(vlastní) Milanovy vignetty

Založil milanv, 30.12.2013, 04:19:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

V rámci prezentace díla na Soutěž MOC 2014 jsem konečně dodělal fotku s novými čepičkami.
Pán na Žlutém hradě

milanv

Pán na Žlutém hradě

Petronel

Heh, no teda Milane!  ;D To je hodně zajímavé dílo. Doufám že jsi ho netisknul na PFko pro manželku nebo tak.  ;D
I nálepka vypadá povedeně.

milanv

Jsem rád, že se líbí - tobě i Akimu (ve vlákně s chcíplým psem).

Samolepka je na originálním LEGO podkladu, proto tak dobře kopíruje barvu kostky - namaloval jsem to ručně na okraj originální samolepky a vyřízl skalpelem.

Zajímavost je, že ta reklama není vymyšlená, jezdil jsem kolem ní do práce :)
Pán na Žlutém hradě

Martins

milanv

Do společného domu se nastěhoval kutil Tom a hned prvního večera si postavil malý vrtulníček. Jenže dron byl moc bachratý a nelíbil se sousedům, a tak se Tom pustil do předělávky. A teď se nemůže rozhodnout: raději červenou tricoptéru nebo žlutou quadcoptéru? Pomůžete mu v anketě? :)

1. Červená tricoptéra (trojvrtulový)

2. Žlutá quadcoptéra (čtyřvrtulový)

Žlutá ve vzduchu:
Pán na Žlutém hradě

peter

Letadla jsou moc pěkná a mam k nim dotaz. Sám jsem několikrát chtěl použít ten volant takto samostatně. Bohužel pokaždé, když jsem se jej pokoušel sundat z originálního držáku, tak mi vždy ten držák praskl. Můžeš mi prosím sdělit tvůj postup jak ty volanty z toho držáky bez poškození oddělit?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

milanv

Jasně, taky jsem se nejdřív bál. Základ úspěchu spočívá v tom tlačit pouze v bezpečném bodě a směru, v žádném jiném. Tj. nesmí se ten podstavec mít šanci o nic vzepřít. Já to dělám tak, že chytím volant mezi dva prsty, nedotýkám se vůbec podstavce a druhou rukou zatlačím špičkou klasické legové antény doprostřed volantu na ten čudlík z podstavce.

Tak nemá podstavec žádný bod, o který se zlomit (drží v jednom a tlačíš ho taky v jednom, a to v tom samém). A volant je naštěstí pevný a malý v průměru, takže se nijak neprohne ani nezlomí.
Pán na Žlutém hradě

Petronel

Milane velmi dobrá práce a úžasný nápad! Víc se mi líbí žlutá quad, u červené si nemohu pomoct a furt tam vidím dinamit ;D Navíc lepší jsou ty 4 vrtule.

Jak myslíte rozebrat ten volant? Jaký je to přesně vlastně díl? To bude asi jiný než znám já.

Ještě mě napadlo jestli bys ji nechtěl spíše zavěsit na ty lanka s kterými si fotil motýla. Ve vzduchu by to vypadalo ještě lépe a ta nenápadná lanka/lanko by tam nemělo vadit. Zkoušel jsi to i takto?

peter

No vlastně jsem se špatně vyjádřil. Základna samozřejmě nepraskne, ale strhne se mi pokaždé kroužek (čudlík) z ní, který drží onen volant. Zkoušel jsem to jak na starém volantu z 80 let, tak u nového, kde jsem čekal měkčí plast, ale výsledek byl stejný.

Jinak jde o tento díl.

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

milanv

Citace od: peter kdy 11.05.2015, 13:19:53
No vlastně jsem se špatně vyjádřil. Základna samozřejmě nepraskne, ale strhne se mi pokaždé kroužek (čudlík) z ní, který drží onen volant.

Já ti samozřejmě rozuměl (samozřejmě proto, že jsem měl stejný problém. Ne že bych byl tak geniální :) ). A ten popsaný postup přesně tomuto problému zabrání.
Pán na Žlutém hradě

HD

Oba designy jsou povedené, ale zcela jasně vítězí žlutá.

milanv

Díky všem za účast v anketě, zapracoval jsem to do finální podoby místnosti.
Pán na Žlutém hradě