Re:"Uděláme radost Plzeň"

Založil Hardegon, 05.10.2018, 14:21:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Citace od: Ryxe kdy 28.11.2018, 19:59:25
Hlásím, že kartičku jsem vyrobil, zítra dám v práci na množení ;D. Budeme brát odměny (polybagy SW, hasič, Friends). Je potřeba ještě něco?

Očíslovat kartičky, aby šla losovat tombola.

Ryxe

Citace od: peki kdy 28.11.2018, 20:30:21
Citace od: Ryxe kdy 28.11.2018, 19:59:25
Hlásím, že kartičku jsem vyrobil, zítra dám v práci na množení ;D. Budeme brát odměny (polybagy SW, hasič, Friends). Je potřeba ještě něco?

Očíslovat kartičky, aby šla losovat tombola.

Jo, jo, očíslované budou ;).

Hardegon

Tak zítra se na vás těším. Směřujte se sem.

Hardegon

Besídka zdárně proběhla a troufám si říct, že lego zaujalo děti i dospělé.

Tato akce má každý rok za cíl udržet kontakt mezi personálem plzeňské onkologie a rodinami, které se na onkologii objevily. Na besídku chodí již vyléčené děti, tak je to pozitivní sešlost, kde člověk vidí ty šťastné případy.

Celé to bylo hodně neformální a pohodové. Z počátku byly děti trochu nesmělé a styděli se, ale rychle se stanoviště začaly zaplňovat a někteří si museli vyzkoušet všechny obtížností her. Z původně domluvené hodinové akce byly téměř 3 hodiny a uteklo to jako nic.

Součástí soutěžení byly i malé odměny za splnění všech úkolů a nakonec i tombola, ve které děti mohly získat ještě nějakou větší krabici.

Já osobně jsem si mohl ozkoušet některé nové hry a získal podněty na vylepšení stávajících. Musím i přiznat, že jsem byl uchvácen Milanovým technick koutkem. Vytáhl ho z krabice jako zlatý hřeb a najednou bylo stanoviště obsypáno dětmi o dospělými. Takže senzační věc a další inspirace pro mě.

Chtěl bych tedy poděkovat všem, kteří si udělali čas a přijeli si hrát nachvilku s legem. Díky vám, kamarádi, bylo to super.

Ryxe

V první řadě bych moc chtěl poděkovat Hardegonovi za organizaci akce. Zvládl to na jedničku. Mé postřehy z akce byly velmi pozitivní. Nejprve mě trochu zarazil počet dětí. Proti původnímu odhadu 40ti dětí jich tam byla necelá polovina, takže jsem si tak v duchu říkal, že to bude asi velmi rychlá akce. Avšak jak se brzy ukázalo, velmi jsem se zmýlil, což bylo dobře ;). Už při zahajovací řeči jsem pozoroval nějaké děti, jak s rozzářenýma očima těkají po stanovištích a hlavně po stole, kde byla přichystána tombola (a že byla opravdu bohatá). Po zahajovací řeči, moc pěkném tanečku jedné šikovné holčičky a rozdáním dárků od pořadatelů besídky se přiřítili tři kluci a hraní začalo. Opravdu po celou dobu byla stanoviště plná a bylo vidět, že se děti opravdu baví. Později si zkusili stanoviště projít i nějací dospěláci. Technic koutek Milana a Matky byl pak v obležení téměř všech účastníků. Ve finále, když už se balilo, přišli na repete ještě nějaké děti i dospělí, takže peki znovu vybaloval spiner s fixami. Myslím, že dětem se hraní s LEGEM opravdu líbilo a užily si to. Stejně tak si myslím, že my kostkaři jsme si to užili taktéž.
Takže Markovi ještě jednou dík ;)

milanv

Díky za skvělou akci, Marku!

Tvoje nadšení a ochota všude kolem byla úplně nakažlivá, bylo to super! A taky bylo vidět, že jsme se tam sjeli, koho takové akce pro děti baví, takže díky všem! Byla to pohoda. Jen jsme s Ditou zvyklí z výstav na úplně jiný "zápřah", tak jsme na to trošku nejdřív hleděli - ale pak jsme viděli, že je to jen počtem dětí, ne jejich nezájmem. Naopak, častá otázka byla: "Můžu ještě?" - ta nejlepší otázka ze všech, ne? :)

Pán na Žlutém hradě

peki

#36
Akce proběhla v pohodě. Děti a jejich rodiče se dokázali zabavit na více jak 2 hodiny. Ke stanovištím se vraceli opakovaně.
Jak psal Milan výše na rozdíl od víkendových akcí to byla opravdu pohodička, nikdo nikam nespěchal na všechno bylo dostatek času.  Děti se postupně pouštěli do náročnějších úkolů.






Milan dokonce vytáhl i technik aktivitu na ověřování fyzikálních principů.




Dětem jsme vyznačovali splněné úkoly na soutěžní kartičce. Po splnění všech úkolů si každý vybral malý polybag s Legem.  Po hodině a půl jsme provedly slosování. Postupně se losovali děti, které si vybrali jeden z vystavených Lego setů.





Po skončení akce jsme se podívali společně na adventní trhy v Plzni.



Děkujeme všem dárcům  ;)
Poděkování Hardegonovi a Ryxemu za organizaci
Dík všem kostkařům kteří se zapojili. 

peki

ještě pár fotek

Ryxe

#38
Fotky jsou super, požijeme je i na Fb prezentaci ;).
Citace od: peki kdy 03.12.2018, 15:25:26

Děkujeme všem dárcům  ;)
Poděkování Hardegonovi a Ryxemu za organizaci
Dík všem kostkařům kteří se zapojili. 


Zde bych jen upřesnil, že organizace byla plně na Hardegonovi.  ;)