9v vlaky na baterky?

Založil Colonel32, 07.02.2005, 14:51:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Colonel32

hele, mam takovy napad - mam totiz docela dost starych sedych koleji bez elektriky, pro vlacky na baterie... jenze nemam zadne vlacky na baterie... z tech aspon trosku zajimavych by pripadal v uvahu akorat 7722, ale je dost otazka casu, kdy jeden z nich pocti moji sbirku svoji pritomnosti.... ...

mam ale dva 9v motory, a taky 9v krabici na baterky (6x1,5)... to by prece melo jit propojit, ne? akorat ze to bud jede na 9v (moc rychle), nebo vubec.... nezkousel nekdo z vas nejaky pokus s timto druhem propojeni?

Micho

Pokiaľ nechceš vysokú rýchlosť, daj tam nejaké tri batérie a zvyšok v tom držiaku na batérie len premosti. Požadovanú rýchlosť si vlastne nastavíš podľa počtu batérii, zvyšok premostíš.

Dal by sa vytvoriť nejaký odporový napäťový delič (resp. vyviesť postupne priamo od škatuľky batérii postupne vyššie napätia), ale aj tak si neviem predstaviť ako to ovládať na diaľku, pokiaľ Ti vláčik behá. Teda toto asi nedáva zmysel, pokiaľ to nechceš robiť na rádivé ovládanie ;D. Zrejme len jedna rýchlosť a ide sa.