Proč je Colonel32 zabanovaný ?

Založil Měch, 26.04.2013, 23:07:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Měch

Nadpis mluví za vše. Za jediný den kdy je C32 normální je najednou Zakázán. Proč to ? Bylo by možné nějaké vysvětlení?
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Ondra

Také by mně to zajímalo, ale bál jsem se zeptat tohle forum moc nejede na demokratických principech a někdy mám pocit že admini si léčí mindráky z bežného života.Jsem na několika forech a jenom tady se mažou příspěvky které jsou zcela nezávadné.Jako třeba dnes v hobitovi, když jsem kritizoval lego nebo tuhle když mi byl smazaný příspěvek kde jsem se ozval jako reakci na to když mi peki řekl že jsem zhulenec, když jsem se opět odvážil zkritizovat lego.To že byl ten zhulenec vymazán až na x tý pokus nemusím říkat.Napsat na pekiho já že jsem zhulenec tak varování nebude dlouho otálet.Aneb dvojí metr.

Pokud bude i tento příspěvek potažmo celé toto téma smazáno říkám jenom pravdu.A pokud dopadnu jako colonel nebude mi to vadit na EB jsou normální a jinde rozdílné příspěvky oproti normálu, jako například kritika dokonce i vítaj.Stejně tu jsem hlavně kvůli novinkám.

mesje

Tiež mám niekedy pochybnosti o demokracii na fóre, ale zrovna tento prípad s colonelom dával zmysel - v ten osudný deň Colonel reagoval na kritiku či ataky tým, že začal mazať celé vlákna, ktoré v minulosti vytvoril, a zvrhlo sa to tu na totálnu divočinu na fóre, keď mizli celé vlákna príspevkov...

Kuba

Colonel především postupoval hodně přehnaně. Všude na fóru sel vítr, teď za to sklidil bouři. Když si člověk pročte jeho příspěvky, mnoho je kritických k druhým. Někdo se naopak navážel do něj a mohl se z toho potentovat!! Prostě jako malé dítě.
Kdyby se tady zachoval každý jako Colonel, že by své téma po kritice smazal, tak tu dnes nemáme prakticky co číst.
Na druhou stranu byly to jeho příspěvky, tak si s nimi mohl naložit jak chtěl. A myslím, že trvalý zakázán být neměl, spíš mu měli dát zase  2 týdenní omezení na vychladnutí hlavy. Tedy pokud toho nebylo víc, za co si to zasloužil.

PS: Za mě si myslím, že Colonelova armáda patřila do TOP!!


votrelec

A ten thread s tou armadou sa teda vymazal? Nepodarilo sa ho zachranit? Inak, tak ako Colonel mal pravo svoje prispevky vymazat, tak admini maju rovnake pravo tie prispevky obnovit. Totizto po tom co niekto ZVEREJNI nejaky prispevok, je ten prispevok VEREJNY. Ak niekto napise clanok do novin a ja si tie noviny kupim, nikto nemoze prist za mnou domov a ziadat ma, aby som mu tie noviny vratil, lebo si to s clankom rozmyslel a nechce ho uz zverejnovat.
Ak by mal Colonel pravdu, tak by napriklad nemohli fungovat projekty ukladajuce historiu ako archive.org

peki

#5
Citace od: malý Měch kdy 26.04.2013, 23:07:26
Nadpis mluví za vše. Za jediný den kdy je C32 normální je najednou Zakázán. Proč to ? Bylo by možné nějaké vysvětlení?

Protože začal zcela cíleně poškozovat obsah tohoto fóra. Byl nahlášen několika uživateli, a jedinou možností jak mu zabránit ve vandalismu byl ban. Pokud někomu přijdou reakce typu: dobrá vy mne zde kritizujete, tak já smažu (abych byl přesný přepíšu nějaké dřívější vlákno takovým způsobem, že moje příspěvky budou prázdné) tak adminum zdejšího fóra a  dalším uživatelům to normální nepříde. Začalo to nějakou C32 armádou, pokračovalo to dalšími tématy s citací kdo se C32 dotkl nyní a komu za to máme poděkovat.

Příklad:
Citace od: Colonel32 kdy 23.04.2013, 13:22:30
Já nefňukám.

Promazáno vlákno Ritterburg Skyline EVO II Roztoky/KŽ

Poděkujte P4tr1ciusovi.
mno...

Citace od: Colonel32 kdy 23.04.2013, 01:21:02
Citace od: Hardegon kdy 23.04.2013, 01:04:28
Než aby sis obhájil samoudělenou TOPku, tak se chováš jak uražené děcko... Dám ti šanci si to tady obnovit, pak to smáznu komplet.

Smázni. Já už totiž po těch 8mi letech vašeho konstantního navážení se do mé armády mám totiž tak akorát dost. Už mně nebaví to obhajovat pořád dokola.

A pokud v těch urážkách budeš pokračovat, další vlákna a příspěvky budou následovat.

Sorry, ale to tady opravdu pěstovat nebudeme. Pokud zde někdo něco zveřejní (na základě vlastní vůle) a je to v souladu s pravidly (rozhoduje admin) tak je to zveřejněné.

Zvláště mi to příde divné jako reagování na kritiku/polemiku od někoho kdo  zde tvrdí:

Citace od: Colonel32 kdy 08.03.2013, 00:18:06
Citace od: Daniel kdy 07.03.2013, 19:10:22
Neříkám, že je to špičkové dílo, ale slovy tragický určitě "namotivuješ" lidi do další práce a příště se do soutěže nepřihlásí ani těch minimum lidí, co teď.

A tak se budeme plácat po rameni a taktně milosrdně lhát, jak je to dobré, aby se někdo náhodou neurazil?


Nebo zde

Citace od: Colonel32 kdy 08.03.2013, 11:57:15

"2.4) Toto fórum je pro dospělé fanoušky LEGO (tzv. AFOLy). Uživatelé mladší 18 let jsou zde tolerováni, uživatelům mladším 15 let se důrazně doporučuje, aby si byli vědomi, že se zde scházejí především dospělí, kteří jsou zvyklí debatovat na jisté úrovni."

Tudíž tedy absolutně nechápu, proč bychom tu měli někomu mazat med koplem pusy, jak jsou jeho díla krásná, jen proto, že je mu dvanáct. Chce si hrát s dospělými - žádný problém. Ale podle dospělých pravidel.



Futurion

Demokracie na diskuzním fóru. Co to je? Fórum někomu patří, ten tu vládne. Krom toho si někteří častokrát pletou demokracii s anarchií. Jsem na tomto fóru sic jen chvíli, ale naprosto chápu proč je uživatel C32 zabanován.

Jindroush

C32 dostal permaban za opakované prohřešky proti pravidlům fóra, které skončily vandalizací obsahu a posléze výhrůžkami právníky.

Toto rozhodnutí je, jako každé jiné o permabanu, nešťastné ale hlavně nevratné. Všichni jistě máte na C32 dostatek kontaktů (email, telefon, bydliště, BL). Prosím o zdržení se další diskuse na toto téma, především veřejné, v minulosti to vedlo k řadě 'úrazů'.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

jerzeeg

Citace od: Futurion kdy 27.04.2013, 09:44:25
.... Krom toho si někteří častokrát pletou demokracii s anarchií. ....
Což je dost nešťastné.
Třeba mne nazvat někdo demokratem, bych považoval za provokaci a/nebo urážku..  ;)

Měch

Super, děkuju za objasnění. Osobně se vůbec nedivím, že má ban...tohle se sbíralo už dost dlouho.

Přimlouval bych se za něco takového ke kadému případnému zabanovanému (chraň Bůh ať je jich co nejmíň). Jako co udělal, nějaký archiv vyskytnuté diskuse, popř. i dobu na kterou je zabanován.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

peki

Citace od: malý Měch kdy 27.04.2013, 21:24:34
Přimlouval bych se za něco takového ke kadému případnému zabanovanému (chraň Bůh ať je jich co nejmíň). Jako co udělal, nějaký archiv vyskytnuté diskuse, popř. i dobu na kterou je zabanován.

To se děje, ale máme teď na starosti důležitější věci. Situaci jsme s adminy řešili během týdne o víkendu bylo v plánu vydat "prohlášení".

bartas

Takže Colonel32 musel založit nový profil?

Jindroush

Jaký nový profil? C32 se rozloučil, nadobro.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

bartas

On se rozloučil sám od sebe?

Předpokládám obvyklý postup v našich končinách, že si člověk udělá nový profil a funguje dál.

Tedy jestli jsem to tedy dobře pochopil a dostal zákaz vstupu na fórum.

Jindroush

Ne na tomhle fóru. Má prostě utrum nafurt. Druhý profil je zakázán pravidly.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

branio

Súhlasím, že jeho príspevky sa dali čítať asi iba keď bol moderovaný. Vtedy si dával pozor na to, čo písal.
Zase na druhú stranu je škoda talentovaného staviteľa, ktorý sa nášmu spoločnému hobby rozumel a mal aj konštruktívne pripomienky.

Ethan

Pokud jde o demokracii, doporučil bych část článku http://www.drd.cz/read.php?table=2&iid=724 nazvanou "Pravda třetí: Jak je to s demokracií na DrD.cz?", která se týká přesně takovéhle situace. Ban a jeho oprávněnost moc komentovat nemůžu, nesledoval jsem situaci tak bedlivě.

razgy

mám jisté zkušenosti s c32 z papíráckého fóra. tam taky byly nějaké diskuse jako tady. můžu tedy říct, že je to v lidech, ne ve stupni "demokracie" na fóru.

Colonel32

#18
Několikrát jsem uvažoval o tom, jestli bych se k této diskusi měl také vyjádřit, nebo nikoli. Je půl čtvrté ráno a nedaří se mi usnout, tak mne napadlo, že je asi vhodný okamžik říct, jak to vlastně tehdy bylo, i z druhé strany.


... až do posledního semestru jsem držel známky na červený diplom... a pak jsem vyhořel a zkolaboval. Nakonec jsem nebyl schopný udělat státnice. Ani na druhý pokus. Vyhazovali mne na otázkách z předmětů, kde jsem měl jedničky a dvojky ze semestru a oni nechápali, jak něco tak zásadního můžu najednou tak neumět. Ale můj mozek prostě vypověděl službu. Nebylo možné do něj nic nacpat a nebylo možné z něj nic dostat. Říkali mi, že kdybych se na školu znova zapsal, tak mi uznají v podstatě všechno. Stačilo si zopakovat dva předměty a bakalářku. Ale já jsem věděl, že z toho pekla musím okamžitě pryč a i tak jsem mu málem neutekl. Dolehlo na mne to, že můj život teď už vlastně nemá vůbec žádný smysl. Přes veškerou snahu jsem nebyl ani na třetí pokus schopný vystudovat vysokou školu, přestože jsem byl celý život vychováván k tomu, že to je moje životní poslání. Jsem přece hrozně chytrý a šikovný a tak mám na to, abych měl vysokou školu. Ostatní lidi, kteří jsou hloupější, jí mít nemusí. Ale já právo nemít vejšku neměl. Chybělo jen velmi málo abych se rozplácl uprostřed atria nové budovy ČVUT, protože jsem nedokázal unést ten stud, že jsem selhal.

Otočil jsem se k poslední věci, kterou jsem ve svém životě považoval za nějaký úspěch, a tou byla pancéřová armáda. Blížilo se osmé výročí od okamžiku, kdy jsem začal systematicky sbírat Legové rytíře a tak jsem se upnul k myšlence, že po dlouhé době zase nastal čas jí vystavit a nechat všechny rytíře zapózovat. Bohužel, jako moderátor sekce Castle and Pirates jsem si zvládl nadělat spoustu nepřátel a jeden z nich mi opakovaně dával sežrat, že zneužívám svojí pozice moderátora k tomu, abych prezentoval armádu ve výběru nejzajímavějších počinů sekce, když vůbec zajímavá není a že takovou armádu by zvládl nasbírat kdokoli, kdyby jen byl dostatečně bohatý, a že podle jeho názoru armáda právo být vystavená v sekci Castle and Pirates právo být nemá. Tehdy mi ještě chyběla dovednost chápat, že různí lidé mají právo mít různé názory, a tak místo abych jeho názor prostě přešel že je to jeho názor, snažil jsem se armádu bránit, že má právo v sekci Castle and Pirates existovat, protože kromě sbírky originálních figurek obsahovala i spoustu vlastních unikátních designů jednotek. Ale on nebyl ochotný přestat. A pak už ten tlak byl tak velký, že můj depresemi zmítaný mozek našel jediné možné řešení: jediný způsob, jak zabránit tomu, aby mohl dál útočit na armádu a já její právo na existenci nemusel dál bránit byl nechat armádu z Kostek zmizet. A tak jsem všechny fotky armády odstranil. A lidi začali útočit ještě víc. S každým dalším svým výtvorem, který jsem z Kostek odstranil proto, abych ho už dál nemusel bránit, přišel další naštvaný člověk, který se zeptal "CO TO DĚLÁŠ???". Paradoxní je, že všichni se ptali "co to děláš", ale ani jeden člověk se nezeptal "jak se cítíš?", protože ta otázka by tehdy pravděpodobně dokázala moje destruktivní řádění zastavit. Až když jsem začal odstraňovat své návody na čistění Lega a nebo nákupy ze zahraničí, zasáhla vyšší moc v podobě zablokování přístupu. Nenáviděl jsem pak sám sebe o to více, že na mne všichni ukazovali, že můj jediný problém je, že se neumím chovat nebo zvládat svůj vztek. Člověk, který mi tvrdil, že je můj kamarád a že se na něj vždycky a se vším můžu spolehnout mi napsal, jak jsem ho hrozně zklamal. Neodpověděl jsem mu na to. Neodpověděl jsem mu na to dalších deset let.

Zlom přišel až před rokem, když moje terapeutka vyslovila podezření na poruchu autistického spektra. Protože se na lidi s aspergrem několik let systematicky zaměřovala, byla si schopná všimnout určitých rysů, které jsem vykazoval, ale které nebyly tak markantní, aby je zaregistroval běžný člověk. Paradox je, že právě proto jak jsem byl chytrý a šikovný jsem evidentně dokázal část deficitu nějak obcházet pomocí logických obvodů natolik, aby mne ostatní lidi zaškatulkovali jen jako podivína. Kdybych byl o něco hloupější, třeba by se na to mohlo přijít mnohem dříve. Samotná diagnóza byl pro mne obrovský šok a první reakce byla věrná výchově. Já si přece nemůžu dovolit mít poruchu autistického spektra, já si přece nemůžu dovolit nebýt dokonalý. Pak nastalo období vzteku. Všechny ty výčitky, které celý život slýchám, tedy že jsem málo taktní, málo citlivý, málo empatický, že se jen o tohle málo snažím, že dělám problémy protože ,,každý normální člověk by to přece pochopil tak jak to bylo myšleno"... že to nebyla moje vina. Život člověka s poruchou autistického spektra je dost složitý už sám o sobě i když je diagnostikovaný. Ale když diagnostikovaný není, tak je to noční můra. Moji geniální rodiče nejen že vyrobili rozbité dítě, ale hlavně se nikdy neobtěžovali si toho že je rozbité všimnout. A problémy zametali pod koberec s tím, že ,,on z toho určitě vyroste". Všimli si jen toho, že jsem hrozně chytrý a šikovný a nastavili podle toho laťku, na kterou jsem vzhledem ke svému deficitu nebyl schopný dosáhnout.

A to je skutečná odpověď na otázku, "proč je Colonel zabanován?". Fatální selhání českého zdravotnického systému, kterému přes všechny psychologická vyšetření trvalo 37 let zjistit, že Colonelovi chybí kus mozku.