Kobeřice očima dětí (skupinové vlastní)

Založil Hana129, 13.03.2014, 18:30:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Hana129

Vrámci projektu stavba města na ZŠ, jsme se s dětmi rozhodli postavit toto město z Lego. Stavění probíhalo dvě odpoledne a jsem docela potěšena jak stavění dopadlo.
80 % staveb a postavení města je podle naší  vesnice Kobeřice, kdo znáte posuďte sami.

Replix

Město neznám, ale je to paráda :) šikovný projekt. Všichni jste šikovní.
Zprávy z planety Nitro ze společenství Theurgs alias Blacktronský rozvoj
http://www.blacktron.banda.cz/

Hana129

#2
Překvapivě se to povedlo, sice se dá ještě na tom hodně zapracovat, ale měli jsme zatím  domluvené jen ty dvě odpoledne.
Bude to prozatím do středy  vystaveno ve škole.  Diváci jsou nadšení, hlavně ti menší. Charakter kobeřických budov se jim docela totiž povedl vystihnout.  ;D




https://www.facebook.com/hana.pustkova.3/media_set?set=a.837454566271993.1073741827.100000223711802&type=1

hobby

Citace od: Hana129 kdy 14.03.2014, 17:46:53
....Charakter kobeřických budov se jim docela totiž povedl vystihnout.  ;D
Ano, našel jsem si Kobeřice na "mapy.cz" a opravdu, ty stavby připominají skutečné předlohy. Líbí se mi, je vidět, že děti měly radost z tvůrčí volnosti.
Z toho titulu chci zmínit onen projekt společného města, jak se někam plánuje a je tu o tom extra vlákno. Nedával bych vůbec žádné podmínky a sliboval bych si, že o to bude zajímavější výsledek (nebo taky ne  ;D).

milanv

Hanko, poklona za pedagogický výkon - tohle jsi zvládla za pouhá dvě odpoledne s děckama ze ZŠ? Kolik praxe už ta "tvoje" děcka s legem mají? Tohle vážně nejsou začátečnické stavby. Buď jsi musela všem pomáhat a radit osobně - a pak nechápu ta dvě odpoledne - nebo jsou už opravdu samostatní stavitelé. A ustíhat tolik dětských stavitelů naráz, nevypěnit, když někdo dělá bugr, dotlačit to kvýsledku... Vim trochu, co je to dělat s dětma, a musím zopakovat: skvělý pedagogický výkon, jseš fakt dobrá!
Pán na Žlutém hradě

Hana129

#5
Děkuji pedagogickou pochvala patří třídním učitelkám dětí, především třídní naší dcery  a  hlavní metodičce celé této akce. Bez nich bych to s dětmi nezvládla! 
Sama jsem  to hlavně zajišťovala materiálově a téměř jsem si nezastavěla. Některé stavby dokonce ani nevím jak vznikly  ;D a jak jsou postaveny,  těch téměř 50 dětí je opravdu hodně, nedalo se jim všem věnovat, museli být šikovní sami od sebe.
Z dětí   největší pomocnicí a organizátorkou byla dcera Petra, která si něco již postavila doma (kostel a část školy), byla to velká pomoc, hlavně v tom, že jsem si otestovala to, že se zvládne za určitý čas něco postavit.
Takže stavby jsou opravdu samostatné práce dětí (14-15 letých) a celé Kobeřice si dávali dohromady také téměř sami.


http://www.varko.cz/www-pemale-cz/11-Koberice-ocima-deti-z-Lego

rsc

ja by som rad niekedy uskutocnil takyto projekt na skole s detmi, ale nejako neviem celkom ako na to.
Material bol cely tvoj alebo ste nieco zapoziciavali? Tolko deti sa pridalo samo alebo ste ich nejako motivovali? Mali ste dopredu nejaky plan - nakres alebo ste improvizovali? Stavate v skole castejsie alebo to bola jednorazova akcia?  (trochu vela otázok ale ked si najdes cas na odpoved budem vdacny)

Hana129

#7
Materiál je náš  ;) ( na třetí akci jsem již chystala co nejzákladnější!! ), některé díly mívám problém najít doma sama natož pak mezi tolika staviteli.


Větší sice trochu jiné akce již ve škole proběhly 2 *
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=32381.0
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=37054.0
Obě staré akce proběhly během školního vyučování, takže nebylo třeba děti nijak motivovat. Děti si stavěli cokoliv je napadne, nebylo nic domlouváno ani dáno předem.

Letošní stavění bylo  mimo vyučování - v rámci projektu stavba města a stavěli to 8. třídy. Téma již bylo dáno předem, ve škole již měli domluvené  co kdo bude ve skupinkách stavět, což hodně zjednodušilo. Úkoly co měli domluvené se dokonce povedlo zvládnout mnohem rychleji, než bylo počítáno (hned první den) Takže  pak měli kreativní stavění, co koho napadne do města a skupinka dětí to již ve vedlejší místnosti dávala dokupy podle skutečného "plánu" vesnice. Čímž si výborně procvičili orientaci podle mapy.

Velmi neočekavaně a úplně věrohodně například vznikla stavba našeho nedostavěného nákupního střediska. (Není to takto postaveno nedostatkem Lego materiálu ;D)

S dětmi problém není, stačí jím dát Lego a oni už staví! A většina s velkou chutí!

Hana129

#8
Poklidné stavěcí odpoledne zachytila i kamera kobeřické televize . :D

Jak se stavělo můžete vidět cca od 5,30 min. tohoto sestřihu
http://www.koberice.cz/kobericka-televize-detail/224/

Micho

Pekne to tímovo zvládli. pekné stavebné techniky tam použili, som prekvapený.    8)

Bard


Hana129

#11
Děkuji.

Micho - hlavně tu stavební techniku šikmých střech bez jakékoliv výztuhy,  obdivuji   :o .

Budovy  se nám povedly bez rozpadnutí   sbalit a věřím, že to bude brzy znovu dáno dokupy pro další výstavku.

Hana129

Dnes jsem zažila další pohodové stavění s našimi osmáky. Děti daly dohromady postavené Kobeřice. K vidění jsou i další přinesené výtvory. Zítra budou ještě k vyzkoušení i některé technik sety. Výstava bude otevřena jen  zítra 31. 5. od 16-18 hodin.