Pohyblivý svět 2017 Brno IV.

Založil Mrs.Tygris, 03.09.2016, 12:46:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Mrs.Tygris

Zdravím vás opět po dlouhé době .
Rok se s rokem opět sejde a já jsem se rozhodla pořádat ve spolupráci s Cyrilometodějským(církevním) gymnáziem, Lerchova 63, v pořadí již čtvrtý Lego (technic) víkend Brno.

Termín  23. a 24.záři 2017 . Lerchova 63, Brno, je to opět na gymnázium, vedle nám již známé zakladní školy.




Součásti výstavy opět bude ,,Brněnská hospoda",  večer v sobotu po skončení otvírací doby a případný turnaj v TechBallu pro kostkaře , jsou možné i další akce nás kostkařů (např. burza, promítání – projektor bude k dispozici i během výstavy, atd.)

Spaní (tělocvična - žíněnky,gymastický koberec,karimatku pro jistotu sebou),  sprcha a jídlo v době výstavy bude stejné jako vpředchozích ročnících, tedy ve škole (spaní a hygiena) a na jídlo se dá jít do nedaleké restaurace,  nebo si můžeme i objednat pizzu, samozřejmě opět donesu něco (tousty? =D ), letos mám v plánu i uvařit (guláš? řízky?), pití je samozdřejmost- zařídím, na škole je kuchyňka s ledničkou .
K dispozici  máme  5 tříd o velikosti 10krát 7 metrů, kde jsou již lavice a židle( nebudou se tedy muset nosit, snad jen pod kolejiště) plus jednu menší třídu . Viz plánek níže - barevně označené místnosti.

prodejce bude stejny jako v předchozím ročníku - http://www.detsky-svet-bibi.cz/ - prodávat bude nové tak bazarové sety a kostky, prodej vlastních věci pouze po domluvě se mnou

sebou si každy veme povinně : hrnek na kafe/čaj, lžíci, karimatku, spacák, ručník a doporučuji sebou vzít něco na přezutí nejlépe se světlou podrážkou - do tělocvičny se nesmí s černými podrážkami dělají čáry, paírové kapesníky/ wc papír a něco na psaní

Tímto bych vás tedy chtěla vyzvat k předběžnému přihlašování (vystavovatelé) a ne jenom technikáře  ale i další stavitele, sběratele, vystavovatele (duplo, city, hrady, piráti, space,....),
jediným požadavkem letos je (není tedy podmínkou pro účast na výstavě) aby každý MOCař měl aspoň jeden model s holčičí/dívčí tématikou ( v předloni opět velký nedostatek).
Takže hlaste se co nejdřív ať mám představu kolik bude lidí a můžu rozvrhovat kam koho umístím  ...

instalace proběhne v pátek od 16 hod...

Seznam přihlášených afolů:
1- Mrs.Tygris - technic, zvířátka, draci
2- znouzecnost - m-tron, nxt číslo 5
3- Tomik - alternativní modely
4- menadruhou - technic
5- Neřád - technic, duplo
6- malý měch - technic
7- danyboy - hrad?, festival?, kostel?
8 - miho , Venca94 - Kolejiště
10,11- STARHAWK, elanor - holčíčí duplo
12- 444martin - pohyblivé modely na kliku
13- samy405 - stary technic, pneu kolejiště, souteže
14- jerzeeg - elfí dioráma
15- Hacislav - figi

Co se tíče odměn tak opět budeme odměnovat dle počtu náštěvníků , cestovný samozdřejmě bude proplaceno.

Chairudo

Pokud Ruské -kolo nebude na dalším, jarním turnusu Prahy, tak ho rád přivezu, + nějaké drobné pohyblivé kolotoče na 1 stůl.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Tomik

Hlásím se se svými alternativními modely + vezmu něco z WeDo a Mindstorms. Množství modelů přizpůsobím přidělenému místu, minimálně bych si vzal 3 lavice.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Neřád :-)

Neřádi klasika :-) technic + Duplo :-)

Neřád :-)

Za mě je termín jedno  :) určitě dorazíme.

Mrs.Tygris

#5
Takže k přesunu termínu , je v jednání datum 23 a 24 září 2017. Chtěla bych po vás nějakou debatu na toto téma .
Vyhovuje nebo ne ? Kdo se teda oficiálně zůčastní ? atd.
Případně kdo další má zájem se účastnit jako vystavovatel ?

Chairudo

Rád se tvojí výstavy zúčastním, ale 23 a 24 září je pro mě bohužel také nešťastný termín, to plánuji být na další velké dánské výstavě  :(
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=50167.0
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

juraj

Brno je o rok neskor. Alebo?

STARHAWK

Dokedy je treba  zavezna prihlaska ? Pre kostky sa na slovensku uz nejak nevystavuje, takze Brno by som mal este ako tak blizsie. Paci sa mi ze je to vykendova akcia. Ak by nam to vyslo a mali sme chuvu tak by sme sa s manzelkou prisli pridat, ona ma duplo zoo MOC na 2 x 4 duplo baseplates, ja mam 2 SW moc ale  tie su nadlho na rozlozenie (Tatooinu som teraz rozkladal 2 cele vykendy). O co je zaujem, len o MOC alebo aj nejake exclusives ako napr SW UCSka ?

Mrs.Tygris

Citace od: STARHAWK kdy 18.11.2016, 21:30:46
Dokedy je treba  zavezna prihlaska ? Pre kostky sa na slovensku uz nejak nevystavuje, takze Brno by som mal este ako tak blizsie. Paci sa mi ze je to vykendova akcia. Ak by nam to vyslo a mali sme chuvu tak by sme sa s manzelkou prisli pridat, ona ma duplo zoo MOC na 2 x 4 duplo baseplates, ja mam 2 SW moc ale  tie su nadlho na rozlozenie (Tatooinu som teraz rozkladal 2 cele vykendy). O co je zaujem, len o MOC alebo aj nejake exclusives ako napr SW UCSka ?

zájem je o vše =), SW UCS jsou vždy super na pokoukání =) , ale pokud je MOC tak doporučuji upřednosňovat =) je to výstava pro děti
a přihlášování je otevřený až do září takže máš času dost =) ale budu moc ráda za našej bratrou slovákou =) (doufám že to mám gramaticky ok =))

Slejwid

#10
Zdravim, rad bych se taky prihlasil se City, zatim jen nezavazne, pokud by slo. Mel bych MOC hasicku, pravdepodobne i policejni stanici a kdyz se podari tak i nemocnici. K tomu pak kupu zasahovych a mestskych vozu.

Faire

Asi bych mohl nabídnut 2 SW mody (upravené Tydyrium a MF) + chystáme MOD / MOC k Elves - drakům (2x baseplate + Secret Marketplace + cca 4 draci).

andytt

zdravim vas je mozne sa k vam na vystavu este prihlasit  ???

Mrs.Tygris


Mrs.Tygris

zvládl by někdo postavit růžovou korvetu ? takovou tu co má barbíi ? nejlépe v měřítku 1:1 (hračky) byl by to ideaální model dívčí tématiky ... nemusí se hýbat

elanor

ahoj,
Duplo Zoo je uz rozobrana, ale momentalne mam rozrobeny Duplo zamok. Stale tam nieco pridavam, uberam, vylepsujem, menim... A este len menit budem, ked dorazia tie 3 objednavky kociek a vsetkeho mozneho :-D

Takze za predpokladu, ze budeme mat hlidani pre holky sa hlasime na vystavu (moja malickost a Starhawk) :-)

STARHAWK

Tos, ukazal som elanor ten velky hrad od Nerada a hned sa muselo objednavat za 100e a potom dalej. Kupodivu male zatial nejak velmi nedemoluju, snad to dovtedy vydrzi.
Hodil by sa zohnat nejaky kiloware dupla, lebo po objednavkach z BL to ide tazsie ako s beznymi kockami. Tie strakate casti zatial cakaju na nove suciastky v spravnych farbach.

samy405

Pokud je zájem - hlásím se jako vystavovatel :) - Modely jako v Ostravě ( starý technic + motorky + model team + kolejiště(4 vlaky) )
Termín je pro mě ok, kdyby byl někdo z Ovy zajistím i VW transportera na převoz setů :) i od ostatních ...

Honzgry

Kdyby byl zájem určitě bych také dorazil. Mohu přivézt kolejiště s druhoválečným dioramatem. (Zatím nedokončené). http://honzgry.rajce.idnes.cz/2ww_mestecko/

Skyrider

Kdyby byl zájem můžu přivést to co bylo v Ostravě: scarif,rypadlo, wall-e

Mrs.Tygris

Kolegové a kolegině
výstava se zdárně blíží a organizace běží

Dnes mi dorazily kostky do herny pro děti  : modré bricky 2x4 - 3 krabice
padl nápad o uspořádání společného projektu ve stavění pro děti během výstavy defacto něco jako stavění telefonní budky na Kidsfestu .
Otázkou zůstává co stavět aby to bylo adekvátní k množství kostek
menadruhou napadlo postavit bouhdu pro psa

Prosím tedy pokud máte nějaký lepší nápad co s těmito kostkami podniknout pro děti tak sem s ním =D přídadně návrh na stavbu  =D

444martinhanak

Psí bouda je dobrý nápad.
Kolik to je prosím kilogramů kostek- ty tři krabice?
Dík

Chairudo

Jestli je v každé 6000 kostek tak je to cca 40 kilo. Já bych z toho postavil třeba jen menší autíčko jako vzor a většinu bych nechal dětem na rozvíjení fantazie.

- Můžu poprosit o pěkné foto všech krabic (otevřených)?

díky
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

samy405

Co takhle něco co je typické pro Brno ? Když už je výstava v Brně ...

Nebo něco co znají všichni (věci každodenní potřeby) - židle,stůl, atd.

Mrs.Tygris

jedna krabice váží 15-16 kilo, takže přibližně 45 kilo kostek modrých bricků 2x4 mimojiné (asi 6600 kostek ???)

Dále již dorazily bedny do herního koutku od pekiho - duplo, minecraf, basic

fotky beden budou nejdříve 5.8


Mrs.Tygris

Letos bych chtěla zavést "novinku" na výstavě a to stavitelskou soutež o ceny pro děti , ale potřebuji jestli by se našel někdo kdo se ujme jejího řízení během celé akce.
koncept je takový : budou tři kategorie - duplo, classic, technic, stavět se bude během výstavy, hodnotit budou vystavovatelé na konci výstavy.

jen potřebuji vymyslet téma pro každou kategorii a chci se zeptat zda má někdo doma na zapůjčení nějaký technic s kterého by mohly děti stavět modely do soutěže ( nemám dostatečné množství aktuálně)

samy405

co z technic kostek potřebuješ ?

Mrs.Tygris

potřebovala bych takový ten základ pro stavbu aut/ bargů

dále bych potřebovala vědět jestli někdo z účastníků výstavy se umí domluvit něměcky ? ( sice mám překladatelku ale mamka ovládá jen obecnou řeč )

Budu zvát členy z rakouského AFOL fóra ( http://www.lgoe.at/ ) jakmile bude schválen plakát,  už jsem osobně mluvila s jedním z členů, předběžně měly zájem prý by dorazily celá parta =D ( asi jedno auto ?)

pokud by toto klaplo stala by se naše akce mezinárodní a mohly by jsme na vázat další spoluprácí ( výstavy , akce v rakousku - hlavně ve Vídňi )

Faire

Nebude jednodušší překlad přes angličtinu? Němčinu jsem měl na škole osm let, ale s pochybným výsledkem...

juraj

Ak by bolo treba nemcinu, mohol by som prist na vikend :).