Trip do Legolandu

Založil Vasan, 21.07.2014, 19:41:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vasan

Zdravím Vás, kostkaři....
Plánuji na tuto sobotu (26.7.) výlet do Legolandu v Günzburgu. Na tom by nebylo ještě nic zvláštního, ale tento výlet plánuji letadlem a sám, mám tedy ještě 3 volná místa - pokud by někdo z Kostkařů měl zájem se přidat, neváhejte mne kontaktovat. Cestovní náklady na cestu jsou při plném obsazení letadla 4.000 CZK na osobu.

Ráno se sejdeme v 7 hodin na letišti v Letňanech, odkud po krátkém briefingu vyrazíme směrem k našemu cíli. Poletíme letadlem Cessna C172 a za necelé dvě hodiny již budeme přistávat na letišti Günzburg-Donauried přímo u LEGOLANDu. Na zpáteční cestu se vydáme okolo 17:30, abychom měli dostatečnou rezervu a bezpečně přisáli ještě před západem slunce zpět na letišti v Letňanech.

Plán cesty:

      07:00      Sraz na letišti Praha-Letňany
      07:30      Plánovaný čas odletu
      09:30      Plánovaný přílet do Günzburgu
      10 :00 -17:30   Návštěva LEGOLANDU
      18:00      Odlet z Günzburgu
      20:00      Přistání v Letňanech

Jamesek

Možná bych se s kamarádem přidal. Co to obnáší, krom přijít v Letňanech k letišti? .. :)

Vasan

Vzít si pohodlné oblečení, foťák a ještě doporučuji před letem nekonzumovat větší množství melounu a dojít si na WC.  ;D

Foton

To se nedá čůrat za letu z otevřených dveří :-)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Vasan

No maximálně z okna :D .. ale nedoporučuje se to ;)

milanv

Taková drobnost se dá řešit, ale mě doma nepustí bez dětí, to je horší. Nemáš přívěs?  ;D
Pán na Žlutém hradě

Vasan

No poletím klidně příští sobotu znovu ;-) Potřebuji nalétat nějaké hodiny pro pokračování výcviku a už mě nebaví létat pořád stejné kolečko Hradec Králové - Jičín - Liberec - Vrchlabí - Hradec Králové. A jako AFOLa mě LEGOLAND láká :)

Stačí napsat počet cestujících, co by měli letět a všechno se dá vymyslet. :) Kolik by vás chtělo letět?

Jamesek

Umí někdo nějaké tipy na legoland? Co navštívit, co koupit (unese-li letadlo)? .. :)

david.zeman

Navstivil jsem jak LEGOLAND v Nemecku tak v Dansku. V Nemecku je vetsi a lepsi.
V zasade za den stihnes navstivit v podstate vsechno. Spousta atrakci je pro uplne male deti, tech pro dospele je mene (3 horske drahy, strasidelny dum, 4d Kino, 2 vodni atrakce).

V Obchodech tam maji v zasade totez co je na lego.com. Ve vyprodeji se nekdy daji najit zajimave male sety (treba sety co se davaly k objednavkam zdarma k Vanocum).

MiHo

Nebyl by nějaký, byť třeba jen velmi stručný, report z akce? Děkuji.

Vasan

#10
Plánovaný let se nakonec kvůli několika dílčím aspektům přesunul ze soboty až na neděli. Na letišti bylo domluveno, že dorazím v 6:30 a letadlo již bude vytaženo před hangár, abych mohl provést jeho kontrolu a tankování ještě před příchodem cestujících. Když jsem ale na letiště dorazil, letadlo ještě "odpočívalo" v zavřeném hangáru a nedařilo se kontaktovat nikoho z letištního personálu. Po asi 20 minutách mi se konečně ze sluchátka ozval rozespalý a rozmrzelý hlas správce areálu v Letňanech, že tam "teda někoho pošle". Po dalších asi 15 minutách již bylo letadlo vytaženo až k pumpě, kde jsem zahájil rutinní prohlídku. Čas ale již pokročil a na parkovišti se již sešli všichni cestující. Shromáždili jsme se všichni okolo letadla a já jsem pokračoval s tankováním a kontrolou oleje. Oproti letovému plánu, podanému na 7:30 místního času, jsme odlétali pouze s 20-ti minutovým zpožděním.
Po vzletu z dráhy 05L(směrem na Brandýs) jsem měl v plánu točit levou zatáčkou nad letiště a pak přímo k odletovému bodu ROMEO, kterým je mimoúrovňová křižovatka pražského okruhu a dálnice D1. K mému překvapení byl na letišti v Kbelech již v tuto poměrně brzkou hodinu poměrně čilý provoz a řídící věž povolila pouze odlet přes Vinoř a Jirny a pak již ke zmíněnému bodu ROMEO.
Celý let probíhal bez komplikací po trase Brdy-Švihov-Fürth im Wald-Regenstauf-Kipfenberg-Harburg a po 2 hodinách a 10 minutách jsme přilétli do Günzburgu. Jelikož se náš přílet kryl s časem zahájení leteckého dne na tomto letišti (10:00 přesně), byli jsme požádáni o průlet nad přistávací dráhou.  Po provedení okruhu jsme pak bez komplikací přistáli na 580 metrů dlouhé, travnaté přistávací dráze. Na konci dráhy si nás poněkud netradičně pro takovéto malé letiště vyzvedl follow-me-car a dopravil nás až na místo stání.
Zajistili jsme letadlo a objednaným taxi jsme se přepravili do LEGOLANDu. Dorazili jsme sem s asi 30-ti minutovým zpožděním oproti původnímu plánu. Systematicky jsme navštívili prakticky všechny atrakce pohyblivé i statické, pouze atrakci RACERS jsme kvůli přicházejícímu špatnému počasí museli oželet. Okolo 15.hodiny totiž nad Günzburg dorazila docela silná průtrž mračen a v dáli byli slyšet i blesky. Po poradě nad mobilní aplikací oznamující aktuální počasí se jeden z členů výpravy rozhodl cestovat zpět do Prahy jistějším dopravním prostředkem a odjel na vlak. Zbývající členové výpravy se ještě chvíli procházeli po LEGOLANDu a poté zamířili zpět na letiště.
Po vyhodnocení počasí jsme se rozhodli pro okamžitý start a využití jižní trasy okolo Augsburgu a severně od Mnichova za postupující bouřkovou frontou. Ještě před startem jsme řešili problém – nemohli jsme se pohnout z místa. Nejdříve padlo podezření na zaseknutou parkovací brzdu, nakonec se ale ukázalo, že na vině je stání na nezpevněné části letiště. Letadlo se mimo jiné i v důsledku silného odpoledního deště postupně zabořilo asi 5cm do hlíny, odkud nás personál letiště ochotně vytlačil. Po vzletu jsme ještě zatočili nad LEGOLAND a vydali se směrem na Augsburg. Bouřková fronta se bohužel pohybovala pomaleji, než jsme předpokládali a museli jsme několikrát upravit plánovanou trasu letu. Nakonec jsme prolétávali přes Augsburské letiště a mnichovský koncový řízený okrsek. Ve chvíli, když jsme opustili mnichovský prostor, se udělalo krásné počasí, které vydrželo až do Prahy. Přistání v Letňanech proběhlo bez problémů za mírného deště a tím pro většinu z nás LEGOLAND trip skončil.