Kostky.org

Diskuse o stavebnicích => Trains => MOC => Téma založeno: Micho kdy 30.08.2005, 09:45:52

Název: Vlaky SantaFe - prestavba
Přispěvatel: Micho kdy 30.08.2005, 09:45:52
Cez Cavelona mi došli o.i. aj vlakové modré okná a dvere. Tak som neodolal a prestaval SantaFe aj zvyšné vagóny na dva modré rýchlikové a jeden červený (z Harry Pottera). Cieľom bolo imitovať aspoň ako tak klasické rychlíkové súpravy na našich železniciach. Podvozky, strechy a prepojovacie časti som nechal zatiaľ zo SantaFe. Vnútro bude treba ešte upraviť, zatiaľ je pôvodné.

Lokomotíva - viď SNOT a vlaky (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=1189.0). Ten fialový vagón viď tu (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=188.msg2588#msg2588) plus výroba fialových dverí (podobne červené), modré som upravil nalepením strieborného pásu. Farebné fólie na Legu (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=371.msg2590#msg2590). Snáď mi to Lego ľud tie fólie odpustí ....
Název: Re: Vlaky SantaFe - prestavba
Přispěvatel: Cavelon kdy 30.08.2005, 19:32:02
Tak toto je jeden z prvých praktických pokusov o vytvorenie vozňov podobných tým, čo jazdia na naších tratiach. :o A myslím, že aj celkom podarený. Ešte to chce  trochu popracovať na exteriéri a najmä vytvoriť optimálny interiér a budeš tým, ktorý ma predbehol v realizácii mojích predstáv. ;) Zaujímavé je aj riešenie červených dvierok pomocou fólie, lebo na BL sa ich síce zopár potuluje, ale sú drahé ako sviňa. :( Už som premýšľal nad tým, že keď budem stavať naše rýchlikové vozne, tak na dvere použijem oranžovú fóliu.
Název: Re: Vlaky SantaFe - prestavba
Přispěvatel: Micho kdy 30.08.2005, 19:49:15
To fakt chce ešte prepracovať ten vonkajšok. Tu mi išlo o prvý rýchly dojem. Tie vozne bude treba farebne v rámci možnosti doladiť a podoťahovať detaily. Zrejme bude ale dosť problematické stavať kvôli polomeru Lego koľajiva vagóny s reálnym počtom okien - viď prácu KLF v téme vláčky (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=188.msg2321#msg2321). Bolo by to krásne ..., ale len na rovnej trati ...

Aj tá lokomotíva vznikla za iným účelom a momentálne nemám žiadnu, čo by sa mi hodila k takejto rýchlikovej súprave.

Chcelo by to nejaké overené linky na reálne rýchlikové vozne. Cavelon, ty ako nadšenec železníc určite nejaké máš, prosím hoď ich tu.
Název: Re: Vlaky SantaFe - prestavba
Přispěvatel: Cavelon kdy 30.08.2005, 19:58:17
To nemá význam uvažovať o realizácii vozňov s reálnym počtom okien, LEGO sa na to nehodí. Okrem toho, by musela byť šírka takých vozňov aspoň 10 studov, keď si vezmeš pomer rozchodu koľajníc k šírke reálnych vozňov. A hlavne by sa s tým nedalo jazdiť, vyzeralo by to otrasne v zátačkách a na výhybkách a vykoľajovalo by sa to. Takže treba hľadať prijateľný kompromis. ;)
Obrázky (aj moje :P) reálnych SK a CZ vozňov sú na vlaky.net. :-*
Název: Re: Vlaky SantaFe - prestavba
Přispěvatel: hobby kdy 31.08.2005, 09:21:00
Všichni se shodneme, že legovlaky budou vždy v prvé řadě hračkou (krásnou)! To je jejich přednost (vůbec Lega jako takového). Fascinuje mě tvůrčí svoboda, variabilita, možnosti, spolehlivost.  Právě z tohoto důvodu jsem začal sbírat legovlaky i když u mne byl prvotní zájem modelová železnice. Snaha, přiblížit se k reálnému modelu vždycky narazí na problém s měřítkem i geometrií, však již o tom bylo samostatné téma.  Ale to vůbec nevadí. Tvoje vlaky, Micho, jsou moje "parketa". Stará dobrá klasika.
Název: Re: Vlaky SantaFe - prestavba
Přispěvatel: Colonel32 kdy 31.08.2005, 18:55:36
v Lego Factory se takovehle veci budou jednou dobre prodavat...