Poslední příspěvky

Obchody / Re:Suvenýry
Naposledy přispěl: wynnova - Dnes v 10:22:11
Mají to tam takto:
Naposledy přispěl: otaznik - Dnes v 09:16:21
Citace od: wynnova kdy Dnes v 09:12:05Tohle je samozřejmě ošetřené právníky (informace u zboží)
Nikde není žádné Lego logo, neprodává se to jako Lego upomínkové předměty atd.
Na to se myslelo, neboj:)

Ne, to si nerozumíme. Tady jde o to, že originální LEGO díl je upraven potiskem, nad kterým nemá TLC kontrolu, tudíž nemůže ručit za jeho kvalitu, nezávadnost a pod. Zákazník pak může mít dojem, že tento potištěný díl je originální LEGO výrobek i s případnou vadou.
Naposledy přispěl: wynnova - Dnes v 09:12:05
Tohle je samozřejmě ošetřené právníky (informace u zboží)
Nikde není žádné Lego logo, neprodává se to jako Lego upomínkové předměty atd.
Na to se myslelo, neboj:)
Naposledy přispěl: otaznik - Dnes v 06:46:16
Vypadá to velmi dobře, jen se obávám, že je to proti pravidlům TLC. Pokud někdo prodává vlastnoručně potištěné LEGO díly a na obalu výrobku uvádí, že jsou to originální LEGO díly, TLC se to nelíbí, protože např. potisk může být závadný a zákazník pak může nabýt dojmu, že to takto vyrábí přímo TLC. Nebudu říkat, co si o tom myslím, každopádně TLC už několik soudních sporů na toto téma vyhrálo. Jedná se tedy o záležitost EU, např. v USA na to právo kouká jinak.
Trains / Re:810 (ex.M152) a Baafx 010
Naposledy přispěl: fanda - Včera v 23:26:16
Citace od: Daniel kdy Včera v 10:15:52
Citace od: otaznik kdy 12.08.2026, 19:52:43
Citace od: Michal Kadeřábek kdy 12.08.2026, 19:47:26Ahoj, inspiroval jsem se částečně tvou stavbou a jednou z Polska.
OK, nevadí mi to, jen bys měl pak vždy uvádět zdroje, ze kterých jsi něco použil.
Já teda nevím, tohle mi přijde skoro až úsměvné vyžadovat. Tohle přece není nějaká diplomová práce ;) .
Každý se přece nějak volně inspirujeme něčím zajímavým a pak v určité míře (někdo víc, někdo méně) použijeme/předěláme do svých staveb.
Nedovedu si třeba představit, že bych uváděl: Tak toto je můj nový hrad. Ale okno ve třetím patře je odkoukáno od Linhiho, výpadová branka je použita od Hardegona, rozbitá zídka vzadu trošku připomíná Ryxeho stavby a vodu v hradním příkopu jsem viděl takto použitu od...
Já to beru tak, že když od někoho něco zkopíruju (ukradnu), tak je to vlastně pochvala jeho dokonalého díla. Mně se to obráceně ještě nestalo, tak nevím, jak bych reagoval.

MOC / Re:Nádraží Kravaře ve Slezsku
Naposledy přispěl: Hana129 - Včera v 21:21:36
Tak malé kolejiště 80*160 cm téměř hotovo, je to postaveno jen tak pro radost a snad udělá radost i místním na Kostkofestu.

Více fotek najdete tady. https://www.facebook.com/photo?fbid=1059649443116846&set=pcb.1059650356450088
Trains / Re:810 (ex.M152) a Baafx 010
Naposledy přispěl: otaznik - Včera v 17:04:54
Citace od: Daniel kdy Včera v 10:15:52Já teda nevím, tohle mi přijde skoro až úsměvné vyžadovat. Tohle přece není nějaká diplomová práce ;) .
Každý se přece nějak volně inspirujeme něčím zajímavým a pak v určité míře (někdo víc, někdo méně) použijeme/předěláme do svých staveb.
Je nutná samozřejmě nějaká vhodná míra, tady mi to vhodné přišlo. Stejně tak to dělám já.
Naposledy přispěl: wynnova - Včera v 16:30:37
Ano, na zakázku od naší firmy.
Naposledy přispěl: Chairudo - Včera v 15:20:49
Pěkný, to si tisknou sami?
Kolejiště / Re:Železniční Lego modelářství
Naposledy přispěl: Lukek - Včera v 15:12:35
Aktuální stav stanice Broumov, také období 1.republiky. Původně jsem chtěl dělat o kolej víc ale po konzultaci jsme se shodli, že další dopravní kolej, která tam dnes je, byla pravděpodobně postavena až po roce 1938. Celková délka stanice bude kolem 6 metrů + 3 metry krajiny, kde bude část dnešní Veby a kus kláštera a nějaké domy.