(Vlastní) 42001 alternativní

Založil pet, 04.10.2014, 03:07:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

pet

Posílám variantu k mini off roadu 42001. Nějak jsem v sobě nenašel dost sil, udělat foto dokumentaci, tak posílám jen render. Třeba to někdy napravim. Více informací pro případné zájemce je na http://lego.vanecek.info/?model=minioffroadtruck

Náklaďák je postaven na mírně modifikovaném podvozku ze základního modelu, zadní světla jsou nestandardně - pin s dírou není domáčknutý, aby se z druhé strany vešlo světlo. Na více úprav už v setu moc dílků nezbývá.






pet

#1
Ať je vše pohromadě, přidám sem ještě robopsa z chcíplopsí soutěže. Umí vše co si jen dokážete představit - sednout, lehnout, prosit, hrát si a spoustu dalších činností. V setu zbývá ještě dost dílků třeba na úžasnou RoboKost.








Tomik

Ten pes je fakt vtipnej, zvlášť když uvážím, z jakého setu jsi ho postavil.
Zeptám se ještě trochu mimo téma - ten render náklaďáku je z jakého programu? A v čem je bylo poskládané?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Měch

Nákaďák je pěkný. Připomíá mi auto, které chci stavět. Mongo truck z Rychle a zběsile 5.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

pet

#4
S mojí digitální stavbou je to komplikovaný. MLcad mi přijde neohrabanej, navíc jsem nepřišel na to, jakým způsobem jednoduše omezit dílky jen na to co chci (třeba jeden set). SR builder vypadá dobře, ale to ovládání prostě nedávám. No a i když spousta lidí nadává na LDD, tak na takovýhle modely mi přijde prostě super. Snadno se dá vybrat set ze kterého chci stavět a pokud to není přílišná kombinace studovejch a bezstudovejch dílků, tak funguje perfektně (třeba u toho přívěsného vozíku 7347 jsem u stavby narazil na to, že do plátu nejde v LDD dát na kolmo beam). Jenže nic víc neumí. Takže pak konvertuji model do ldraw a upravuji podle potřeby buď v SR builderu (umí snapovat, celkem dobře se upravuje pořadí dílků) a MLCadu, který zas má jiné přednosti. A případně udělám kompozice - jako třeba v případě náklaďáku, kdy je zvlášť model náklaďáku a zvlášť model krajiny.

Následně v LDView nastavím aspoň přibližný náhled odkud chci na scénu koukat a nechám si vygenerovat soubor pro povray. V povrayi zapnu radiositu, nastavím skyspheru (připravím si nějaký rozumný hdr obrázek - v případě kamionu je to Funston Beach od Paula Debevecahttp://www.pauldebevec.com/Probes/) a případně vlastnosti kamery kvůli rozostření. Standardní světla povětšinou vypínám. No a pak už je to jen piplačka s nastaveními... a případně nějaké drobné korekce v gimpu či shopu.

Nějaký jednoduchý tutoriálek na povray je tady na fóru.