mapa elfí vesničky

Založil peki, 20.10.2021, 06:34:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

V tomto vlákně je připraven podrobnější popis elfí vesničky. Pro lepší orientaci jsme si připravili i mapu.

Elfí vesnička

Společný projekt sdružení Kostky.org, kde 23 stavitelů spojilo své síly i díly a stvořilo svět vánočních skřítků (i sochy střežící vitrínu po každé straně). Podobný projekt pro česká obchodní centra se již stává tradicí, každý rok přibude další (Zimní město, Perníčkový svět...). Letos je např. Perníčkový svět na pražském Chodově.
Zajímavostí je, že celý projekt je domlouvaný po internetu a je to pro nás běžný typ spolupráce i na projektech pro naše klubové výstavy, a to nejen v době hrozícího Covidu. Všechny části se sejdou až přímo na instalaci a musejí k sobě pasovat. Přesná organizace je tedy nutností - výsledek ale, doufáme, stojí za to a potěší oko diváků, od těch nejmenších.




milanv

#1
Podzemní sluj s továrnou na balení a expedici dárků

Autoři: matka, MilanV

Dárky přiveze vlak na nákladní nádraží, ale někdo je musí roztřídit podle místa určení a pak také zabalit a předat Sobí Zásilkové Službě. A to přesně dělají skřítci ve sluji - a nezapomínají ani na děti hóódně daleko, pro ně mají speciální oddělení...
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

#2
Vrchol hory:

Dříve bývalo na vrcholku hory jen malé letiště a jeden malý sklad na dárky a hangár pro Santovy sáně. Skřítkové jsou ale opravdu šikovní pracanti. Sklad postupně rozšířili do nitra hory, kde je nyní velké překladiště pro celou leteckou dopravu na Severním pólu. No to by ale nebyli skřítkové, aby nepracovali ještě usilovněji... Jakou houby po dešti se začaly na skalnatých vršcích objevovat malé domečky. Skoro by se až dalo říci nory. Pro jejich obyvatele je to nejen útulné bydlení, ale mají i krásný výhled na celou vánoční vesničku pod nimi.

poMOCník

Hora Los Santos (dříve Sob Santos)

Vlak s dárky projíždí skálou na nádraží, zatímco skřítkové zdolávají strmý svah s nákladem dopisů na zádech. Některé musí vynést až do horní automatizované továrny na dárky, ale většina z nich přijde do skladu hned za dveřmi jeskyně.

HD

#4
Zájezdní hostinec a rekreační středisko pro prací znavené skřítky
... stojící opodál od hlavního dění, s dechberoucím výhledem do skřítčího údolí.

V současnosti odpočívající skřítci pracovali asi v úřadě, jelikož jejich styl "odpočinku" je poněkud nezbednější, než by se provozovatelům líbilo.
Jedni se nemohli dočkat, až se v krajině věčného sněhu zkoulují, zatímco dalším dvěma se podařilo odbrzdit tajně připravovaný prototyp motorových saní s motorem o výkonu minimálně 500RP (Reindeer power, česky sobích sil) pro efektivnější doručování dárků v příští pětiletce.
Do všeobecného povyku kolem se jen občas ozývá mručení pod vousy - "Ještě doma v krabici ta vánoční světýlka svítila všechna...!"
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Sihaja

Městské lázně Ledovka
Jak je dobrým zvykem všude, čistota je půl zdraví i v předvánočním období. Vánoční skřítci nezanedbávají ani odpočinek a navštěvují pravidelně městské lázně, aby se pak plní sil a voňaví mohli věnovat přípravě a expedici vánočních dárků.

peki

#6
skleník (peki z lodi v lahvi 92177)
V prvním skleníku rostou lízatovníky ze kterých se vyrábí vánoční lízátka. Ve druhém skleníku se pěstují rostlinky pro tvorbu vánoční dekorace.

odkaz

Daniel

#7
Ne každý má Vánoce v lásce.
Většina obyvatel "elfí vesničky" se každý rok těší na 24.12. Najdou se ale i skřítci, kteří toto období nemají rádi a ostatním se snaží tyto svátky zkazit - ať už sestřelováním saní, únosy skřítků, nebo dokonce uvězněním samotného Santy >:D

Foto zde:
https://www.flickr.com/photos/153635740@N04/albums/72157720086867353

peki

#8
Výroba jmelí

Modul vznikl předěláním setu Medvídek Pú 21326. V elfí vesničce je mnoho stromů, ale jmelí roste pouze na tomto jediném. Jmelí je nutné napřed v koruně stromu osekat. Osekané jmelí skřítkové sbírají a potom ho pomocí tajné receptury obarvují do zlatova. Při tom hemžení dole je třeba dávat pozor, stačí chvilka nepozorností a jmelí ze stromu vám spadne přímo na hlavu.

odkaz

Matthes_CS

Šachta ve stromě
Protože zlobivých děti jen přibývá je potřeba velké množství uhlí (možná je cena uhlí jednou z příčin takového množství zlobivých dětí). Proto byla zavedena nepřetržitá těžba a zde můžeme vidět střídání směn elfů horníků.
Nedaleko je letiště, občas se nějakému sobovi začátečníkovi stane nehoda a skončí ve větvích stromu a pak musí zasahovat jednotka elfích dobrovolných hasičů.

milanv

Sněžné trio

Autoři: Petronel, MilanV

Tři samotáři zvyklí na svůj klid se jednoho rána před Vánoci probudili a nevěří svým očím!
Pán na Žlutém hradě

Petronel

#11
Oddělení nadrozměrných dárků

Zde jsou umístěny XXL dárky, které se nedají uložit do běžných skladovacích prostor.
Jednotka našich elfů přiděluje popisky pro koho je jaký dárek určený a aktuálně řeší dva velké logistické problémy:
- jak kompaktně zabalit žirafu Jůlinku bez nutnosti rozdělení do dvou krabic
- jak zajistit dostatečnou vláhu chobotnici Dobromile v chystaném dárkovém balení

edit: nahrány nové fotky od MilanV

Pool

Statek U tří hvězd

Statek U tří hvězd je vyhledávaným místem k odpočinku nejenom skřítků a Santů, ale i sobů, kteří se sem přichází občerstvit senem, ovocem či zeleninou. V nedalekém lese můžete dokonce spatřit yettiho, který zde občas krátí dlouhou chvíli strašením skřítků, kteří do lesa zavítají na hřiby.

peki

Mapa je hotová. Pokud sem ještě někdo přidá popis svého modulu bude to fajn.

Daniel

#14
Citace od: peki kdy 15.11.2021, 14:18:43
Mapa je hotová. Pokud sem ještě někdo přidá popis svého modulu bude to fajn.
Ta mapa je fakt hodně parádní, veliká pochvala za zpracování ;)

Jen teda bych na správnou mapu přidal severku - klidně všemi směry na jih  ;D

Icewalker

Citace od: Daniel kdy 15.11.2021, 15:18:55
Jen teda bych na správnou mapu přidal severku - klidně všemi směry na jih  ;D
Také mě to při tvorbě napadlo, ale právě kvůli umístění na severním pólu jsem to zavrhl. Ale ukazovat všude na jih, to by šlo ;D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Stimpi

Řídící věž
Aby elfové včas připravili všechny dárky, je potřeba doručit poštu s dopisy od dětí a přivézt na ně materiál.
K tomu všemu je potřeba kupa sobích spřežení, povozů a vehyklů, díky kterým je v celé vesnici, i ve vzduchu nad ní, hustý provoz.
Z řídící věže na skále, mají elfové přehled o provozu na obou letištích i vesnici. Ne vždy se jim to ale podaří uhlídat, a nehoda je hned na světě :) .
Na věži mají i maják, který pomáhá v husté sněhové vánici trefit spřežením do vesnice.
Služba je tu náročná, tak se elfové na věži střídají, a když mají volno, tak si dole dopřávají zaslouženou svačinku.

Igorus

#17
Elfí letiště

Hlavní dopravní letiště odkud nejen odlétají všechny dárky do světa, ale kde je i Santovo osobní letadlo. Přeci Santa nebude létat na dovolenou nebo na nákupy pro paní Santovou nákladními saněmi! Elfové musí zajistit nejen nakládání saní, bezpečnost, ale i krmení sobů a taky úklid po nich.

Bohužel zlí skřetové překopli při instalaci hlavní kabel, takže dočasně nefungují barevná světla vyznačující runway. Ale testy proběhly úspěšně.