LuuMa 2.0

Založil Tomik, 19.07.2020, 15:36:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Už pěkných pár let objíždím kostkařské výstavy se "škodolibou krabičkou" LuuMa EV3 od Jasona Allemanna (LuuMa je zkratka pro LEGO Ultimate Useless Machine, česky ultimátní LEGO stroj k ničemu). Za tu dobu jsem zjistil, že originální LuuMa není příliš vhodná pro delší provoz, protože se velmi často zasekává vinou konstrukčních nedostatků. Zároveň to po chvíli začne být nuda, protože je svým způsobem opravdu k ničemu. Proto jsem dostal nápad, že bych z ní mohl udělat plnohodnotný spínač pro ovládání externího motoru a zároveň odstranit již zmíněný konstrukční nedostatek.

Nyní bych vám tedy chtěl představit LuuMa 2.0 - LEGO Ultimate UseFULL Machine (ultimátní užitečný LEGO stroj). Jde v podstatě o upravenou verzi originálu od Jasona Allemanna, která funguje mnohem spolehlivěji a hlavně díky volnému kabelu v portu D dokáže ovládat externí velký nebo střední motor. Model sestává z robotické jednotky postavené ze setu 31313 (Mindstorms EV3) a krytu z běžných kostek. Jak to celé funguje vám nejlépe ukáže toto demonstrační video. Návody na stavbu obou částí a program jsou k dispozici na webu buildinst.cz





www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Jonas

Pěkné a vtipné.

Také se řadím k obdivovatelům děl Jasona  a Kristal a každé jejich  nové video mě vždy pobaví. Často neodolám a stavím si na jejich základě stejné nebo mírně modifikované výtvory. Vždy se díky nim naučím nějaký nový trik. Často u jejich videí čtu komentáře ve stylu, že by je TLG mělo zaměstnat. Naopak, já si myslím, že je jedině dobře, že fungují a tvoří nezávisle a že své nápady pravidelně sdílí s komunitou. Podle mého názoru patří jejich YT kanál (JK Brickworks) k absolutně nejlepším v oblasti tvůrčího využití LEGA.
Jonas - Můj Brickshelf