FWBC (Vlastní) Svatební košile (Wedding robe)

Založil Ryxe, 10.02.2013, 11:16:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

"Pěkná noc, jasná - v tu dobu
vstávají mrtví ze hrobů,
a nežli zvíš, jsou tobě blíž -
má milá, nic se nebojíš?"

Tento MOC byl volně inspirován básní K.J.Erbena Svatební košile. Zachycuje mrtvého ženicha, který vleče svou milou strastiplnou cestou ke hřbitovu, kde se má konat jejich "svatba".

Jedná se o takové rychlodílko na sobotní odpoledne ze zbytků dílků, co mi zbylo po stavbě městského Mocu pro Lipno, tak třeba i někoho trochu osloví, nebo i pobaví ;)

This MOC is inspired by Svatební košile (Wedding robe) from K. J. Erben's collection of poems, Kytice (Bouquet). It shows the dead groom, who is taking his beloved one on a difficult journey through the snow covered mountains, so that he could marry her on a graveyard afterwards.

Odkaz Flickr: http://www.flickr.com/photos/53131956@N05/sets/72157632740116221/

Aki

Erbena mám moc rád a jeho filmové zpracování miluju. Takže, když jsem začal číst, okamžitě mi naskočil obličej Rodena.

Stavba vypadá skvěle, nasvícení tomu dodává skvělou atmosféru. Jen mi tam chybí ta rodenova rozervaná vojenská uniforma. Žádnou další výtku vymyslet nedokážu.

Ryxe

Díky Aki ;).
No, vymyslet vizáž nemrtvého dalo asi největší práci. Původně jsem se chtěl přiblížit filmovému vzoru, ale zjistil jsem, že nemám ani potřebné torzo a ani vlasy, proto se musel. Po zdlouhavých kombinacích nakonec vzniklo toto.
Ono u tohoto MOCu bylo všechno tak nějak obráceně. Nejdřív se postavil terén a až potom se začal vymýšlet příběh, který do něj zasadit. Po dlouhém přemýšlení a různých zavržených variantách padla volba právě na Svatební košile.  chtěl jsem ještě nějak zakomponovat hřbitov, ale márnice už by se asi nevešla...

blindmelon

Nafotil bych to v tom světle/vyvážení do oranž. Má to takovou zajímavou atmosféru. A model je to taky pěkný. Ještě přidej fotky toho nemrtvého, není moc dobře vidět.
Hezký den, Blindmelon

Ryxe

Nemrtvého určitě ještě vyfotím. Co se týče fotek, chtěl jsem dílo zahalit do takové temné atmosféry a aby tam byla alespoň trochu znatelná hra stínů, proto jsem tu fotku zasvětla udělal jen jednu, aby bylo vidět, jak MOC opravdu vypadá a ty zbylé dvě spíš mají vyzařovat tu atmosféru. Vím, že někomu se takováto prezentace moc líbit nemusí, trochu to vybočuje z řady, ale plní to přesně to, jak jsem si to představoval, že by to mělo vypadat ;)

Marty713

Ano ano, Kytice je i pro mě srdeční záležitost. MOC má nápad, atmosféru i kvalitu provedení...

...ale - fotky trochu rozostřené, pokus o efekt na úkor přehlednosti a viditelnosti detailů. Prosil bych normální nafocení a "efekt" jen jako bonus - nelze pak ohodnotit dílo, pokud není dobře vidět a leccos se musí domýšlet.

Ryxe

Díky, pár fotek jsem ještě přidal, snad je z toho víc poznat. Nicméně, za těmi původními si stojím. Záměr byl hlavně navodit ponurou atmosféru díla ;).