*TOP* (Vlastní) Bledá Lilie- věž

Založil Ryxe, 12.02.2012, 21:31:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Momentálně pracuji na Své další stavbě, tentokrát spíše laděné do fantasy. Jelikož s fantasy stavbami nemám moc zkušeností, rozhodl jsem se sem dát takové dvě fotky jak momentálně stavba vypadá, s tím, že bych velice uvítal námitky a případné návrhy, co do finální podoby zlepšit nebo předělat. Jedná se o věž, sídlo upírů, která se tyčí na skále. tuto skálu s věží bych chtěl zasadit do areálu hřbitova (pár náhrobků, menší krypta atd...) Původně jsem počítal se vstupem ve spodní části skály. ten se mi ovšem moc nelíbí, tak přemýšlím, zdali neudělat po obvodu skály schůdky, či vchod ve skále neřešit trochu jinak, třeba nějakou menší vížkou, či tak něco. Co myslíte?

jvucka

#1
Rozhodně by ses měl zamyslet nad přesným sklonem střechy na místech, kde zůstal sníh, to je bez diskuze.  >:D

Taky bys mohl přihodit fotky s větším rozlišením, tady vidím jen hrubé rysy.

Rozhodně bych to ale nestavěl na hřbitov. Hřbitovy se stavěly vždy na rovině, je to tak, ne? Taková vysoká skála uprostřed hřbitova by byla jako pěst na oko! Neumím si to vůbec představit.  :o Spíš než hřbitov bych ti doporučil nějaké strašidelné rozpadlé hradby, pobořený můstek, bránu, schody lemované lebkami a podobně. Víš, co myslím?

Ta věžička našišato je schválně? Takové trochu rozpadlé upíří doupě by mohlo být dobré.

Luky1987

Klidně bych hřbitov udělal, k tomu v tomhle duchu nějaké krematorium a bude to parádní.
Je to fantasy, tak co ;)

Eddie

Věž je parádní a už teď se těším, až celé dílo dokončíš.  ;) Jen mě tak napadá, jestli ta věž nebude pro hřbitov moc velká? Aby tam pak nevypadala jak rozhledna uprostřed města  ;D
Víc stavitel, sběratel a kecal (nejvíce), než vystavovatel..

Colonel32

To fantasy se mi líbí mnohem víc než to zasněžené.

Mr. Cube

Tak tohle se povedlo. Krásně ponuré a zastaralé. Dolní vchod bych buď nechal, nebo trošku upravil do o něco málo honosnější podoby, ale zase aby se to nebilo se samotnou věží. Schůdky jsou taky dobrý nápad - pokud by se povedlo je udělat dostatečně nenápadné a přitom do skály a ke zbytku stavby zapadající a celkově dotvářející dílo, mohlo by to taky vypadat dobře. Pak je ještě třetí možnost, nedávat tam nic a myslet si, že tihle upíři umí lítat, ať už v lidské, nebo v netopýří podobě.  ;D

Chairudo

#6
Citace od: Mr. Cube kdy 13.02.2012, 09:03:44
nedávat tam nic a myslet si, že tihle upíři umí lítat, ať už v lidské, nebo v netopýří podobě.  ;D

Já jsem pro nedávat tam nic, nechat třeba díru ve zdi nebo rozbité okno, šak oni si tam doletí :)

Citace od: jvucka kdy 12.02.2012, 22:14:59
Hřbitovy se stavěly vždy na rovině, je to tak, ne?

Hřbitovy se staví všude kde umírají lidi  >:D
V Jarošově nad Nežárkou je hřbitov na kopci/skále asi 10m vysoké a asi 50m široké, po okrajích obehnané zdí a v prostředku kostel.
Vůbec bych se nebál postavit věž na ještě větší kopeček, ze středu všemi směry z kopce, sem tam seschlý strom, to celé obehnané polorozpadlou zdí a za zdí další patro skály.
Zatím to vypadá moc pěkně, ale ocenil bych lepší (detajlnější) foto :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Colonel32

Spíše v rovině, ale to je dáno tím, že i vesnice se stavěly spíše v rovině. Ale třeba bývalá obec Bítov (zatopena Vranovskou přehradou) má hřbitov v dost příkrém kopci.

Ryxe

Díky za nápady  ;). Začínám už se zastavováním základních baseplates, takže základní podloží zvýší stavbu ještě o 3bricky.  Vyšší už to dělat nebudu, kvůli stabilitě, už takhle je to dosti nestabilní...Co se týče vchodu, nechám jen malou díru do skály, ke které povede úzká cestička lemovaná nízkou dřevěnou zídkou. to bude vchod pro služebnictvo. vždyť i upíři potřebují občas načechrat polštářek v rakvi ;D. Jedno okno v horním patře věže udělám rozbité, to bude soukromý vchod upíří elity. Pod skálou zatím stojí krypta a též šibenice, na kterou upíři zavěšují zohavená těla svých obětí. ještě tam šoupnu asi pár náhrobků a nějaký strom, ale aby to zas nebylo přeplácaný. Snad se mi to do víkendu podaří dodělat a poslat fotky :-)

frantoka


Daniel

Sice z těch fotek extra moc vidět, ale vypadá to dost zajímavě a už se moc těším na finální verzi ;).
Také něco v podobném duchu chci již dlouho postavit, ale ne a ne se k tomu dokopat :-[.

Ryxe

#11
Dnes se mi konečně podařilo toto dílko dokončit, tak tedy prezentuji. I když už asi v dnešních vedrech není aktuální ;).
BS galerie zatím není schválena, hned jak bude funkční, pošlu odkaz.


"Tam na vrcholu skály temná věž tyčí se, ve zdech jejích samo zlo čisté sídlí. To zlo teror po okolí širém šíří jak ránu morovou. Střež se,poutníče přiblížiti se k zdem těmto chladným, neb nic než smrt Tě nečeká. Hle, těch šibenic a mrtvol tlejících, cítíš? Vzduch zamořený smtí jest, chceš také pouť svou ukončit tak, jak mnoho bídných duší před tebou?"

yoshimaka

 :) Móc hezké. Takové stavby mě krásně inspirují. Palec nahoru
Lust och fägring stor

Ryxe


Kalethrion


Colonel32

Škoda toho umělého pozadí.

Ryxe

Citace od: Colonel32 kdy 03.05.2012, 20:43:56
Škoda toho umělého pozadí.

No, teď když na to tak koukám, tak to červené pozadí nic moc, tam zkusím dát asi jiný...

FilipS

Vypadá to moc dobře, na živo určitě ještě mnohem líp.  Líbí se mi i ten originální podstavec. :)

Daniel

#18
Pěkná práce - podobný styl se mi opravdu moc líbí a v podhradí ti to i hezky "žije" ;D.
Jen škoda že v této finální verzi trošku zanikl vstup do skály..

EDIT: Ještě jednou koukám na galerii a všiml jsem si náklonu kapličky, pěkný detail :).

Petronel

#19
Impozantní dílo! Hromada zajímavých prvků a detailů a to ještě zasazené do zimního období. Líbí se mi celé provedení věže,hlavně ty okna a celkový tvar. Jedna ze staveb, které by chtěli vidět na živo. Podstavec taky zajímavý (taková zásoba těch bílých oken?? Bys mohl postavit bílý dúm ;D )

Aki

Téma mi zas až tak moc neříká, ale moc se mi líbí obytné patro věže, spusta mučících a popravčích prvků a ta nakloněná kaple je taky výborná.
Už se těším na další.  >:D

Ryxe

Děkuju všem za kladné ohlasy ;). Jsem rád, že se věž líbí.Jak psal Diidy, bohužel na těch fotkách to úplně nevynikne.

Petronel: Jo, zásobu bílých oken mám. Set Taj Mahal je dostatečná zásobárna :-D

Aki: No, další asi bude hrad, ale trochu v jiném stylu, než jsem stavěl doposud, takový taky trochu fantasy, ale ten než dokončím... :-)

Colonel32

Citace od: Colonel32 kdy 03.05.2012, 20:43:56
Škoda toho umělého pozadí.

Čímž jsem chtěl říct, že jinak je to naprosto fantastické, jen škoda toho pozadí. Což mě přivádí k takovému nápadu... kdo si pamatuje na lego katalogy z konce 80. let ? Jak na pozadí byly ty různě zelené vlnky... http://peeron.com/catalogs/1987/medium/25/ Co za tu fotku dát nějaké takovéto pozadí?

Systematik

Citace od: Colonel32 kdy 10.05.2012, 00:33:23
Citace od: Colonel32 kdy 03.05.2012, 20:43:56
Škoda toho umělého pozadí.

Čímž jsem chtěl říct, že jinak je to naprosto fantastické, jen škoda toho pozadí. Což mě přivádí k takovému nápadu... kdo si pamatuje na lego katalogy z konce 80. let ? Jak na pozadí byly ty různě zelené vlnky... http://peeron.com/catalogs/1987/medium/25/ Co za tu fotku dát nějaké takovéto pozadí?
Viděl jsem, že někco podobnýho je pro space-podklady z 80. a 90. - http://www.baronvonbrunk.com/LEGO/LEGOmedia.html

otaznik

Ta okna na věži v kombinaci s lomeným obloukem jsou výborná!