Děláme radost DULPEM

Založil peki, 28.11.2022, 11:12:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Před nějakou dobou se nám podařilo získat větší množství DULPA, s tím že dárce si přál udělat radost dětem v nemocnicích, azylových domech hernách školkách či školních kroužcích.

Během nabitého podzimu jsme kostky postupně distribuovali. Poprosil by jsem jednotlivé účastníky o krátké info/fotku (pokud je to možné).

   

peki

#1
Krajská nemocnice České Budějovice (předáno prostřednictvím hlavní sestry na dětské oddělení)

ditetemnaporad

Citace od: peki kdy 28.11.2022, 11:18:41Krajská nemocnice České Budějovice (předáno prostřednictvím hlavní sestry na dětské oddělení)

Super! Jenom paní v modrém vypadá, že místo DUPLO by byla obdarována raději třeba Friends  8)

Hardegon

#3
Já beden dostal několik. Tahle je u dobrovolných hasičů v Nepomuku  ;)

Hardegon

#4
Lezecký klub Vtahu. Duplem zabavují nejmenší, když čekají na sourozence, nebo využívají při sportovních hrách. Po mém závozu jsem na týden rozvrátil morálku.
Klub zároveň dělá příměstké i letní tábory a celoročně různé programy pro školy a školky.
Tyhle kostky mají reálný dosah ke stovkám dětí.

peki

Citace od: ditetemnaporad kdy 28.11.2022, 11:35:56Super! Jenom paní v modrém vypadá, že místo DUPLO by byla obdarována raději třeba Friends  8)

Paní v modrém je setra pracující v nomocnici, která se nechtěla vůbec fotit. Protože je to ale i moje manželka tak se vyfotit nechala :)

ditetemnaporad

#6
Citace od: peki kdy 28.11.2022, 11:42:30Paní v modrém je setra pracující v nomocnici, která se nechtěla vůbec fotit. Protože je to ale i moje manželka tak se vyfotit nechala :)
::) Pak je to ale úplně jiná věc. To znám moc dobře. Zvlášť ve věcech LEGOvých

Hardegon

#7
Další bedna je na dětské onko v Plzni.

Poslední jsem předal do školky, kde pracuje @nikolinek

Na těchto místech už je problém s focením dětí, tak jen fotka se sestrou v nemocnici.

Ryxe

#8
Já předal jednu a půl bedny do Azylového domu v Horních Počernicích viz foto  :)

Jedná bedna putovala do dětského domova v Milovicích ( odtud bohužel foto není). Přebírala nějaká paní vychovatelka, která se fotit úplně nechtěla  ;D

Půl bedny jsem o víkendu odevzdal MilanoviV, který to má do nějaké školky/družiny. Požádal jsem ho o dokumentaci  ;)

1669635401300.jpg

peki

jménem odboru školství, prevence kriminality a bezpečnosti Městského obvodu Poruba, které je zřizovatelem Centra volného času, ul. Vietnamská 1541, v Ostravě-Porubě, bych tobě a firmě Lego chtěla moc poděkovat za zprostředkování, doručení a darování lego duplo kostek pro naše nejmenší (z nichž jednu krabici jsme předali a rozdělili jsme se s Rodinným centrem Kaštánek).
Velice si toho vážíme a těšíme se, jak si ho naše děti v dětském koutku centra užijí. Doposud jsme, zde kostky lego duplo neměli, tudíž se nám díky tomu rozšířil i sortiment hraček ke hraní.
V druhém emailu posílám fotky z předání v Rodinném centru Kaštánek.
Děkujeme.
S přáním pěkného dne

Monika Soviarová

peki

Dobrý den paní Soviarová,
posílám potřebné informace, pokud by ještě něco chybělo, tak mne kontaktujte.

Rodinné centrum KAŠTÁNEK, z. s.
IČO  22726209
sídlo: Ukrajinská 1533/13, Ostrava - Poruba

Informace k organizaci: jsme nezisková organizace, která nabízí volnočasové, vzdělávací aktivity pro rodiny s dětmi od narození do mladšího školního věku, stavebnice bychom využili v herně - duplo a se staršími dětmi na táborech, uvažovali jsme také o otevření Lego klubu pro děti, jak mimoškolní odpolední aktivitu.

Když to klapne, bylo by to moc fajn.
Děkuji, že jste na nás myslela.
Monika Moricová

milanv

Citace od: Ryxe kdy 28.11.2022, 12:43:30Půl bedny jsem o víkendu odevzdal MilanoviV, který to má do nějaké školky/družiny. Požádal jsem ho o dokumentaci  ;)
Potvrzuji, duplo jsem právě předal do základky a družiny u pražské Hůrky. Důkaz místo slibů:
Pán na Žlutém hradě

Izabella08

#12
My jsme s Patrikem nadělovali v DD Prostějově.

Izabella08

Dále pak V JAN...sdružení Jdeme autistům pomoci, kde dětem stavění z LEGO kostiček velmi prospívá.
Zde jsme nebyli poprvé:)

Izabella08

A také v Klokánku, kde jsou děti se svými maminkami, které doma nejsou v bezpečí.

Vočko

LEGO Duplo předáno do ParaCENTRA Fenix. Primárně použijeme na akcích pro děti. Dále bude pár vhodných kostek použito pro trénink jemné motoriky u nás na ergoterapii a to převážně u "čerstvých" klientů u kterých jsou rozhodující první dva roky po úraze.
Moc děkujeme a za sebe mě těší, že ten kus plastu má i jiné využití.

Za Fenix vyřizuji pozdravy

rocice

Jedna krabice s Duplo kostkami dnes předána do Barevné domky, Hajnice, kde se starají o 19 klientů s těžkým mentálním nebo zdravotním postižením a dalších 48 klientů s mentálním a kombinovaným postižením v chráněném sociálním bydlení v barevných domcích, ve kterých se za podpory asistentů podílí na chodu jednotlivých domácností. Duplo kostičky velmi ocenili, pro jejich klienty je to optimální velikost pro tréning motoriky.
Více viz: https://www.barevnedomky.cz/

rocice

Druhou krabici s Duplo kostkami jsme dnes předali do Dětské centrum, Dvůr Králové nad Labem. Jedná se o Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc (ZDVOP) z Královehradeckého kraje, do kterého jsou na dočasný pobyt umisťovány děti (od kojenců až do 18 let) v případě akutního problému v rodině. Zařízení se stará o 16 dětí, v druhé pobočce (také ve Dvoře Králové) je dalších 20 dětí.
Více viz: http://www.detskecentrumdk.cz/okamzita-pomoc.aspx

Hana129

#18
Velké poděkování taky od dětiček a p. učitelek ze školek v Kobeřicích. Duplo udělalo velikou radost, děti se pustily hned do přebírání, stavění a hraní (a já s nimi :) )  Školky mají kolem 100 dětí, Lego bude dělat radost velice dlouho.  :D
DĚKUJEME!

peki

Byla by možnost sehnat opět nějaké krabice s DUPLEM na charitu. Napište mi SZ kdo (a no co ) by měl zájem. Budu posléze potřebovat nějakou střídmou fotodokumentaci Ani ne tak k použití zde, ale pro poskytovatele daru.

Ryxe

Přátelé, úplně jsem zapomněl sem dát, kam jsem ty kostky donesl já  ;D .

Tak tedy, jednu várku kostek jsem předal po cestě na Ostravskou výstavu na dětské hematoonkologické oddělení v Olomouci. Bohužel fotku z předání nemám, jelikož paní Medková musela náhle chvilku před naším příjezdem odejít ( začal se o ní pokoušet nějaký bacilus) a tak jsem předal sestřičkám na rychlo jen mezi dveřmi.

Další bedny putovaly do MŠ Sluníčko v Milovicích, odtamtud mi poslali i fotky, co z kostek děti postavili  :D .

Další zastávka s kostkami proběhla v družině ZŠ Juventa v Milovicích.

A aby těch Milovic nebylo málo, minulý týden putovaly dvě bedny do klubovny nízkoprahového centra Point Milovice. Tato malá neziskovka pomáhá rodinám v nouzi a ve dvou klubovnách se snaží znevýhodněným dětem pomáhat smysluplně trávit čas.

Všude, kam jsem s kostky udělaly velikou radost  ;)

rocice

Dnes jsme přijeli překvapit dětičky v Mateřské školce Pohádka v Žacléři a přivezli jim první vánoční dáreček - krabici plnou Duplo kostiček. Dětičkám se hned rozzářila očička a během chvilky začaly vznikat první stavby. Paní učitelky si pochvalovaly, že je takto soustředěné do nějaké aktivity už dlouho neviděly.  ;)

Duplo kostičky budou rozděleny do 3 tříd v MŠ Pohádka, kde je přes 50 dětí ve věku od 2+.
https://ms-zacler.cz/pohadka/