Znáte výtvory Lukasze Libuszewského?

Založil klubo, 07.12.2017, 18:42:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

klubo

Prvně jsem na jeho výtvory narazil na Instagramu, později jsem našel na ebay, že prodává návody.

Mrkněte na to, jeho výtvory za to fakt stojí. Je to (dle mého názoru) jeden z mála stavitelů modulárů, který designem a stavebními technikami překonává ofiko sety.

https://www.ebay.de/sch/brickative/m.html?item=302494013198&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562

Petronel


papluh

#2
Pekné, ale ono to ťaží aj z toho že je tam viac dielov. Napr tá "Praha" má cez 4tisíc, to je toľko čo Assembly square na 50% väčšej podložke. Je otázne či by ľudia dávali za každý 32x32 modular toľko čo za AS...  Ten skoro dvojnásobok dielov oproti bežnému modularu sa samozrejme musí prejaviť na kvalite.
Lego to musí osekať pre masy, preto je tu miesto aj na tie MOCy...

Inak tú "Prahu" som si tipol ešte skôr ako som čítal popis  :D takže dobre spravené.
Zaujímavé sú ondmímateľné steny niekde.
Polku Bike shopu mu už obšlahli číňania...

klubo

jo taky jsem si říkal že  kdyby todle mělo lego vyrobit tak by polovinu "cingrlátek" osekali, ale je i pravda že model je hodně vysoký, 2 patra jsou stejně vysoký jako 3 patra na AS, takže ta věž hodně vyčnívá do výšky i když z fotek to tolik nevypadá... no a detaily v interiéru jsou taky hodně "bohatý", to pak dílky naskakujou

každopádně tu "prahu" i kdyby byla osekaná na 2500 dílků bych rači než dinner

Jonas

Díky za odkaz. Je to skutečně vynikající stavitel a jeho stavby se mohou směle poměřovat s nejlepšími oficiálními moduláry. Podle mého názoru, řadu těch posledních hravě strčí do kapsy. Když jsem viděl jeho Bikeshop, neváhal jsem a instrukce jsem si na Ebayi zakoupil.

Kochám se teď všemi detaily a chytrými stavebními technikami, a postupně stavím. Je to přece jen něco jiného než stavět z koupeného setu, kdy z krabice vysypete všechny kostky a pak už jen pasivně jedete jeden krok za druhým. Já teď musím neustále hledat ve svých zásobách kostky, promýšlet různé náhrady - ovšem tak, abych nepokazil vyznění Lukaszova modelu. Očekávám, že stavbu nebudu mít hotovou dříve než za několik týdnů, takže radost ze stavění bude mnohem delší než při stavění oficiálních setů.

Myslím si, že bych stavbu jakž takž zvládl i bez Lukaszových instrukcí - alespoň exteriéry. Ale jsou tu nejméně 2 důvody, proč jsem bez váhání instrukce koupil.
1) Lukasz odvedl skutečně vynikající práci, a to jak při vlastním návrhu, tak i při tvorbě precizně provedených instrukcí, a odměnu si jednoznačně zaslouží.
2) A zaslouží si ji o to víc, že mu Číňani už stačili model bezohledně ukrást. (Odkaz sem nebudu dávat). Jen je vidět, že si nejspíš nevěděli rady s mechanizmem výtahu (v té době ještě instrukce nebyly k dispozici), a proto ho vynechali a místo něj přidali nehezký stavební paskvil. Mimochodem ten výtah je skutečně geniálně vymyšlený a jeho mechanizmus i ovládání krásně zapadá do interiéru a exteriéru cykloshopu.   
Jonas - Můj Brickshelf

peki

Díky za odkaz. Je to opravdu pěkné. Asi také zainvestuji po novém roce.

klubo

souhlas s Jonas, taky jsem neváhal a za tu odvedenou práci jak na manuálu tak při návrhu, jsem si zatím jeden návod od Lukasze rád koupil, je to opravdu TOP! čínskou kopii jsem neviděl (ani nehledal) a tak doufám, že prodejem návodů se mu to trochu vynahradí, zaslouží si to, má fakt talent

jinak jsem uvažoval, že spousta autorů co dávají svoje výtvory na ideas by udělali líp kdyby se na to vyprdli a rovnou prodávali návody, myslím že by z toho měli větší přínos než se donekonečna snažit na ideas a když už překročí 10tis hranici tak jim to lego stejně zamítne...

VojtaBeton

Omlouvám se za OT, ale nevyplatilo by se kostkám udělat stránku, kde by jejich uživatelé nabízely návody svých modelů k prodeji? Úplně stejně jako apple má svůj appstore? Kde by šly určité procenta kostkám a určité procenta autorovi? A kde by si autor vybral zda chce nabízet za určitou částku, nebo zdarma? Myslím, že jsem tady viděl spoustu modelů, co by si to zasloužili a bylo by to pěkně na jednom místě.

milanv

Pokud vím, tak podobnou službu nabízí (poměrně čerstvě) Bricklink, ale nevím nevím, jak se ujala - i s podporou BL je to pro lidi ne úplně jednoduché koupit: sehnat všechny díly, příp. zjistit, které už mám, nakombinovat z několika obchodů a zastavit protáčející se oční panenky po zjištění ceny za ty díly (v porovnání s běžným stejně velkým setem, např. tím modulárem).

No a hlavně: kolik je tu lidí, kteří umějí a mají čas a elán vyrobit opravdu rozumně kvalitní návod? Ne, opravdu ta automaticky generovaná hrůza vypadávající z LDD se nedá prodat. Pokud teda nechceš mít ostudu a plnou schránku žádostí o vrácení peněz.
Pán na Žlutém hradě

Jezevec

Takže je tedy pravda, že mnohem líp finančně vyjde koupit si oficiální modulár v bedně v obchodě než custom návod na nějaký modulár na netu a pak díly shánět sám s tím, že si to pak člověk postaví doma?  :)
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

milanv

Co ti na to říct - posčítej si jenom ceny těch dílů kupovaných samostatně, a pak to porovnej s cenou setu. I kdybys měl ten návod zadarmo a kdybys bral ten stejný modulár jako je nějaký vydaný. Uvidíš sám, o kolik je to víc peněz, zvlášť když se omezíš na nové dílky. A pak ještě když započteš cenu návodu, všechna poštovné (ty dílky seženeš na několik nákupů, ne na jeden) a v případě těch MOCů i víc dílů na promakanější detaily. Proč myslíš třeba, že nemám tu ghosbusters budovu ve verzi od toho (myslím) Švýcara?

Proto je lepší - i na podporu vlastní fantazie přeci - se nechat jen inspirovat a postavit si vlastní z toho, co máš doma. Plus případně nakoupit jen pár dílů, co ti zrovna chybí.
Pán na Žlutém hradě

klubo

Samozřejmě že MOC modulár vyjde dráž než ofiko koupenej v krabici, stačí si spočítat že ofiko modulár má cenu caa 1,7 kč až 2kč/dílek. Při koupi jednotlivých dílků na BL seš počítám na dvojnásobku... já stavím Old Town Pub, cca 1800 dílků jsem měl doma a cca 2200 sem koupil na BL, a jenom ten nákup na BL vyšel na víc než 6000 kč.....k tomu cca 500 za návod, takže asi tak, nicméně mě to za to stálo, chtěl jsem to mít ve své modulárové ulici...a zároveň nemám dost fantazie abych si takovou stavbu postavil sám

klubo

dnes jsem dokončil přízemí stavby Old Town Pub (1. část návodu) a narazil jsem zatím na 3 chyby (počet dílků potřebných ke stavbě neodpovídal počtu uvedeném v partslistu), tak uvidíme jak to bude dál...

klubo

Dnes postaveno, ještě zbývají nějaké detaily...chybí mi pár kostek které jsem zatím nahradil tím co bylo doma. Stavba působí v reálu opravdu famózně...

peki

#14
Citace od: peki kdy 10.12.2017, 20:18:41
Díky za odkaz. Je to opravdu pěkné. Asi také zainvestuji po novém roce.

odkaz na jeho ficker

brickative