CREATOR

Založil Anatyt, 03.12.2022, 01:01:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt


milanv

Díky za upozornění, jsou to opravdu povedené sety. Králík je rozkošný a má na poměry TLG vysoce nadprůměrně povedené alternativní modely. Jen je ze spousty divných dílů - ano, díky tomu nevypadá "creatorově hranatě", ale pak se z toho asi ne úplně snadno staví vlastní věci. Ale nevím, můžu se mýlit, protože oba alternativní modely ukazují, že to jít musí...

Ptačí budka je pecka. Stavebnice par excelance: opět kouzelné alternativní modely, a to s neotřelými nápady. Kdy byl naposledy model včelího úlu? K tomu vysoká hratelnost, i těch alternativních modelů. Hlavní model pak exceluje: několik ptáčků, budka otevírací, ptáče zvyšuje roztomilost už tak kouzelných ptáčků, celek pěkný na pohled, barevný, pěkných tvarů - a přitom je to pořád Creator, žádné juniorizované City nebo Technic se spec. díly, panely apod. Jen úl vypadá trošičku neohrabaně, místo česna je tam spíš pípa :)
Pán na Žlutém hradě

poMOCník

Citace od: milanv kdy 04.12.2022, 22:35:50... Jen je ze spousty divných dílů - ano, díky tomu nevypadá "creatorově hranatě", ale pak se z toho asi ne úplně snadno staví vlastní věci. Ale nevím, můžu se mýlit, protože oba alternativní modely ukazují, že to jít musí...

Souhlasím, povedené sety. A navíc pěkná zásoba zakulacených bílých dílů. Už jen kvůli nim si toho králíka koupím - a asi tušíš proč :)

milanv

No, ty budeš potřebovat v množství spíš na Pick a Brick, ne? :)

Ale když jsme u zajímavých dílů, tak ptačí budka obsahuje malé listí v Sand Green!
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Za mě naprosto nádherné sety a ta budka se líbí i Viktorii (mojí ženě), která má na LEGO už skoro alergii díky mně. :) Ta "pípa" mi u úlu přišla také trochu divná, ale na druhou stranu úl má dokonce i vyjímatelnou plástev.



Kromě zmíněných setů se objevilo i pár polybagů. Nejvíce mě z nich zaujala ta panda.
  • 30641: Panda
  • 30642: Birthday Train
  • 30644: Vintage Car



www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt

Panda je top! Ta hlava sa neskutočne vydarila. ;)

Drobuliatko

Oba tie nove Creatory su nadherne! Hlavne zajko sa mi neskutocne paci. :D

Strider

Nejvíc mě v dobrém dojímá, ten úsporně postavený ježek. Podobný je i v 31125 - tam je navíc zjevně gramotný ;D  ;D  ;D

Tomik

Na internetu se už objevily obrázky všech nových setů na první pololetí a musím říct, že se opravdu povedly. LEGO konečně vyslyšelo poptávku po zvířátkách a vydalo neuvěřitelné množství stavebnic s touto tématikou - králík, papouch, psi, jednorožec a ptačí budka. Nejvíce mě potěšil králík a papouch, jednorožec s ptačí budkou jsou milým překvapením a naopak psi jsou velkým zklamáním. Nemám nic proti komickým zvířátkům, ale tihle psi vypadají hodně divně a raději bych bral méně druhů ve větším měřítku než více minimodelů. Vice obrázků zde: https://www.promobricks.de/lego-creator-2023-maerz-neuheiten/149363/









www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Drobuliatko

WOOOOW! Tak to su fakt neskutocne paradne sety! :D

starbuilder

Letošní 1hy2023 Creator sety jsou opravdu skvělé no, zvláště se mi líbí útulný domek, plážový karavan, bílý králík a retro motorka. Mimochodem plážový karavan a ptačí budka jsou surprise sety (částečně exkluzivní) a nebudou se tak běžně prodávat ve všech obchodech.

milanv

#11
Teda Tome, takhle střízlivý komentář jsem nečekal. Nejlepší várka setů řady Creator za kolik pololetí? Vždyť to je úplně jiná úroveň, jako by zaměstnali nové designéry. Kdo z pamětníků ještě zná, když grohl dělal i Creator? Tak taková je to podobná liga!

creator sety na stránkách lego.com, se spoustou velkých obrázků

Není povedený jen jeden dva sety, ale de facto všechno. Každému dle jeho vkusu, výběr  velký. Ale hlavně: většinou není téměř nebo dokonce VŮBEC poznat, který model je hlavní(!!) Ať už jsou to  domky nebo psi... Nápady, vtipnost, propracovanost, ale hlavně ta rovnocennost všech tří modelů v každé krabici!

Konkrétněji:

Bílý papoušek s tuleněm a králíkem přesně sedí k mému obecnému popisu: tři pěkné modely, navíc s nevyvrácenýma nohama :), všechny podobně velké (tuleň asi menší).

Modrý papoušek s rybou a žábou téměř podobně dobří (ryba mi přijde menší a míň nápaditá, jinak naprosto super).

Psi nás s Ditou úplně dostali. Jo, jsou téměř jak z Friends. To není ani pro mě úplně ono, ale někomu to nevadí a v rámci toho stylu musím uznat, že ty psí rasy jsou poznatelné a modely propracované. Právě že s kumštem, jak je udělat pěkné i v menší velikosti. A ten nápad stavět jenom psy - a jsou kvalitní všichni stejně, není poznat, který pochází z "hlavního modelu"! A jsou hratelní, polohovatelní a roztomilí bez vykloubených noh.

Bílé domečky zase všechny stejně dobré. Navíc vtipné a hratelné. Pěkná kombinace Creatorového stylu a minifigů. Ale jak říkám, hlavně zase všechny tři dobré, a ještě zavírací! Navíc kočka, šnek, veverka... Fakt vtipné :)

Ptačí budka už byla prezentovaná dřív, ale to přeci z jejích kvalit nic neubírá! Zase skvělý set se třemi krásně hratelnými a přitom stavebně zajímavými modely.

Zkrátka vůbec tady s Ditou nemůžeme věřit svým očím!
Pán na Žlutém hradě

Borun

Co k tomu ještě dodat.Za mně asi nejlépe propracovaný papoušek.Po prvotní nadšení u králíka mně zklamalo několik detailů,ale po menšich upravách ho určitě vypustim mezi me ostatni zvířata.A jak už psal Milanv psi na to ,že jsou z několika málo dílků tak se povedli.Když to srovnám s tou loňskou fialovou sovou tak je to velký posun🙂

yoshimaka

No, přijde mi, že po různých divných experimentech (fialová sova, hamburgerová offroad dodávka) letos došlo designérům LSD a přešli na kratom. Vychrlili řadu kvalitních setíků libých na pohled s některými zajímavými stavebními technikami. Plejáda zvířátek jen dokazuje narůstající oblibu pohladit si plastového chlupáče či snahu ušetřit za vodu v reálném akváriu, když si můžu koupit rybku z LEGA. Mne osobně narozdíl od opěvované ptačí budky (a spol.) nejvíce zaujal (další v řadě) útulný domeček a jeho další varianty. Proč tomu tak je, nevím, asi se mi líbí v poslední době hrátky s lidovou architekturou.
Lust och fägring stor

Daniel

Citace od: Tomik kdy 03.01.2023, 17:22:19...naopak psi jsou velkým zklamáním. Nemám nic proti komickým zvířátkům, ale tihle psi vypadají hodně divně a raději bych bral méně druhů ve větším měřítku než více minimodelů...
Já to vidím přesně naopak a asi to bude první set bez figů, co koupím dceři  ;) .

Anatyt


Anatyt

A ďalšia zväčšená figúrka. Tá čiapka sa moc nepodarila, ale neviem čo má znázorňovať to v tej čiapke? :D



https://brickset.com/article/95212/40649-up-scaled-lego-minifigure-arrives-on-lego-com

ditetemnaporad

#17
Citace od: Anatyt kdy 02.05.2023, 17:38:31A ďalšia zväčšená figúrka. Tá čiapka sa moc nepodarila, ale neviem čo má znázorňovať to v tej čiapke? :D

Že LEGO milují hlavně ti, co, ač velcí, jsou stále duší dítětem.

Nebo, že každý chce dělat velké věci. A k obrazu svému.

A nebo prostě, že další věc, co bude: "A koukni, jakého paňáca to má pod čepicí. Ten je tak maličký a roztomilý! To si dám hned na výstavku.", se bude dobře prodávat. Mohli udělat ještě jednoho většího, taková LEGO bábuška.

Každopádně, ten vesmírný lunapark o příspěvek výše je zase cílovka na mě. A kdyby byl megafig za 200 Kč, tak si ho také pořídím. Byla by to hezká dekorace-hříčka, která by jistě pokaždé vykouzlila úsměv nebo zvědavost návštěv.

Anatyt

No ja už čakám na kozmonauta v tomto merítku. ;D

Anatyt

Aha, už dali viac obrázkov. Tak už to chápem - akože ten hore ovláda toho veľkého pod ním! ;D



Tomik

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Citace od: Tomik kdy 03.05.2023, 08:37:01Tak tohoto Land Rovera si sto-pro pořídím. Řekl bych, že bude dobře ladit s tímto taxíkem.
Mně se na něm líbí, že je stavěný hezky z kostek, abych tak řekl klasicky - a k tomu se jmenuje Classic defender :) A hlavně je to krásné autíčko, fakt parádní.

Taky bych doporučil pozornosti ty květiny. Z internetových fotek mě to nikdy moc nezaujalo, ale když jsem viděl v LEGO Store celou tu sbírku naživo sestavenou, tak jsem koukal, kolik netradičních použití kostek tam je, designersky je to opravdu nápadité. A taky to znamená, že se spousta dílů díky nim objevila v nových barvách.
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Jako stavitel vlastního města si nemůžu vynachválit, že v City, Friends i tady poslední dobou LEGO produkuje sety s několika baráčky.
To nároží 31141 mi přijde jako skvělý hrací set, jako malej bych z něj byl odvařenej a teď si ho vykradu na svoje domky...


Tomik

Na LEGO shop@home je už nahozený přebarvený papouch. Původní modrý se mi líbí a ta nová růžová varianta vypadá přinejmenším divně - jako kdyby chudáka papoucha vymáchali v kýblu s růžovou barvou. :o Přitom kdyby místo růžové použili červenou, mohl vzniknout pěkný ara arakanga...



www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Borun

Citace od: Tomik kdy 02.06.2023, 09:24:35Na LEGO shop@home je už nahozený přebarvený papouch. Původní modrý se mi líbí a ta nová růžová varianta vypadá přinejmenším divně - jako kdyby chudáka papoucha vymáchali v kýblu s růžovou barvou. :o Přitom kdyby místo růžové použili červenou, mohl vzniknout pěkný ara arakanga...




Moje řeč. Moje řeč 😀

ditetemnaporad

#26
Citace od: Tomik kdy 02.06.2023, 09:24:35Na LEGO shop@home je už nahozený přebarvený papouch. Původní modrý se mi líbí a ta nová růžová varianta vypadá přinejmenším divně - jako kdyby chudáka papoucha vymáchali v kýblu s růžovou barvou. :o Přitom kdyby místo růžové použili červenou, mohl vzniknout pěkný ara arakanga...





Everyone is awesome! A Tomíku, ruku na srdce, budeš moci zMOCovat Hello Kitty, plameňáka nebo "růřovýho slona" :)

Tomik

Citace od: ditetemnaporad kdy 02.06.2023, 10:03:36Everyone is awesome! A Tomíku, ruku na srdce, budeš moci zMOCovat Hello Kitty, plameňáka nebo "růřovýho slona" :)
Na protest proti zprzněnému papouchovi si pořídím jen toho původního modrého. Nemám nic proti růžové, ale tady se mi vysloveně nelíbí.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Citace od: Tomik kdy 02.06.2023, 12:58:30Na protest proti zprzněnému papouchovi si pořídím jen toho původního modrého. Nemám nic proti růžové, ale tady se mi vysloveně nelíbí.
I zprznění jsou awesome!  >:D
Pán na Žlutém hradě

ThomasMorta

A to mě se ten růžový vysloveně líbí - a konečně se objevily nějaké technicové součástky v růžové! Oceňuji i to, že to není prosté přebarvení, ale změnili i vzor barevného rozložení, takže jsou stejní tvarově, ale barvy nebyly vyměněny 1:1
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)