóra poslaná částka 3000,- ...pevně věřím, že se částka bude postupně zvyšovat

Tomik

Také bych chtěl poděkovat Izabelle za výborně zorganizovanou akci. Všechno klapalo jako hodinky a mile mě překvapilo s jakým citem pro detail k tomu Izabella přistoupila. Malá krabička se sladkým přivítáním na pokoji ubytovny byla takovou třešníčkou na dortu. Nezbývá si než přát, aby příště přišlo více lidí...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Izabella08

Citace od: Tomik kdy 16.04.2018, 00:15:24
Také bych chtěl poděkovat Izabelle za výborně zorganizovanou akci. Všechno klapalo jako hodinky a mile mě překvapilo s jakým citem pro detail k tomu Izabella přistoupila. Malá krabička se sladkým přivítáním na pokoji ubytovny byla takovou třešníčkou na dortu. Nezbývá si než přát, aby příště přišlo více lidí...

Tomiku,

děkuji Ti:)

Hacislav

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hacislav

#119
Akci jsem si moc užil.
Je spousta věcí, střípků a obrazů, které mne na této akci zaujalo a s kterých mám radost, některé fragmenty jsem objevil až při zpracovávání fotek.
Namátkou: Neuvěřitelná pohoda / hrající si a stavějící si celé rodiny bez ohledu na generaci / nebývalé množství rodiných příslušníků nás Afolů (zejména ratolestí, myslím si že ty si to také užili) / to jak někteří navštěvníci krásně nabourávali stereotipy spojované s některými Lego tématy a tak bylo možné vidět holčičku v "bombónkovém" oblečení jak si staví v City, kluky stavějící v Frends koutku, "Frouzen"  koutek byl pravidelně v obležení celých rodin všech generací...
Nebo třeba takový drobný krásný detail, že i koberec v stavěcích koutcích byl tématicky sladěn.
Děkuji Izabello za super akci.

Ze všech svých fotek, které se mi podařilo na akci ulovit, mám největší radost s té co jsem použil jako náhledovku o příspěvek výše.
Chlapeček zaujatý roztáčením mechanické vrtulky a dospělácká ruka, která mu pomáhá.
Ne, moc často se podaří fotka, která je schopná fungovat jako jednoduchá skratka vystihující celou akci a vlastně i celé naše snaženií...
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest