Stavební výzva: Všední problémy pohádkových celebrit

Založil milanv, 10.04.2020, 08:25:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Pro všechny, kdo na Velikonoce zůstávají doma. Pro všechny, na jejichž modely už sedá prach...
Dobře, konec žertování...

Společný mikroprojekt: Všední problémy pohádkových celebrit

Postavte vinětu ukazující, s čím se musí vaše vybraná pohádková postava potýkat, když se žádný čtenář nekouká. Znáte to: dodávky síry se zase letos zpozdily, bezhlavý rytíř se zamiloval (bezhlavě, jak jinak) a teď s ním v kasárnách není k vydržení, bludičce Julii dodaly LEDky svítící teplou bílou místo studené... To vše musí naše postavy řešit - a kdo to vidí? Kdo to ocení? No?! Jedině díky vám, redaktorům našeho zajisté nebulvárního pohádkového zpravodaje to uvidí naši diváci a ocení pak o to víc připravenost svých oblíbených hrdinů, jen co vzduchem kolem nich prolétne tiché "Bylo, nebylo..."!

Organizačně: základní rozměry viněty předpokládám přibližně 10x10x8 s podstavcem 1-2 bricky vysokým, představte si ji jako 3D komiksové políčko bez bočních stěn. Pokud se projekt podaří, plánuju, že naše dílka vystavím společně, tak aby k sobě ladila. Láká mě vyrobit něco jako obří pohádkovou knihu, ale to ještě musím rozmyslet, prioritou je, aby na každou vinětu bylo co nejlíp vidět. Počítejte ale proto s tím, že bude stát před "stěnou" (stránkou knihy atp.).

Termín dodání reportáže: úterý 14. 4. 2020 14:40

Seznam scének, jejich postav a stavitelů


ScénkaPostavaautor
1.První tanečníPýřící se upířiceMilanV
Pán na Žlutém hradě

Foton

Hezký nápad, připomnělo mi to soutěže na Eurobricks (asi), kde jsi měl postavit vinětu k figurce z minifig collection. Ale bez té figurky.
Chápu správně že  šířka a hloubka je 10 studů a výška 8 studů?
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

milanv

Citace od: Foton kdy 10.04.2020, 11:08:52
Chápu správně že  šířka a hloubka je 10 studů a výška 8 studů?
V zásadě. Výška je 8 bricků (ať se to dobře počítá), myslím tím i včetně podstavce, podle mě to totiž stačí, ale kdyby někdo potřeboval jiný typ scény (širokou, vysokou), tak se ozvěte a podle mě to půjde. Nejdůležitější je ta hloubka, aby to pak v té knize bylo všechno stejně zarovnané jako stránka.

U podstavce píšu záměrně rozptyl v té výšce, protože je předpokládám SNOTové, takže bude výška asi "něco mezi jedním a dvěma bricky".

Hlavní je nápad a vtip!
Pán na Žlutém hradě

milanv

Upířice má klasickou ženskou schízu: strašně se těší do svých prvních tanečních, ale ten stres, jestli tyhle šaty, tohle líčení, tenhle účes... A jak jde s dobou, tak po očku (aby to neviděl autor viněty) kouká na mobil, jestli se jí někdo taky svěří se svými strašnými trablemi. A ono furt nic! ,,Sakra, to jsou všichni tak dokonalí jenom já se tady užírám strachy?"
Pán na Žlutém hradě

milanv

#4
Facebook řekne skoro vše, více řekne video. Pro stavitele je tu také "foto o foto" (statická verse filmu o filmu), je připojená pod příspěvkem. Doufám, že s Violetou soucítíte!

Pán na Žlutém hradě

Robkteryten

Milane, super a tim xichtbookem si tomu dal korunu! pobavilo

milanv

Citace od: Robkteryten kdy 13.04.2020, 13:55:18
Milane, super a tim xichtbookem si tomu dal korunu! pobavilo
Díky! Já už myslel, že přispívám do neviditelného vlákna :)
Pán na Žlutém hradě

HD

Krve by se ve mne nedosál, jak jsem se při pohledu na Tvou scénku bavil.  >:D

Velmi povedená scénka, geniální prezentace (až jsem se v první chvíli lekl, že jsi podlehl tlaku společnosti a fb sis kvůli prezentaci MOC před světovým publikem také založil  ;D )
Asi bych použil na mladou upírku jinou, něžnější hlavičku (takhle ten make-up chudinka vážně do taneční školy potřebuje >:D ), ale to je jen věc vkusu a nepodstatný detail, vždyť v zrcadle beztak není vidět. ::)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

STARHAWK

Citace od: milanv kdy 13.04.2020, 13:40:35
Facebook řekne skoro vše, více řekne video. Pro stavitele je tu také "foto o foto" (statická verse filmu o filmu), je připojená pod příspěvkem. Doufám, že s Violetou soucítíte!


Na tom videjku/pohyblivom gife by sa nedalo zacat z trochu ineho uhlu, aby ta neviditelna postava bola v zrkadle este o trochu viac vidno ? Trochu to tam zanika. Ak to teda nepokazi tu dobru opticku iluziu (som chvilu cumel ci to nieje zfotoshopovane :D ta posledna foto

Foton

Idea parádní! Pobavil jsem se. Ale musel jsem si jen domýšlet, že "zrcadlo" není zrcadlo a jak vypadá "odraz".
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

milanv

Díky vám všem za odpovědi, jsem rád, že vás scénka pobavila. Chudák Violeta jiný účel neměla. Ale kdybyste jí to někdo chtěl říct do očí... Tak bacha, rychle vzpomeňte, co má pár centimetrů pod těma očima!

Vaše připomínky jsou velmi dobré. Bohužel už je teď nevyužiju na Violetu, zkusím příště. Ale on to měl být právě takový "nedokonalý úkol": zkusit za těch pár dní vymyslet a postavit nějakou malou vinětku pro zábavu nás všech. Z toho, co je doma, bez několikatýdenních připrav, bez BL... Jasněže pak nastávají ty stavy, kdy běháme po domě a hledáme druhou rtěnku, Dita mi hledala kápě, abych měl dvě stejné jiné než hnědé, hlavičku jsem našel jen takovou atp. Ale o tom to je - něco jako alternativní modely. Akorát "alternativní model na vaše domácí zásoby"  >:D

Co mě mrzí, je, že mě nenapadlo to video začít dřív, jak píše STARHAWK. Žádný trik tam totiž není, naopak by to bylo celé ještě lépe vidět. Popravdě i mě dost mrzelo, že i to největší únosné "zrcadlo" neukáže celou zadní scénku, aby vyniklo právě to, že tam žádný trik vidět není (ne že by tam nebyl, jen není vidět :) - viz foto o foto). S větším zrcadlem by pak taky šlo najít úhel focení, kde by byly vidět obě "tváře" naráz. Ale to prostě nešlo.

Teď mám otázku nejvšetečnější: Bavilo by vás teda nějakou takovou podobnou scénku tvořit, jen potřebujete víc času, nebo to necháme jako jednorázový vtípek?
Pán na Žlutém hradě