Má někdo zkušenost s Brickmania czech od uživatele legostock?

Založil marek45, 16.11.2018, 15:45:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

marek45

Zdravím,

jsem nováček na BrickLinku a mám zájem o objednávku z obchodu "Brickmania czech" od uživatele "legostock".
Vzhledem k tomu že tohle by byla nejen moje první objednávka z tohoto obchodu, ale i z BrickLinku, tak jsem se chtěl poptat jestli má někdo zkušenost s tímto obchodem, popřípadě jestli mi něco doporučíte. Co jsem koukal do Terms, ta angličtina zde není nejlepší, ale pochopit se to dá, ale chápu že to nic znamenat nemusí, zvlášť když vidím hodně slušné hodnocení a mnoho pozitivních recenzí.

Děkuji předem.

Foton

Já u něj nakupoval několikrát a v poho. Bacha na to, že nerozlišuje jemné nuance `we not usually sorted parts types 4599 or 4599b 4599c etc  ( rare parts is sorted right )`.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Clermont

Jsem taky amater, ale myslim ze s timto obchodem ma zkusenosti snad kazdy  :)
Tim nechci rict ze spatne...

Ja jsem nakupoval na BL vetsinu v CR, ale zabrousil jsem i do DE a PL pro dilky co v CR nebyly v dostatecnem poctu a za prijatelnou cenu a vzdy jsem byl spokojen. Co jsem objednal, to jsem dostal.

Takze BL bych se nebal.  ;)

Kuba

Desitky nakupu a vzdy v pohode. Dokonce kdyz se sekl v nakych dilkach, po upozornebi poslal spravne a ty spatne poslane nechtel zpet.  ;)

Nekdy u used dilku se maximalne stalo, ze byly trochu spinave. Ale to bylo hlavne drive. Za ty roky co funkuje kvalita obchodu sla velice nahoru...

Chairudo

Rovněž desítky nákupů  :)

U použitých dílů kvalita není vždy nejlepší - např plate kde děti často místo oddělovače používají zuby jsou někdy pokousané, ale vykompenzují to co si pamatuji celkem bezkonkurenční ceny :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Miketuk

Už tu jedno vlákno ohledně brickmanie je zde.

Za mě zkušenost spíš negativní. Dílky v dobrém stavu, ale vše naházené v jednom pytli, pár ks chybělo, ale byly pak doposlány. Co mě tedy naštvalo, že prodejce se neobtěžuje vystavit daňový doklad ani po tom, co jsem ho o to opakovaně žádal.

Brickuška

Já se taky brickmanii vyhýbam, jak je to jenom možné, bohužel - vzhledem k šíři sortimentu, to není úplně moc reálné. Navíc moc plátců DPH mezi BL prodejci není, takže občas tam nakupovat prostě musím :(

Jsem už dost zhýčkaná od jiných prodejcům jejich krásným balením a bezproblémovým přístupem. Navíc ještě jak kupuju jenom nové dílky, tak prostě se mi nelíbí naházený celý nákup do jednoho pytlíku od svačiny, kde se to všechno mele o sebe.

Druhá 'znepokující' věc je právě to vystavování daňových dokladů - (ani ne měsíc stará story:) hned do poznámky u objednávky jsem psala, aby mi byl vystavený daňový doklad na firmu (+ samo jsem přidala veškeré údaje), až za to jsem psala ohledně dopravy - kterou jsme si pak ještě ujasňovali... přišel balíček, v něm žádná faktura - místo ní jenom vytištěný papír s naší komunikací ohledně zaslání. Tak píšu maila, že prosím pěkně o zaslání faktury, která nebyla v balíku a ještě jednou píšu firemní info. Odpovědí mi bylo "nevsiml jsme si vzkazu a udleal jsme to jako neplatce dph takze mne zbozi poslete nazpet a je vam poslu penize" (netuším, jak se dá přehlédnou první část zprávy, která byla prokazatelně přečtená, ...) nicméně poté, co jsem v odpovědi psala, jak účetně tento "problém" vyřešit, mi byla faktura za několik dní zaslána.
No, vzhledem k tomu, že má v Terms uvedený svůj DIČ a běžně vystupuje jako plátce, tak bych nechtěla vidět to účetnictví  ???

Osobně s naprosto čistým svědomím doporučuju (v abecedním pořadí): ASK_Bricks (ASK_Bricks), Little Big Store (Miketuk), RBricks (rmisk) - ano, od těhle jsem zhýčkaná ;D a rozhodně budu vždy tyhle 3 preferovat, i kdyby měli dílky třeba o něco dražší, rozhodně to stojí za to. Dřív jsem dost nakupovala i u hana129 (HOMEBRICKNET - VARKO.CZ), teď už sice dlouho ne, ale u Hany nepochybuju o tom, že kvalita nijak neklesla.
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

Jaky

Měl jsem u něj přes 20 nákupů, naprostá spokojenost, nikdy nic nechybělo, pár špinavějších použitých dílků neřeším, vřele doporučuji.

puresis

Nemám problém, 100% spokojenos. Nějaké problemy u použitých dilků, se možná vyskytnout asi můžou... , jsou "esed" ja je zde neměl. U jiných prodejců, většinou mam tak u 50-60%  nákupů jisté výhrady ( bud chybí díl -misto nich vložené peníze, nebo horší stav, jednou záměna potisku-, horší komunikace, či  jiný....) Cena  zde malá - nejnižší u některých dílku co jsem bral nejen v ČR ale i Globál.

jerzeeg

Taky jsem tam uz par krat nakupoval a vse vicemene OK.
Vybiram si ty BL shopy podle ceny, takze lowcost baleni neresim.

otaznik

Na mě jsou díly až moc použité a nesplňují tak moje nároky na kvalitu. Ale každý má to měřítko jinde, jen je s tím potřeba počítat.