Moje sbírka

Založil Valentin Dobrotivý, 07.01.2008, 13:02:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Thrawn

History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Valentin Dobrotivý

legenio...a původně ho měli za 149,-

MiP

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 04.04.2014, 10:48:57
Star Wars - Darth Revan se kupodivu na českém (oficiálním, žádná šmelina) trhu objevil dřív, než ho stačilo rozdávat samotné LEGO. Inu, nejen USA, ale i Česko je zemí LEGU zaslíbenou...
Myslíš si, že i na Legeniu se nemůže objevit šmelina??  >:D >:D Vím o tom své...
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

Valentin Dobrotivý

Citace od: MiP kdy 11.04.2014, 20:02:45
Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 04.04.2014, 10:48:57
Star Wars - Darth Revan se kupodivu na českém (oficiálním, žádná šmelina) trhu objevil dřív, než ho stačilo rozdávat samotné LEGO. Inu, nejen USA, ale i Česko je zemí LEGU zaslíbenou...
Myslíš si, že i na Legeniu se nemůže objevit šmelina??  >:D >:D Vím o tom své...
Nepředpokládám to. Nepotřebuji každého apriori považovat za lumpa.

P4tr1cius

#154
Človek už tu pomaly začína mať "strach" niečo napísať. Resp. stráca chuť tu niečo písať.. Myslím tým, svoj osobitný názor.

K veci: Páči sa mi tvoj "vytríbený" štýl (je to asi s chybami), starý SPACE,.. proste fantázia. Aj tie najmenšie kúsky. Radosť si to prezerať a (naozaj) s veľkým záujmom aj čítať tvoje komentáre k daným setom. Za toto naozaj vďaka.

Len postrádam zmysel, fotenia tých nových polybagov. Väčšinou sú ako za trest. Aj keď na druhej strane chlápem, prečo sa nepochváliť, keď sú?! Veď určite to nemá každý.. (prosím ber tú malú "výtku" ako vysoko subjektivný názor jedného človeka). Rešpektujem tvoju obdivuhodnú zbierku, a samozrejme aj teba, ako, nie všedného, zberateľa.

Držím palce k ďalším (nie polybagovým) kvalitným úlovkom.

Valentin Dobrotivý

Díky moc za komentář, respektuji Tvůj názor.

Jsem rád, že se Ti Classic Space líbí, stejně jako komentáře. Určitě sem časem dám další fotky...

Polybagy - chápu, že se nemusí líbit každému...ale jsou součástí mé sbírky a jako takové sem tedy patří. Navíc jde o sety, které nejsou v katalozích, nekoupíš je v každém druhém hračkářství. Počet shlédnutí jednotlivých fotek je v porovnání s Classic Space či Town zcela srovnatelné, z čehož usuzuji, že řada kostkařů si je ráda prohlédne. Navíc, když už přijde nějaká SZ, tak v drtivé většině směřuje k polybagům.

Myslím tedy, že vynechat polybagy z prezentace sbírky by byla škoda.

Valentin Dobrotivý

No...a abych Tě (a i další kostkaře) alespoň trochu potěšil, tak připojuji dvě fotky.

6826 - tento setík jsem dostal k narozeninám, udělal mi velkou radost. Zaprvé obsahoval mého prvního žlutého minifiga a zadruhé v něm byla spousta nových dílů (o minikatalogu ani nemluvě, v roce 1985 vskutku vzácná věc). Tenkrát  jsem v podstatě zlikvidoval krabičku, takže jsem byl nucen si ji koupit nedávno znovu ;)

6872 - o existenci tohoto setu jsem dlouho netušil vůbec nic. V mně dostupných katalozích nefiguroval a v tehdejším Tuzexu jsem na něj nenarazil. Je dobrým reprezentantem setů z půlky 80. let, kdy po boku minifigů začali klasický vesmír zabydlovat také malí roboti. Návod je v poměrně mizerném stavu, až bude příležitost, koupím lepší....

peter

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 13.04.2014, 14:08:51
6872 - o existenci tohoto setu jsem dlouho netušil vůbec nic. V mně dostupných katalozích nefiguroval a v tehdejším Tuzexu jsem na něj nenarazil.

Já měl trochu větší štěstí. Mé úplně první LEGO z roku 1987 obsahovalo velký katalog, ve kterém je tento set zobrazen ;).

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mr. Cube

Cha! ten katalog mám (po bráchovi)...vždycky jsem k němu tak nějak "vzhlížel" a obdivoval, jaké obrovské množství Space setů tam bylo (což později už nějak nebývalo).

Villa Legina

Valentin, tie space sú nádherné, ja mám classic space väčšinou bez krabičiek a to je potom oveľa nižší level. Čo sa týka polybagov, aj ja to tak chápem, že keď to zbieraš, tak dáš ich fotky sem do zbierky. Ja iba to preletím a pozerám iné, ale to je v poriadku, ja tiež mám všeličo v zbierke čo možno 90 percent ľudí tu nezaujíma, ale nevidím dôvod to vynechávať  :)

Valentin Dobrotivý

Dnes opět něco z oblasti polybagů...

Legends of Chima - musím se přiznat, že zpočátku se mi tahle série vůbec nelíbila, ale postupem času v ní nacházím stále větší zalíbení. Velký set bych si asi nekoupil, ale tyto drobnosti vypadají velmi dobře...

Friends a spol. - letošní polybagy na mě působí podobným dojmem, jako ty loňské...tak nějak mi splývají. Na druhou stranu LEGu fandím v jejich zápase s fanatickými feministkami. Letos se mi do ruky dostalo více obalových verzí, pro US trh mají větší množství varovných nápisů.

Valentin Dobrotivý

Motorky se v Classic Townu objevovaly od samého vzniku této série, avšak až do roku 1983 šlo o více či méně zdařilé stavbičky z malých kostek. Až onoho památného roku se na trh dostaly bajky vypadající celkem k světu. Dva z motorkářských setů, k nimž mám docela kladný vztah představím dnes.

6654 - tohle jsem poprvé stavěl v roce 1985, když jej můj mladší kamarád (dnes učí na univerzitě ;D) dostal od rodičů (zakoupeno v Tuzexu). Set má dodnes a je zcela zřejmé, že v něm nebyly ony vzývané hinge, které jsou vyfoceny na titulním snímku na krabici/návodu. Podle mého soudu se legenda o pantech zrodila až o dost později, když zanícenci zpracovávali sestavy kostek pro databáze typu Lugnet zejména dle návodů a nikoliv dle skutečných setů.

6699 - v roce 1987 jsem stál v Hradci Králové před Tuzexem a žmoulal v ruce 50 bonů. Z tehdejší nabídky jsem volil mezi sety 6359 (50 bonů) a 6699 (35 bonů). Přestože byl 6359 dražší, dal jsem mu přednost, zejména proto, že obsahoval víc pro mě nových kostek a medium katalog. Malou stavbičku půjčovny/opravny kol a motorek jsem pak sháněl docela dlouho, nakonec jsem uspěl v USA.

Valentin Dobrotivý

#162
...dnes se přeneseme zase zpět do současnosti, resp. do oblasti polybagů.

City - letos nám LEGO nadělilo opět pět kousků. Kromě povinných policejních témat také polární ultralight a montážní plošinu, kterou považuji za nejzdařilejší a nejpřekvapivější letošní City polybag.

Star Wars - když nepočítám extra balené minifigy, tak letos vyšly pouze tři. Minimodely klasických strojů, bez minifigů, pro mě osobně celkem průměrné věci.

Valentin Dobrotivý

...abych se také zapojil do oživení fóra...

Už delší dobu mi na polici leží záchranářská základna 6387. Jde o US only set z konce 80. let. Jde o relativně jednoduchou stavbu. Velký počet kostek se spotřebuje na stavbu aut a vrtuléry. Design plně zapadá do série 6699, 6380, 6393...ale i 1490. Milé, hezké, byť už s řadou poměrně velkých kostek, které moc nemám rád.

Kostky ještě čeká lázeň, řada z nich nese vrstvu letitých usazenin.

Villa Legina

Dakujem Ti Valentin, Že si to tak pekne odfotil. Dobre sa na to pozerá, pričom rozporuplné pocity sú prítomné stále, toto je jeden zo setov pri ktorých naozaj neviem povedať či sa mi skutočne páči alebo nie. Ako celok, s klasickou krásnou krabicou, aj to naaranžovanie je super, ale samotná stavba - neviem to citovo spracovať. Spomenul si tú banku - viem, že zberateľsky hodnotný set, ale tie isté pocity.... Inak Ti ho prajem, máš ho v krásnom stave.

Valentin Dobrotivý

Ona ta stavba ve skutečnosti vypadá lépe než na fotkách. Set je zroku 1987 a tohle období osobně považuji za začátek soumraku klasického Townu a až na výjimky v něm nemám skoro žádné must-have sety. Po sestavení této základny však musím uznat, že se billundským designérům prostě povedla ;)

Villa Legina

Ano, možno to treba vidieť naživo.

Valentin Dobrotivý

Včera jsem strávil skvělý den s mými přáteli z Billundu...díky nim sem můžu dát další dvě fotky přírůstků do sbírky.


ToysRUs - minimodulary jsou, tuším, letošními Bricktober exclusives.

Vánoce se blíží, takže připojuji pár svátečně laděných Creator polybagů....

Valentin Dobrotivý

#168
Pod dojmem ze včerejší cesty do Hohenelbe na kafe a do Starkenbachu na Jahrmarkt jsem se rozhodl sáhnout tentokrát mezi stavební stroje z éry Classic Townu. Inspirovala mě zejména neuvěřitelně dlouhá rekonstrukce silnice ve Studenci, což je obec těsně za hranicemi Sudet, Pražáci ji znají, pokud jezdí lyžovat do Spindelmühle nebo na Ober Schüsselbauden...

6678 - začnu tím starším. Tohle jsem dostal od své tety v roce 1983. Pro mě osobně je to ztělesnění Classic Townu v krystalické podobě. Jednoduché, funkční, líbivé....

6658 - další ze skvěle vypadajících bagrů. Koupil jsem jej až docela nedávno, počítám s výměnou cca dvou kostek. Jinak je vše původní.

Valentin Dobrotivý

#169
Jeden z mých LEGO známých mi před časem řekl, že z Classic Townu nesbírá nic, do čeho by nešel posadit minifig a co má světla znázorněná samolepkou či potiskem kostky. Oba dnes představené kousky byste v jeho galerii asi nenašli... ;D

608 - malé autíčko zapadá do série podobně koncipovaných vozítek vydaných v samém prvopočátku Classic Townu. Asi se budu opakovat, když napíši, že tyto sety jsou symbolem variability LEGA, kdy z několika málo kostek dokážete postavit řadu rozdílných aut či jiných stavbiček. Set je ve skvělé kondici, zakoupeno docela nedávno ve Weidenu.

646 - všechny kostky jsou původní, což je na některých z nich bohužel docela vidět. Na druhou stranu jsou přítomny round bricky se solid studem, PatPend je standardem. Pokud se mi podaří sehnat bricky ze stejné doby (či dokonce formy!!!), tak teprve poté budu nahrazovat. Dovezeno z Dánska...

Lego town

Super,setyki asi neboli levne nebo? :)

RUL

Velice krásné sety a vzhledem k tomu, jak jsou staré, tak doslova zírám, v jak v dobrém stavu jsou krabičky i návody.

Valentin Dobrotivý

Díky,

s 608 to byla spíš velká klika, když jsem to objednával, tak jsem počítal s horším stavem. Realita mě příjemně překvapila.

U 646 jsem dopředu věděl, že krabka a návod jsou v super stavu. Prodejce mi poslal fotky...

VD

Villa Legina

608 je krása. Škoda tej trans clear slope (vidno že je pôvodná-  na tej zdrsnenej ploche). Ťažko dnes už zohnať nepopraskaný a nenažltnutý originál.

Valentin Dobrotivý

Druhá série Shell/Ferrari se poprvé objevila už během loňského roku - zatím byla k dipozici pouze na Dálném východě a v několika málo západoevropských zemích. Původně jsem chtěl s jejich koupí počkat až na prodej na tuzemských pumpách, ale po kampani zelených fanatiků si nejsem jist, zda bude zájem promo kampaň dotáhnout dle původního plánu a zda se to tady bude vůbec někdy prodávat...

Pytlíky jsou znatelně větší, než v případě první série, tak jsem je rozdělil na dva snímky.

holub

No ty na tom posledním obrázku stojí za to.Jsou ale i nějaké obsáhlé.Něco takového (ty doplňky- budovy) by klidně mohli více vycházet v normální serii Creator.

Valentin Dobrotivý

Další výlet do doby Classic Space - 6980.

Tuhle raketu jsem vlastně nikdy moc nechtěl - vadilo mi, že je umístěna pouze na jednu baseplate, což mi přišlo hodně poddimenzované. No...nakonec jsem ji koupil, byť cca o nějaký 30 let později ;D
Set byl při koupi v docela slušném stavu, krabice má také inner plastic tray....prostě mám z toho radost...

Villa Legina

Aj jaj jaj. Keď vidím toto, musím sa aj ja zase nejako počiniť a čosi pofotiť, niečo podobného rangu ;)

Valentin Dobrotivý

Dva kousky, které se mi podařilo sehnat během poslední cesty do zahraničí.

Socha svobody mi připomíná spíše čínského rolníka než Gateway to Freedom.

Letadélko od Lufthansy - dvoupatrový Airbus A380 - mi věnovala s úsměvem stewardka. Fakt mi udělala radost ;D

otaznik

Ten Lufthansa setík je super, snad také někde seženu.