Nové logo!

Založil Jindroush, 23.01.2018, 14:29:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

HD

#30
Na první dojem působí zaměnitelně. Velice snadno. A to je dle mého špatně. (Nešlo by to poskládat se 4mi study? To by nebylo tak výrazné. )

Nejsem rozhodně příznivcem nápadu soutěže (nechci vypadat jako kverulant, ale to byla, Náčelníci, dle mého názoru chyba), měla však být ale určitá forma hlasování. Více očí více vidí - a nemusí to být všechny oči, které jsou zrovna na skladě, nebo jdou kolem.
Na druhou stranu, je pravda, že na fórech je nutno udržovat jistou míru diktatury adminstva, jinak zavládne chaos, jak jsem tu kdysi kdesi viděl již napsáno. (citace chybí, hledat nebudu, raději odvolám)

PS: Od těch, kdo požadují "hravost", a ohání se s ní jako s argumentem, bych si přál slyšet jejich definici tohoto, dle mého názoru čistě subjektivního, pojmu. Sám si s ní nevím rady.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Cavelon

A ja som si myslel, že to sú štipce na prádlo. >:D

Klaj

Prvni dojem: Zavody presneho obrabeni, narodni podnik. nositel radu prace  :) Ani pri blizsim zkoumni me nenapadne lego, spis v tom vidim soustruh, frezku nebo pilu :-)
a kdybych musel volit jen ze stavebnic tak na prvni dojem sou to barvy merkuru :)
Draco dormiens nunquam titiliandus

Chairudo

Citace od: Hardegon kdy 23.01.2018, 21:14:43
Které logo by bylo to správné? Žádné logo nemělo ani 10 pozitivních reakcí.

To by jsme se dozvěděli, kdyby členové této komunity měli možnost hlasovat a vyjádřit svůj názor.

Reakce v tom vlákně nemůžeš počítat jako nějaké hlasování, Velká část lidí se raději veřejně nevyjadřuje aby někoho nepopudili a nebyli společensky penalizováni za svůj názor, viz reakce Petronela

Až emoce vychladnou, zamyslel bych se znovu nad účelem loga, jestli má skrývat hluboké myšlenky, složité stavební techniky, státní symboliku a kdoví co dalšího, nebo jestli má být příjemné na pohled a hlavně lehce rozpoznatelné.

Jestli "pracovní skupina" není uzavřená jen pro pár vyvolených, moc rád se zapojím.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Izabella08

Citace od: matka kdy 23.01.2018, 20:47:25
Pravda, mohli jsme ještě rok soutěžit, kdo umí hlasitěji křičet "MNĚ se to nelíbí" na podávané návrhy. Ale je přece samozřejmé, že bychom se nikdy neshodli.
Mohli jsme si najmout grafika, je to pár tisíc. Můžeme si najmout lidi pro prezentaci na sociálních sítích, protože co kdyby tam někdo náhodou napsal něco, co se ostatním nebude líbit. Můžeme si najmout lidi, co nám zorganizují výstavy,... O tom to přeci je - nebo že by ne?

Dostali jsme nové logo. Bylo nám dodáno s veškerým servisem až pod nos. Zásluhou hrstky lidí, kteří nad různými návrhy a jejich zpracováním trávili nemálo svého volného času. Přesto to je jen kousíček jejich práce. Všichni do jednoho dělají pro fungování tohoto fóra daleko, daleko více. Kdo jiný by měl větší právo rozhodnout o konečné podobě loga?
Velká škoda, že za svou práci sklízejí jen "MNĚ (já jsem tu ten nejdůležitější) se to nelíbí". Nejlépe, když takové "já" nehne pro Kostky prstem.

Plně souhlasím!

Ondrej

V Polsku už taky změnili logo viz.: http://www.lugpol.pl

Musím říct, že tam mi změna nevadí. Je to rozeznatelné a nevyděsilo mě to když jsem to poprvý viděl  ;D

Ten dílek puzzle uprostřed je zavádějící...

Kuba

Citace od: Ondrej kdy 24.01.2018, 07:47:39
V Polsku už taky změnili logo viz.: http://www.lugpol.pl

Musím říct, že tam mi změna nevadí. Je to rozeznatelné a nevyděsilo mě to když jsem to poprvý viděl  ;D

Ten dílek puzzle uprostřed je zavádějící...

S tim puzzle to je pravda :)
Polske logo pusobi decentne a neagresivne. Je libivejsi...

yoshimaka

Teda, po přečtení všech příspěvků a hlavně, po tom, co na mne vybaflo nové logo, přispěji také svým názorem, když už tu máme fórum:

1. Poláci mají mnohem hezčí logo
2. Lekl jsem se, když jsem viděl to naše - nezlobte se, tvůrci, ale předchozí logo, byť archaicky vypadající, je jasně identifikovatelné i neAFOLy. Současné, myslím si, bude krásně reprezentovat mezi AFOLy, to předchozí si budu brát na akce s dětmi.
3. Na druhou stranu reakce, že v něm spatřují nějaký symbol sekty nebo tak nějak, to vůbec ne. Je geometrické, svým způsobem rafinované a odkazující na (kritici prominou) určitou profesionalitu ve stavění a následné funkčnosti.
4. Závěrem - nelíbí se mi, ale nijak mne neuráží. To je můj názor. A vyvolávat kvůli tomu rozepře nebudu. Trochu mne mrzí tohle rozhodnutí nejvyšších hlav, udělat to sami, bez nás, nicméně, dokud si nezaložím vlastní fórum ( ;)), hodlám to prostě respektovat.
Lust och fägring stor

Drobuliatko

Davam tej svastike tyzden, maximalne dva. ;D

Poco

No to ste tomu dali...
To nové logo je naprosto tragické. Schválne ho dajte pozrieť 10 ľuďom, ktorí sa legu nevenujú a dajte vedieť, koľkí z nich uhádli o čo sa jedná. Navyše sú tie plates ešte aj tak-nejak divne deformované.

Porovnávať toto s polským logom sa ani nedá. Tam je naprosto jasné, o čo sa jedná (lego kocka), je vidieť písmená LP a polskú vlajku. Celkový dojem je tiež fajn.

juraj

Kolegovia dali svastiku na 2. pokus. Najprv si citali "Kostky", ale na to uz su zvyknuti.

Moj skromny navrh. Otocit plates opacne, aby neboli SNOT  alebo dat ich 5-6. Aby to vyzeralo ako vrtulka :)  Ale urcite si zvyknem aj takto.

Daniel

Asi není úplně úroveň fóra závislá na logu (spíše bychom měli více stavět a prezentovat to zde), ale nedá mi to a napíši zde můj subjektivní první pocit po spatření nového loga (ještě před přečtením diskuse zde): CO, PUZZLE? :o

peki

#42
Přátelé děkuji za vaše reakce. Jsou naprosto v souladu s přednáškou kterou jsem naposledy absolvoval v rámci manažerského kurzu řízení změn. Ve zkratce je naprosto přirozené že člověk reaguje na změnu v následujících fázích:
- odmítání
- popírání
- vztek
- vyjednávání
- deprese
- smíření

V hledání loga se již diskusí nepokračovalo, protože to nesměřovalo k cíli.  Za sebe říkám že máme před sebou důležitější věci. Ve zkratce transformaci skupiny lidí, okolo webové stránky založené Jindrou na organizaci s právní subjektivitou, fungující podle zákonů ČR.  Dále poběží fórum, kam si skoro každý bude moc přijít a říkat si co chce (pokud dodrží pravidla fóra).   

Ale nově bude existovat skupina lidí, kteří budou dobrovolně členy spolku. Ti budou čerpat výhody, ale také dodržovat stanovy spolku.

Cílem je pořád si hrát s Legem, pořádat výstavy domlouvat se na zahraničních akcích. Nebo si jen nezávazně pokecat o Legu.

Ale opravdu to dále nejde dělat způsobem jakým to děláme. A věřte mi, že jako vlastník transparentních bankovních účtů  "subjektu KOSTKY" vím o čem mluvím. Protože potřebuji situaci vyřešit rychle, domluvili jsme se v rámci pracovní skupiny, která je tvořena moderátory a milanemv s martins (dále počítáme s wafem), že tyto věci připravíme. Skupina lidí kteří budou postupně vtahováni do dění se bude rozšiřovat. Viz například věci okolo sociálních sítí a pořádání výstav. To že se na začátku obracíme  na lidi které známe osobně, je přirozené. V žádném případě to neznamená že někoho přehlížíme. Taky to třeba znamená že si vezmeme dovolenou a někam ve svém volnu jdeme. Takže i když se to nezdá, tak do toho vkládáme velké množství energie a vlastního volného času.

Uvědomte si prosím jak komplikovaná je to situace, protože když přijde na lámání chleba tak nikdo za nic ve skutečnosti nezodpovídá. Nejsou žádné páky (kromě nástrojů moderátora) jak něco domluvit. Ano i přesto jsme dokázali řadu úžasných věcí. Věřím že v tom budeme pokračovat, ale musí to stát na jiných pevnějších základech.

Děkuji za pochopení.



Stimpi

Názor na logo prezentovat nebudu, popravdě jsem nedostal zamčením vlákna ani zpětnou vazbu na mé nápady. Faktem je že demokracie v tomto případě nefunguje, před Lugem je mnoho práce a "pracovní skupina" je myslím ideálním řešením. Pomoc nabídlo mnoho lidí a je jen na PS jestli využijí nebo ne. Práce je to nevděčná a budu rád sledovat kam to povede a fandit.

Kuba

Muzeme v ramci akci pouzivat i puvodni logo? Logo davam z pravidla i na fotky svych Moc. Mohu se drzet u svych MOc puvodniho loga, nebo pro to, abychom splnili neci ocekavani, budeme muset pouzivat jenom nove logo? S kterym jak tu padlo se musime smirit?

peki

Citace od: Kuba kdy 24.01.2018, 14:00:58
Muzeme v ramci akci pouzivat i puvodni logo? Logo davam z pravidla i na fotky svych Moc. Mohu se drzet u svych MOc puvodniho loga, nebo pro to, abychom splnili neci ocekavani, budeme muset pouzivat jenom nove logo? S kterym jak tu padlo se musime smirit?

Jsou naplánované 2 akce, kde jsou již hotové například plakáty s původním logem. Na náběhu a používání se domluvíme. Výhledově budeme používat nové logo.

Villa Legina

Citace od: peki kdy 24.01.2018, 13:31:32
Přátelé děkuji za vaše reakce. Jsou naprosto v souladu s přednáškou kterou jsem naposledy absolvoval v rámci manažerského kurzu řízení změn. Ve zkratce je naprosto přirozené že člověk reaguje na změnu v následujících fázích:
- odmítání
- popírání
- vztek
- vyjednávání
- deprese
- smíření

Toto je univerzálne pravidlo a týka sa špeciálne zmien NEGATÍVNYCH (pre dotknutého). Čiže nepriamo priznávate, že tá zmena je kontroverzná, nie príjemná, hoci vy ju považujete z hľadiska vášho podniku za potrebnú? Ale nevedela som, že ste v takej pozícii, že ste nútení ľudí konfrontovať s nepríjemnosťami podobne ako lekári k pacientom so smrtelnými diagnózami.

To logo JE svastika, je nepriateľské! Zabudli ste totiž zobrať v ohľad, že ľudia v EU priestore majú vpečatenú kolektívnu pamäť a tie negatívne asociácie s nepriateľskými symbolmi, nacistickou ieológiou a okultizmom sa spúšťajú automaticky. Len totálni ignoranti , prípadne prírodné národy nepoznajúce stále relatívne nedávnu históriu civilizácie v Európe nebudú pociťovať žiadne (negatívne) emócie.   

Mr. Cube

#47
Citace od: Villa Legina kdy 24.01.2018, 15:08:47
To logo JE svastika, je nepriateľské!

Svastika sama o sobě nepřátelská určitě není, respektive se objevila u všemožných kultur nezávisle na sobě a na různých kontinentech. Samozřejmě, kvůli tomu, k čemu byla využita/zneužita v Evropě před a během 2. svět. války, je to vnímání posunuté a poznamenané tragickou zkušeností.

Mimochodem, zatím jsem tady příspěvek nedával, ale vidím, že nejsem jediný, koho napadly asociace typu hákáč, puzzle, větrník, Merkur. Tahle varianta loga prostě tyto asociace bude v lidech vyvolávat, a bez doprovodného nápisu "KOSTKY" u Lega neznalých vůbec nevyvolá asociaci s Legem. Trošku škoda, protože (podle mého názoru) tam měl v tom původním vláknu Martins lepší návrhy, které měly i pro "běžné lidi" jasnější srozumitelnost, podobně jako loga jiných LUGů.

Villa Legina

Citace od: Mr. Cube kdy 24.01.2018, 15:21:47
Citace od: Villa Legina kdy 24.01.2018, 15:08:47
To logo JE svastika, je nepriateľské!

Svastika sama o sobě nepřátelská určitě není, respektive se objevila u všemožných kultur nezávisle na sobě a na různých kontinentech. Samozřejmě, kvůli tomu, k čemu byla využita/zneužita v Evropě před a během 2. svět. války, je to vnímání posunuté a poznamenané tragickou zkušeností.

Samozrejme, že svastika sama o sebe nepriateľská nie je, ale v našom európskom priestore ako nepriateľská vnímaná JE, práve kvôli tomu zneužitiu nacistami, ako si správne uviedol. A vaša organizácia KOSTKY sa predsa nebude prezentovať v Indii, Iráne alebo kdesi v Papui New Guinei, ale v EU priestore, preto by jej zobrazovanie alebo Anspielungy na ňu mali byť TABU.

Bard

#49
Mě se to nové logo nelíbí, ale nechtěl jsem to původně psát. Po vývoji diskuse přece jen zareaguju.
Nelíbí se, ale přitom mi neasociuje svastiku. Jsou tu jiné dva důvody. 1) Nevidím v tom LEGO. Alespoň ne na první pohled. 2) Tohle spojení kostek nemám rád. možná jsem ovlivněný i tím, že LEGO ho označuje za "nelegální".

Ještě dodatek k bodu 1). Na obrázku, který sem na začátku tématu vložil Martins, je uprostřed "3D verze" (ne pouhý půdorys) a ta mi přijde mnohem lepší. Respektuju to, co někdo psal před časem, že dnes nefrčí prostorová loga. Jen podle mého subjektivní vkusu na mě působí podstatně lepším dojmem.

EDIT: Až po napsání příspěvku jsem zjistil, proč v tom logu nevidím LEGO. Graficky nejsou oddělené study.

papluh

Spôsob voľby radšej moc komentovať nebudem. Akurát si treba uvedomiť, že toto nieje nejaké korporátne prostredie kde sa dajú používať poučky z kurzov a kde sa ráta že vrchnosť má pravdu a ako zamestnanec sa nemáš čo prejavovať, buď sa zaraď do radu alebo choď ... Čokolvek čo je naviazané na fanúšikovstvo a veci budované spoločne bude mať v sebe oveľa, oveľa viac emócií a osobných vkladov a treba stým vedieť pracovať...

Dá sa pochopiť, že technické veci ako hosting, účty, právne veci má význam riešiť priamo a bez diskusie, ono pokiaľ to bude fungovať ľudom to ani nepríde a prispôsobia sa. Ale riešiť niečo čo definuje identitu a sú ľudia na to naviazaný ako je logo (pozor bavíme sa o našom logu a nie nejakého korporátu) je dosť ... nedotiahnuté. A to že logo vyvoláva emócie bolo vidieť pri prvotných návrhoch, alebo ako pôsobila česká vlajka na niektorích ľudí (hlavne Slovákov >:D, mimochodom toto nechcem rozoberať len uvádzam že môže vyvolávať aj negatívne emócie)

Osobne si myslím, že kludne sa môhli zobrať tie návrhy čo boli, odfiltrovať (nerealizovanteľné, licencovateľné a pod), nechať hlasovať (obmedziť nových, neaktívnych a pod uživateľov) a nikto by nemol povedať ze to potom zvolila elita. Za ten čas si stihnete zvoliť prezidenta ale logo sa nedalo stihnúť ...

Ale evidentne elita rozhodla a nehodlá ustúpiť, takže :

Hodil som to anonymne medzi AFOLov na zahraničnom chate. Najprv logo, potom aj s nápisom a potom staré logo
- po vysvetlení že sa má jednať o LUG (samotné logo to nenasvedčuje!) boli komenty "ilegálna technika" (That's illegal) a "štrukturálne nedostatočné" (Not structurally sound)
- z neutrálnejších "je to ok, nieje úžasné, ani strašné" alebo "nepáči sa mi, ale to žiadne z kociek okrem Bricksetu"
- na otázku či niečo pripomína "swastiku, ale radšej som to nenapísal"
- a "aspoň nevyzerá 30 rokov staré ako to predošlé"  8)
- či "to by nemalo byť ťažké spraviť Českú vlajku z kociek"
... názory nech si prebere ten kto je nim otvorený

K logu samotnému
- font je čistý, neutrálny, možno až moc neutrálny, osobne mi nič nevyvoláva v dobrom či zlom (v čitatelnosti je progress oproti starému)
- logo samotné nevyvoláva pocit LEGO kociek, možno by tá linka medzi studmi a "telom" bricku pomohla, možno nie
- logo vyzerá lepšie len vo väčšom merítku, stačí sa len pozrieť na titulku stránky a je to horšie. No a keď sa otvorí obrázok od Martinsa a pozre sa minifig v merítku k reálu tak je to mizéria (na obrazovke ho mám asi 110-120% reálneho minifiga, na monitore mi stojí kostkácky minifig, od monitoratj oboch som asi 50cm, starý minifg má logo jasne rozpoznateľné ako brick aj skrz vlajku, toto nové sú 4 farebné šmuhy a to ešte nieje tlač ale obrázok...)
- ešte k logu hore na stránke - ako to bolo testované ? však to je grafická flákarina, vyzerá to ako by tie diely niekto obkresloval perom a triasli sa mu ruky. Prečo? Lebo si niekto nedal námahu to poriadne resamplovať a nechal tam čo vypočítala automatika na 1 skok miesto postupne ?
- farby su tmavé, teda najmä modrá

prílohy
- malé - aktuálne logo na stránke, resamplované cez 4 kroky (30sekúnd práce), s linkou pod studmi, s jasnejšou modrou
- veľké - aktuálne od Martinsa, s linkou pod studmi, s jasnejšou modrou

peki

#51
Citace od: Villa Legina kdy 24.01.2018, 15:08:47
Toto je univerzálne pravidlo a týka sa špeciálne zmien NEGATÍVNYCH (pre dotknutého).

Legino to, že změna Loga bude kontroverzní bylo vidět záhy po vyspání soutěže. Pokud někdo vnímá sám o sobě změnu jako negativní, je velmi pravděpodobné že jeho reakce budou viz obecná poučka.

Citace od: papluh kdy 24.01.2018, 22:03:43
Akurát si treba uvedomiť, že toto nieje nejaké korporátne prostredie kde sa dajú používať poučky z kurzov a kde sa ráta že vrchnosť má pravdu a ako zamestnanec sa nemáš čo prejavovať, buď sa zaraď do radu alebo choď ... Čokolvek čo je naviazané na fanúšikovstvo a veci budované spoločne bude mať v sebe oveľa, oveľa viac emócií a osobných vkladov a treba stým vedieť pracovať...

Dá sa pochopiť, že technické veci ako hosting, účty, právne veci má význam riešiť priamo a bez diskusie, ono pokiaľ to bude fungovať ľudom to ani nepríde a prispôsobia sa.


Hodně lidí sem chodí jako do hypermárketu (když je v letáku sleva = LUGBULK možnost nějakého výhodného nákupu). Těch co tady něco dělají (plní ty regály zbožím) je nesrovnatelně méně.

Moje SZ jsou plné vět typu v současné době mám hodně práce, na kostky nechodím. Když budete něco přádat tak mi napiš.  Včera se mne jedem AFOL mazak ptal jestli ještě může objednat kostky v rámci malého lugbulku. Respektují že sem lidi přicházejí dobrovolně, a časem se změní jejich priority čas a vytratí se.

CO bude  s LUGEM/fórem když se něco stane např.  s peki/Jindrou ?

Vůbec nemám v úmyslu šířit auru mojí nepostradatelnosti. Ale uvědomte si, že všechny bankovní účty jsou vedeny na mojí fyzickou osobu. Manželka o tom ví, kdyby říkala že ne, tak jí ukažte tento příspěvek  ;)   

Věci na kostkách dávno nejsou o hostingu a technických věcech, které když se nám (adminům povedou) tak si na ně "ostatní " zvyknou.

Mimochodem i tyto technické věci stojí zatím na 1 člověku a nyní řešíme jak to převedeme do nějakého řízeného režimu.

Musíme se zreorganizovat a mít jinou strukturu, kde ty aktivní (ne nějaká elita) budou určovat rámec a směr fungování LUGU. Zatím není žádný nástroj jak i tady na fóru rozhodovat kdo se může/nemůže  účastnit hlasování.

Až se založí spolek tak řada lidí bude opět reagovat podle příručky, protože se jim nebude líbit např. název, typ spolku něco ve stanovách a nebo od přírody nechtějí být členy žádného spolku.  Ale změna je nutná. Fórum bude dál fungovat tak jak nyní a bude otevřené pro všechny. POUZE se na něm nebudou řešit některé věci, to budou řešit členové spolku.

Znova opakuji, potřebujeme nějak začít. Má a bude to mít porodní bolesti. Snažím se vysvětlit co a proč je naším (věřím že společným) cílem.   

Jeden kolega mi dokonce napsal:
KOSTKY.ORG - forum je něco jako EU. Všichni víme, že bez ní to nejde a všichni víme co je špatně. Jen se to nedaří změnit.

Věřím že to tak není a věci změnit dokážeme. Musíme ale společně chtít.


waf

Nové logo mě nenadchlo, ale je to jen logo... Důležitější bude nastavení spolku a zapojení do něj zdejší komunity. Je to právě zdejší komunita fajn lidí se společnou zábavou v Legu, co má pro mě hlavní hodnotu.

Ivansliz

Podle Jindroushe bylo logo poplatné době vzniku a nešikovnosti autora.

Já tvrdím, že naopak v jednoduchosti je většinou síla! Ono staré logo tak vyjadřovalo všechno důležité co mělo - v jednoduchosti: jasně vypadající obrázek kostky LEGA (o tom je naše skupina) a v něm česká vlajka (jsme Česko, ne Litva, Německo, Somálsko)...

Nové logo je tak bohužel úplným opakem toho, co píšu výše, dokonce si myslím, že je i opakem toho, co psal/chtěl Jindroush. Není to podle mě ani nijak designově nové/moderní a člověk na tom, pokud není kostkař, ani s jistotou nepozná, že se jedná o kostky nebo logo ČESKÝCH Afolů. Hákový kříž mi to mj. evokuje taky...  :'(

Změna loga mi přijde podobně absurdní, jako změna Czech Republic na Czechia. A když už je tu tak málo lidí na práci a udržování "kostek", tak je zvláštní, že zrovna na takovou prkotinu, jako je změna loga, čas náhle je...
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Ivansliz

#54
Tím neříkám, že návrh autora je nějaká s**čka, protože mezi jinými návrhy nebo za jiné situace by možná to logo nebylo špatný. Ale starý logo je podle mě konkurence příliš velká...  :-\

Názor 2 nezávislých nejmenovaných lidí:
1) Bývalý kostkař: Tohle není nic...ani tuctový. Musel jsem zoomovat abych řekl v duchu aha.No ale takto jsem kostky nikdy nespojoval. Nejvic na pikaču stavební technika...
2) NEkostkař, člověk z lidu: Určitě je lepší ta kostička s vlajkou. Ty trámy nejsou hezké.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

peki

Citace od: Ivansliz kdy 27.01.2018, 16:08:37
Změna loga mi přijde podobně absurdní, jako změna Czech Republic na Czechia. A když už je tu tak málo lidí na práci a udržování "kostek", tak je zvláštní, že zrovna na takovou prkotinu, jako je změna loga, čas náhle je...

1) Zjevně nejde o takovou prkotinu

2) Škoda že nečteš co píšu (v horším případě nechápeš co píšu):

Citace od: peki kdy 23.01.2018, 17:20:34
Hlavně se potřebujeme posunout v dalších věcech. Tím neříkám, že logo není podstatné.

Citace od: peki kdy 24.01.2018, 13:31:32
.....Ve zkratce:
transformaci skupiny lidí, okolo webové stránky založené Jindrou na organizaci s právní subjektivitou, fungující podle zákonů ČR.

Citace od: Jindroush kdy 23.01.2018, 14:39:41
...., že se jedná jen o první krok v chystaných změnách....
a) Kostky jsou velké a řada činností se musí rozpostřít mezi více "zodpovědných", což je v současné době "pracovní skupina".
b) Akcí je čím dál více a je nutné je umět správně zpropagovat - proto potřebujeme nové logo, nový web a nová košťata, která nám pomůžou na sociálních sítích
c) Bude se rovněž muset založit spolek, nad jehož právní formou se stále ještě spekuluje.
......

Takže co je na tom zvláštní? Z pohledu mé strany "barikády", pouze to že například mezi 3 300 členy se nenajde nikdo, respektive po ukecávání 1 člověk, který je schopný převzít po jindrovi administraci fóra (zadara ve svém volném čase). To samé se týká rozjetí nového webu To je opravdu zajímavý.

Doporučuji se podívat na následující obrázek, dneska ho někdo postnul na AN (amb. network).





Opakovaně vyzývám ke smíru a soustředění energie do věcí které musíme změnit. Jakmile budeme mít odpovídající strukturu a vhodné nástroje budou fungovat demokratické procesy.

Sám změnu, tedy bez vaší podpory nejsem schopen zrealizovat.
   


Stimpi

#56
Citace od: peki kdy 29.01.2018, 12:07:45
Takže co je na tom zvláštní? Z pohledu mé strany "barikády", pouze to že například mezi 3 300 členy se nenajde nikdo, respektive po ukecávání 1 člověk, který je schopný převzít po jindrovi administraci fóra (zadara ve svém volném čase). To samé se týká rozjetí nového webu To je opravdu zajímavý.

Není to zvláštní, je to logické ... kolik je tu lidí chopných administrace fóra nebo programování webu na potřebné úrovni  ... a pokud to chceme posunout tam, kam to má patřit musí to dělat někdo kdo o tom má páru. Myslím, že je tu hodně lidí co jsou schopni pomoci, jen je třeba vědět kdo může pomoci s čím. Když to vztáhnu ke korporátnímu příkladu co jsi užíval, tak je dobré vědět, že nemůžeš chtít po konstruktéroj aby šel zaskakovat na recepci, nebo po uklízečce aby šla projektovat, protože i při  nejlepší vůly oboje nejspíš dopadne katastrofou.

Osobně umím pomoci s grafikou, designem, ale na kódování webu si už netroufám...

peki

Citace od: Stimpi kdy 29.01.2018, 12:29:53
Není to zvláštní, je to logické ...

..... je dobré vědět, že nemůžeš chtít po konstruktéroj aby šel zaskakovat na recepci, nebo po uklízečce aby šla projektovat, protože i při  nejlepší vůly oboje nejspíš dopadne katastrofou.
...

Každý (bohužel) mluvíme o něčem jiném. Já o tom že mezi 3 300 není žádný konstruktér který by se přihlásil a pomohl s administrací fóra, správou webu (zadara a ve svém volnu). Mně to příde statisticky nepravděpodobné, tobě logické.

Ty říkáš - nemůžeš chtít po konstruktérovi aby šel zaskakovat na recepci. Ok, tady se shodneme. Kdo/kdy  říká/říkal, že něco takového chce? Pokud to tak vyznělo tak se pořád (bohužel) nechápeme.

Ještě jednou se zastavím u :

Citace od: papluh kdy 24.01.2018, 22:03:43
....Dá sa pochopiť, že technické veci ako hosting, účty, právne veci má význam riešiť priamo a bez diskusie, .........

Na to potřebujeme lidi a ty hledáme.







Stimpi

Asi moje chyba, nejspíš jsem napsal kostrbatě ... psal jsi, že je zvláštní, že se nikdo nenajde ... v mém překladu "nechápu, že v tomto počtu se nenajde" ... nejde-li o ironii. Odpověděl jsem že to je spíš logické (jak píšeš "statisticky nepravděpodobné"), že se z v tomto počtu (ne)najde.

Mimochodem pokud nejde o překlep ... druhou větou popíráš první.

Nicméně neoponuju ti, jen jsem se ti to snažil vysvětlit...

peki